Εurobank: Καθιερώνει από τις 24 Ιουνίου νέο, υβριδικό μοντέλο εργασίας

Καταιγιστικές οι εξελίξεις στο εργασιακό καθεστώς των τραπεζών στην Ελλάδα. Η Eurobank με σχετική της ανακοίνωση ενημέρωσε ότι καθιερώνει νέο, υβριδικό μοντέλο εργασίας και έτσι γίνεται η πρώτη τράπεζα στην Ελλάδα που εφαρμόζει, σε σταθερή βάση, το συνδυασμό εργασίας από το γραφείο και εργασίας από το σπίτι (work@home | work on premises) για το προσωπικό της. Η νέα πολιτική τηλεργασίας, σύμφωνα με την Τράπεζα, έχει στόχο τη διασφάλιση της ισορροπίας στη ζωή των εργαζομένων και τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του Οργανισμού, περιορίζοντας, μεταξύ άλλων, τις μετακινήσεις και την κατανάλωση ενέργειας.

Το νέο μοντέλο που θα εφαρμοστεί από την 24η Ιουνίου, 2022, προβλέπει, μεταξύ άλλων, τη δυνατότητα εργασίας από την κατοικία για δύο ή κατ’ εξαίρεση τρεις εργάσιμες ημέρες την εβδομάδα, οικειοθελώς, κάλυψη από την Τράπεζα του κόστους που προκαλείται στον εργαζόμενο από την τηλεργασία (work@home), με σεβασμό στις διατάξεις για την προστασία προσωπικών δεδομένων, ενώ συνάδει με την ισχύουσα συλλογική σύμβαση της ΟΤΟΕ.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, Φωκίων Καραβίας, δήλωσε: «Με το νέο μοντέλο εργασίας, δημιουργούμε ακόμη πιο ποιοτικές συνθήκες για τους εργαζομένους μας, στοχεύοντας σε μια νέα ισορροπία που θα μας κάνει όλους πιο αποδοτικούς και αποτελεσματικούς. Παράλληλα, συμβάλλουμε στην εξοικονόμηση ενέργειας ενώ περιορίζουμε, συνολικά, το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα με στόχο την ευημερία και τη βιώσιμη ανάπτυξη για όλους. Με σταθερή επιδίωξη την πρωτοπορία, ενώνουμε, καθημερινά, τον ψηφιακό με τον φυσικό κόσμο, αξιοποιώντας όλα τα σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία και τις καινοτόμες λύσεις που σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε επιτυχώς κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης, με απόλυτη ασφάλεια, χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, διατηρώντας σταθερά τον ανθρώπινο παράγοντα στο επίκεντρο».

Η Πολιτική Τηλεργασίας της Eurobank διαμορφώθηκε με βάση την ισχύουσα νομοθεσία και ειδικότερα τις διατάξεις του άρθρου 67 του ν. 4808/2021, τις Κατευθυντήριες Γραμμές 01/2021 της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα σχετικά με την εφαρμογή των κανόνων προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα στο πλαίσιο της τηλεργασίας, ενώ συνάδει με τη νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας Τραπεζών – Ο.Τ.Ο.Ε 2022-2024.

Συνεργασία Kevin+Marshall και Ζωής Φράγκου

Εκπαίδευση στις διαπραγματεύσεις και στην ανοιχτή επικοινωνία στον χώρο εργασίας πραγματοποίησε η Kevin+Marshall, σε συνεργασία με την οργανωσιακή ψυχολόγο Ζωή Φράγκου. Η εν λόγω εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του project αλλαγής κουλτούρας που υλοποιεί τους τελευταίους 6 μήνες η εταιρεία, ενώ περιλάμβανε και μία team-building δραστηριότητα, με παιχνίδια ρόλων και ενεργοποίηση της φαντασίας, προκειμένου οι συμμετέχοντες στην εκπαίδευση να εξασκηθούν στις γνώσεις που έλαβαν.

«Για να δομηθεί μία open minded culture, η οποία απαντά στις συνεχείς αλλαγές της αγοράς, η εκπαιδευτική δραστηριότητα είναι μια αξία σε υψηλή θέση για την εταιρεία μας» δήλωσε στο Workforce, με την εν λόγω αφορμή, ο CEO της Kevin+Marshall, Διονύσης Γερασιμίδης, ενώ από την πλευρά της, η Ζ. Φράγκου, ανέφερε:

«Οι τυπικές μορφές εκπαίδευσης είναι πλέον παρωχημένες. Προκειμένου να ενεργοποιήσουμε την ομάδα και να πυροδοτήσουμε τη δημιουργικότητα, χρειαζόμαστε εναλλακτικούς τρόπους, στηριζόμενους όλο και πιο πολύ στο παιχνίδι, στην αλληλεπίδραση και στις δραστηριότητες». Επισημαίνεται, τέλος, ότι το project συνεχίζεται, με την επόμενη δράση να είναι προγραμματισμένη για τον Σεπτέμβριο.

IWG: Η υβριδική εργασία υποστηρίζει την πράσινη ανάπτυξη

Τα οφέλη της υβριδικής εργασίας και τους τρόπους που βοηθά στην πράσινη ανάπτυξη των πόλεων, συμβαδίζοντας και με τα μέτρα που παρουσίασε πρόσφατα η ΕΕ, αναδεικνύει με νέα ερευνά της η IWG.

Αναλυτικότερα, βάσει της έρευνας, το 66% των εργαζομένων υποστηρίζει ότι είναι σημαντικό να περιοριστούν οι καθημερινές μετακινήσεις, ενώ το 76% τονίζει πως οι λιγότερες μετακινήσεις αποτελούν ένα σημαντικό βήμα για την καταπολέμηση της κλιματικής κρίσης και το 69% των ηγετών να αναφέρει ότι η μείωση των καθημερινών μετακινήσεων του προσωπικού συμβάλλει στους στόχους βιωσιμότητας των εταιρειών.

Παράλληλα, το 77% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι η υβριδική εργασία έχει θετικό αντίκτυπο στην μείωση του αποτυπώματος άνθρακα της εταιρείας. Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο της εν λόγω έρευνας, διαπιστώθηκε ότι το 25% των εργαζομένων τάσσεται υπέρ της υβριδικής εργασίας, ενώ τα οφέλη που καταγράφονται είναι η Βιώσιμη Ανάπτυξη, η καλή υγεία και ευεξία, η ισότητα των φύλων, η προστασία του περιβάλλοντος και η οικονομική ανάπτυξη.