Εργασία: Έντεκα επαγγέλματα με υψηλή ζήτηση στην εποχή του Metaverse

Τα επαγγέλματα που μέχρι το 2030 αναμένεται να είναι πολύ δημοφιλή στον κόσμο του metaverse καταγράφει ο όμιλος Adecco. Βασικό συμπέρασμα της σχετικής μελέτης είναι το γεγονός ότι η άνοδος του metaverse θα αναδιαμορφώσει πολλές από τις υπάρχουσες θέσεις εργασίας, ενώ θα δημιουργήσει και πολλές νέες. Η μεγαλύτερη αλλαγή που θα προκύψει από την εξάπλωση του metaverse και την αξιοποίηση των τεχνολογιών εικονικής πραγματικότητας, είναι ότι επαγγέλματα που μέχρι πρότινος απαιτούσαν φυσική παρουσία για να εκτελεστούν – όπως η εξυπηρέτηση πελατών, εφεξής θα γίνονται εξ αποστάσεως.

«Η μεγάλη τεχνολογική εξέλιξη που βιώνουμε στις μέρες μας, και η ταχεία εξάπλωση της τεχνητής νοημοσύνης έχει ως αποτέλεσμα, πολλά επαγγέλματα που σήμερα δεν σχετίζονται άμεσα με την τεχνολογία, στο άμεσο μέλλον να χρειαστεί να “ψηφιοποιηθούν”. Ταυτόχρονα, η επερχόμενη άνοδος του metaverse, θα δημιουργήσει έναν νέο κόσμο, με πολλά περιθώρια επαγγελματικής αξιοποίησης και πολλές νέες ευκαιρίες για όσους επιχειρήσουν να δραστηριοποιηθούν επαγγελματικά σε αυτόν.

Οι δυνατότητες που προσφέρει το νέο εικονικό περιβάλλον του metaverse για επαγγελματική σταδιοδρομία είναι μεγάλες και τα περιθώρια εξέλιξης για το εργατικό δυναμικό του μέλλοντος είναι πολλά» επισημαίνει μεταξύ άλλων η Adecco. Σύμφωνα με τον όμιλο, τα επαγγέλματα αυτά είναι τα εξής: Avatar σχεδιαστές μόδας, Υπεύθυνοι προστασίας δεδομένων, Ψηφιακοί Γιατροί, Αρχιτέκτονες στο metaverse, Διοργανωτές εκδηλώσεων στο metaverse, Ερευνητές, Κατασκευαστής οικοσυστήματος, Υπεύθυνος Ασφαλείας, Σχεδιαστής εξοπλισμού για το metaverse, Κατασκευαστής «εικονικού κόσμου», Ad-blockers.

Ο  Κωνσταντίνος Μυλωνάς, Cluster Head του Ομίλου Adecco σε Ελλάδα και Βουλγαρία σχολιάζοντας τα παραπάνω ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: «Σε λίγα χρόνια από τώρα, η εικονική πραγματικότητα θα σχετίζεται με εκατομμύρια θέσεις εργασίας παγκοσμίως. Το metaverse φαίνεται έτοιμο να αναδιαμορφώσει τον κόσμο της εργασίας σε βασικούς τομείς που αφορούν στον τρόπο ομαδικής συνεργασίας, στη χρήση τεχνητής νοημοσύνης, και στην επιτάχυνση της μάθησης και της απόκτησης δεξιοτήτων των εργαζομένων μέσω εικονικής πραγματικότητας.

Η ψηφιακή επανάσταση που συντελείται μέσω του metaverse και επιταχύνθηκε ακόμη περισσότερο με την πανδημία, προκαλεί μια μεταστροφή της οικονομίας σε εντελώς νέες επιχειρήσεις και εργασιακούς ρόλους».

Excelya: Νέος Regional HR Director, CEE ο Γιώργος Αγελάρης

Καθήκοντα Regional HR Director, CEE στην Excelya ανέλαβε ο Γιώργος Αγελάρης, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν Senior Manager, HR στην Intrum.

Ο Γ. Αγελάρης είναι απόφοιτος του Πάντειου Πανεπιστημίου, ενώ στην επαγγελματική του πορεία, μεταξύ άλλων, έχει διατελέσει HR Manager στην Folli Follie, HR & Payroll Consultant στην Grant Thornton και Payroll, Budgeting & Reporting Specialist στην EY.

Citi: Νέος SVP, Global Head of Compensation, TTS ο Σπύρος Τσαφαράς

Καθήκοντα SVP, Global Head of Compensation, TTS στην Citi στο Λονδίνο ανέλαβε ο Σπύρος Τσαφαράς, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν Director, Head of Compensation and Organizational Planning στην Τράπεζα Πειραιώς.

Ο Σ. Τσαφαράς είναι κάτοχος Bachelor στο Management από το Alba και Master στο HR Management από το New York University, ενώ έχει εργαστεί ξανά για την Citi στο παρελθόν, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

Τιτάν: Σε Group Talent Director προήχθη ο Γιώργος Βιρβιλής

Στη θέση του Group Talent Director στην Τιτάν προήχθη ο Γιώργος Βιρβιλής, ο οποίος μέχρι πρότινος κατείχε τη θέση του HR Director.

Ο Γ. Βιρβιλής είναι κάτοχος Diploma στο Management Studies από το New York College και BA στο HR Management από το Middlesex University, ενώ στην επαγγελματική του πορεία έχει, μεταξύ άλλων, διατελέσει Head Office HR Manager στην Carrefour και Talent Acquisition Manager Greater Balkans & Sector Commercial Europe στην PepsiCo.