Τράπεζα Πειραιώς: Για πρώτη φορά συνδικαλιστικό αίτημα για ανάπτυξη δεξιοτήτων και εκπαίδευσης

Μετά την πρόταση για την καθιέρωση της 4ήμερης εργασίας χωρίς μείωση αποδοχών, ο Σύλλογος Εργαζομένων της Τράπεζας Πειραιώς προχωρεί στην προκήρυξη 24ωρης απεργίας την Τρίτη 21 Ιουνίου ζητώντας, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, νέα Επιχειρησιακή Σύμβαση που θα διασφαλίζει την εργασία και θα αντανακλά στις ανάγκες της εποχής, με ανατιμήσεις και υψηλό πληθωρισμό.

Την ίδια στιγμή, με την απεργία, ο Σύλλογος θέλει να δηλώσει την αντίθεσή του στο business plan 2022-2025 «που εκπαραθυρώνει στο σχεδιασμό του, τον έναν στους τρεις εργαζόμενους», όπως εκτιμά, αλλά και την επιδίωξή του να διατηρηθεί το δίκτυο καταστημάτων. Τέλος, με την απεργία ο Σύλλογος τονίζει ότι θέλει να καταγγείλει «τις απαράδεκτες πρακτικές πιέσεων και εκφοβισμού (στοχοποιημένοι συνάδελφοι με αδιαφανή κριτήρια, συνάδελφοι με “ημερομηνία λήξης” στα πενήντα και κάτι, συνάδελφοι που βρέθηκαν να εργάζονται μακριά από τις οικογένειές τους)», όπως αναφέρει στη σχετική του ανακοίνωση.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων της Τράπεζας Πειραιώς αναφέρει ότι μετά από 3 συναντήσεις με την Διοίκηση της Τράπεζας, δεν έλαβε τις εγγυήσεις που επιδίωκε για την προστασία και τη θωράκιση της εργασίας μέσα από την επανακατάρτιση των δεξιοτήτων και συνεχούς επαγγελματικής εκπαίδευσης των εργαζόμενων ενόψει των τεχνολογικών εξελίξεων στον κλάδο, την ενίσχυση του εισοδήματος και των αποδοχών, που θα αποδώσουν κίνητρο και ανταπόδοση στα θετικά αποτελέσματα της Τράπεζας, τη ρύθμιση των αμοιβών σε ειδικούς ρόλους και σε θέσεις ευθύνης, αλλά και την ενδυνάμωση των παροχών υγείας και αποταμίευσης, καθώς και άλλων ειδικών και αναγκαίων παροχών προς τους εργαζόμενους.

Sarkk: Νέα HR Director η Νάντια Γεωργαλή

Τη θέση της HR Director στην Sarkk ανέλαβε η Νάντια Γεωργαλή, η οποία μέχρι πρότινος ήταν HR Manager στην Aluminco.

Η Ν. Γεωργαλή είναι κάτοχος Diploma στο Economics & Finance από το Manchester University και κάτοχος BSc στο HR & Organizational Behavior Management από το Alba, ενώ στην επαγγελματική της πορεία έχει, μεταξύ άλλων, διατελέσει HR Business Process Manager στην Σιδενόρ και Group Benefits and Rewards Communication Manager στην Coca-Cola Hellenic Bottling Company.

Boyden: Ανακοίνωσε την προαγωγή του Σπύρου Μαυρόγαλου σε Partner

Την προαγωγή του Σπύρου Μαυρόγαλου σε Partner ανακοίνωσε η Boyden. O Σ. Μαυρόγαλος διαθέτει πάνω από 25 χρόνια εμπειρίας, έχοντας διατελέσει CEO της Εθνικής Ασφαλιστικής, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής, Group Chief Procurement Officer στην Εθνική Τράπεζα και Group Chief Operating Officer στην Cosmote, ενώ έχει διατελέσει επίσης Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Europa Insurance Co, Πρόεδρος του Δ.Σ. της Garanta Insurance στη Ρουμανία και της Εθνικής Ασφαλιστικής στην Κύπρο.

