Στην Mondelez από την 1η Ιουλίου η Δήμητρα Μασαούτη

Καθήκοντα Director, SCE People Lead στο νέο hub South Central Europe της Mondelēz αναλαμβάνει από την 1η Ιουλίου η Δήμητρα Μασαούτη, η οποία μετά από δυόμιση χρόνια αποχωρεί από την Mytilineos, στην οποία κατείχε τη θέση της People Strategy & Experience Director. Όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ίδια σε ανακοίνωσή της: «Έπειτα από 2,5 πολύ παραγωγικά χρόνια, αποφάσισα να αποδεχτώ μια πρόταση συνεργασίας και να κάνω το επόμενο βήμα στην καριέρα μου.

Δεν ήταν εύκολη απόφαση, καθώς είχα την τύχη και το προνόμιο να συνεργάζομαι με χαρισματικούς ηγέτες, σε έναν διαρκώς αναπτυσσόμενο οργανισμό. Είμαι ευγνώμων για τις εμπειρίες που απόκτησα, για όσα έμαθα, και νιώθω θαυμασμό, εκτίμηση και αγάπη».

Επιπλέον, αναφερόμενη στο νέο της ρόλο, εξήγησε πως μέσω αυτού «θα αξιοποιηθούν οι δυνατότητες του δικτύου διανομής της Chipita στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη για να βελτιωθεί η διανομή στην περιοχή, ενώ θα συνεχίσει η εισαγωγή των brands σε νέες χώρες της περιοχής και πέρα από αυτήν.

Επίσης, θα αξιοποιηθούν οι διαφοροποιημένες δυνατότητες της Chipita Global S.A. με πρόσθετη τεχνογνωσία στις προμήθειες και την κατασκευή». «Είμαι ενθουσιασμένη που θα γίνω μέλος μιας μεγάλης ομάδας στην οποία εργαζόμαστε για τα πιο δημοφιλή brands, είμαστε αεικίνητοι, υπερασπιζόμαστε το σωστό και είμαστε ο εαυτός μας!» καταλήγει η ανακοίνωσή της.

Power Health Hellas: Νέα HR Manager η Σωτηρία Σταυροπούλου

Καθήκοντα HR Manager στην Power Health Hellas ανέλαβε η Σωτηρία Σταυροπούλου, η οποία μέχρι πρότινος ήταν HR Director στην Médecins Sans Frontières Greece.

Η Σ. Σταυροπούλου είναι κάτοχος Bachelor στην Ψυχολογία από το Deree και Master στο HR Management & Training από το University of Leicester, ενώ στην επαγγελματική της πορεία έχει, μεταξύ άλλων, διατελέσει HR Director στην EOS Matrix και HR Supervisor στην ManpowerGroup.

Η CHRO του ΟΤΕ στο advisory board του The Boardroom Greece

Τo The Boardroom Greece υποστηρίζει ο Όμιλος ΟΤΕ, με την ένταξη της Έλενας Παπαδοπούλου, Chief Officer Ανθρώπινου Δυναμικού στο advisory board του οργανισμού. «Στη νέα ψηφιακή εποχή, οι επιχειρήσεις έχουν ανάγκη από ηγέτες που μπορούν να ανταπεξέλθουν με επιτυχία στις διαρκώς μεταβαλλόμενες ανάγκες των πελατών, αλλά και των ίδιων των εργαζομένων, που αντανακλούν την ποικιλομορφία της ίδιας της κοινωνίας.

Ο Όμιλος ΟΤΕ, με όχημα την τεχνολογία, χτίζει γερές βάσεις για τη δημιουργία ενός κόσμου καλύτερου για όλους, χωρίς αποκλεισμούς. Είναι χαρά μας να συμμετέχουμε στο The Boardroom Greece, έναν χώρο ανταλλαγής απόψεων για ένα καλύτερο αύριο» δήλωσε σχετικά η Ε. Παπαδοπούλου.

Το Τhe Boardroom αποτελεί έναν χώρο δικτύωσης που αφορά καταξιωμένες γυναίκες επαγγελματίες και υψηλόβαθμα στελέχη που βρίσκονται σε ανώτερες διοικητικές θέσεις. Στόχος του είναι η προετοιμασία και υποστήριξη γυναικών με υψηλή κατάρτιση, προκειμένου να καταλάβουν θέσεις σε Διοικητικά Συμβούλια και να συνεισφέρουν με την εμπειρία τους στην στρατηγική ανάπτυξη των εταιρειών, μέσω καταρτισμένης εκπαίδευσης και στρατηγικού networking.

Νέα έκθεση της Deloitte για την LGBT+ κοινότητα εργαζομένων

Πολλοί οργανισμοί θέτουν ως προτεραιότητα την ενσωμάτωση των LGBT+, δημιουργώντας συνολικά θετικό αντίκτυπο στον εργασιακό χώρο, σύμφωνα με σχεδόν το 80% των ερωτηθέντων στην τελευταία έκθεση της Deloitte, «LGBT+ Inclusion@Work: A Global Outlook». Η έρευνα αποκαλύπτει ότι περισσότερο από το 70% των εργαζομένων που ανήκουν στην LGBT+ κοινότητα είναι διατεθειμένοι να παραμείνουν με τον τρέχοντα εργοδότη τους λόγω της προσέγγισής του στην ένταξη των LGBT+ και πολλοί ανέφεραν την ορατή υποστήριξη και τη διαθεσιμότητα των Employee Resource Groups (ERGs) ως βασικούς παράγοντες για μια κουλτούρα χωρίς αποκλεισμούς.

Ωστόσο, παρά τις προσπάθειες αυτές, το 42% όλων των ερωτηθέντων ανέφεραν ότι έχουν βιώσει συμπεριφορές αποκλεισμού στην εργασία. Αυτές οι συμπεριφορές βιώνονται τόσο σε περιβάλλοντα γραφείου όσο και απομακρυσμένης εργασίας. Σχεδόν οι μισοί (47%) από αυτούς που υποστήριξαν ότι έχουν βιώσει συμπεριφορές αποκλεισμού ανέφεραν ότι τις βίωσαν σε φυσικό χώρο, ενώ το 20% τις βίωσε σε εικονικό περιβάλλον. Το ένα τρίτο (33%) βίωσε αντίστοιχες συμπεριφορές τόσο σε φυσικό όσο και σε εικονικό περιβάλλον. Από όσους αντιμετώπισαν αυτές τις συμπεριφορές, σχεδόν τα τρία τέταρτα κατήγγειλαν την εμπειρία τους στον εργοδότη τους, ενώ 6 στους 10 ήταν ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση που βρήκαν.

Περίπου ένας στους πέντε ερωτηθέντες δεν επιλέγει να μοιράζεται με κανέναν στη δουλειά τον σεξουαλικό του προσανατολισμό, ενώ το 34% το εκμυστηρεύεται μόνο στους στενότερους συναδέλφους του. Από τους τελευταίους ερωτηθέντες, το 36% ανέφερε ότι ενώ η άμεση ομάδα/συνάδελφοί τους τους έκαναν να νιώθουν άνετα με το να τους αποκαλύπτουν τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό, ο οργανισμός συνολικά δεν το έκανε. Από την άποψη της ταυτότητας φύλου, σχεδόν το ένα τέταρτο (23%) που έχουν εκδηλωθεί σε μερικούς από τους συναδέλφους τους ανησυχούν ότι εάν εκδηλωθούν στην πλειοψηφία των συναδέλφων τους, αυτό θα επηρεάσει αρνητικά την καριέρα τους.