Μicrosoft: Καταλύτης η ψηφιακή επιμόρφωση των δημοσίων υπαλλήλων

Παρουσιάστηκαν την Τρίτη 14 Ιουνίου τα αποτελέσματα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων βελτίωσης ψηφιακών δεξιοτήτων για τη Δημόσια Διοίκηση που παρείχε η Microsoft, στο πλαίσιο της  Εθνικής Συμμαχίας για τις Ψηφιακές Δεξιότητες και την Απασχόληση. Σύμφωνα με τα στοιχεία, κατά τη διάρκεια της εφαρμογής των παραπάνω προγραμμάτων εκπαιδεύτηκαν συνολικά 3.500 στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης, ενώ 250 εξ αυτών απέκτησαν και τη σχετική πιστοποίηση.

Οι συμμετέχοντες σε ποσοστό 73% ήταν άνδρες και 27% γυναίκες, 49% εξ αυτών κατείχαν μεταπτυχιακό τίτλο και 8% διδακτορικό, 27% καταλαμβάνουν θέση ευθύνης και 73% είναι υπάλληλοι ενώ το 55% προέρχεται από την Περιφέρεια Αττικής και το υπόλοιπο 45% από την υπόλοιπη Ελλάδα. Τις σχετικές ανακοινώσεις έκαναν οι Υπουργοί Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Επικρατείας Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Γενικός Διευθυντής της Microsoft Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας Θεοδόσης Μιχαλόπουλος και η Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Κ.Δ.Δ.Α.) Παρασκευή Δραμαλιώτη.

Ο Θ. Μιχαλόπουλος τόνισε ότι «η Ελλάδα έχει πραγματοποιήσει τα τελευταία τρία χρόνια ένα ψηφιακό άλμα στον δημόσιο τομέα και η συγκεκριμένη πρωτοβουλία εκπαίδευσης 3.500 στελεχών  ξεχωρίζει για τρεις λόγους: Για κάθε δημόσιο υπάλληλο που συμμετέχει υπάρχει ένα συγκεκριμένο πλάνο εκπαίδευσης ώστε να ενδυναμώνονται τα στοιχεία του ρόλου του και τα καθήκοντα της θέσης του, οι δημόσιοι υπάλληλοι εκπαιδεύονται από πιστοποιημένους εκπαιδευτές και έχουν πρόσβαση σε υλικό της Microsoft και τέλος δίνεται η δυνατότητα πιστοποίησης των υπαλλήλων που εκπαιδεύονται σε χρήση τεχνολογιών Microsoft.

Η Microsoft Ελλάδας είναι δεύτερη παγκοσμίως σε αριθμό εκπαιδεύσεων δημοσίων υπαλλήλων και δεύτερη στην Ευρώπη σε αριθμό πιστοποιήσεων βασικού επιπέδου δεξιοτήτων. Στόχος μας είναι να επεκταθεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα και ελπίζω αυτή να είναι μία αρχή για να δουν όλοι οι άνθρωποι στον Δημόσιο τομέα ότι αυτό αποτελεί μία ευκαιρία για τους ίδιους». Σύμφωνα με τους κυβερνητικούς αξιωματούχους, στόχος της Κυβέρνησης είναι έως το 2023 να έχει αυξηθεί ο αριθμός των ήδη εκπαιδευόμενων σε ποσοστό άνω του 50% και η συγκεκριμένη συνεργασία να επεκταθεί σε όλα τα επίπεδα εκπαίδευσης κατόπιν αξιολόγησης επιπέδου ψηφιακών δεξιοτήτων των υποψηφίων. Τέλος, στις παροχές στους εκπαιδευόμενους θα είναι η δυνατότητα να συμμετάσχουν στις διαδικασίες Αξιολόγησης – Πιστοποίησης γνώσεων και δεξιοτήτων της Microsoft, ενώ θα υπάρχει πρόβλεψη για Πιστοποίηση των επιτυχόντων και Μοριοδότηση της επιμόρφωσης.