EY: Το 43% των εργαζόμενων παγκοσμίως θα εγκαταλείψουν τις θέσεις εργασίας τους

Οι εργαζόμενοι σε όλο τον κόσμο έχουν πλέον μεγαλύτερη επιρροή στην παγκόσμια αγορά εργασίας, με τα δύο πέμπτα (43%) των ερωτηθέντων που συμμετείχαν στην πρόσφατη έρευνα της EY, 2022 Work Reimagined Survey, να υποστηρίζουν ότι είναι πιθανό να παραιτηθούν μέσα στους επόμενους 12 μήνες – οδηγούμενοι, κυρίως, από την επιθυμία τους για υψηλότερες αμοιβές, καλύτερες ευκαιρίες σταδιοδρομίας και ευελιξία. Όλα αυτά, σε ένα περιβάλλον αυξανόμενου πληθωρισμού, συρρίκνωσης της αγοράς ταλέντου και την αύξηση των διαθέσιμων θέσεων ευέλικτης εργασίας. Η έρευνα κατέγραψε τις απόψεις περισσότερων από 1.500 ανώτατων στελεχών επιχειρήσεων και περισσότερων από 17.000 εργαζόμενων, σε 22 χώρες και 26 κλάδους.

Σύμφωνα με τα ευρήματά της, το 22% των εργοδοτών δηλώνουν ότι θέλουν να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι στο γραφείο, σε καθεστώς πενθήμερης, δια ζώσης εργασίας, ενώ το 80% των εργαζόμενων θέλουν να εργάζονται εξ αποστάσεως τουλάχιστον δύο ημέρες την εβδομάδα. Από την άλλη πλευρά, το 32% των εργοδοτών έχουν καταφέρει να ενισχύσουν την παραγωγικότητα και την εταιρική κουλτούρα, μέσω της υβριδικής εργασίας και επενδύσεων σε παροχές και τεχνολογία.

Όσον αφορά στις δεξιότητες και στην έλλειψη εξειδικευμένου δυναμικού, το 58% των εργοδοτών συμφωνούν ότι είναι σημαντικό να υπάρχει μια στρατηγική που να ευθυγραμμίζει το ανθρώπινο κεφάλαιο και τις δεξιότητες, με τις μελλοντικές επιχειρηματικές ανάγκες. Το 74% δηλώνουν ότι είναι έτοιμοι να προσλάβουν υπαλλήλους από το εξωτερικό και να τους επιτρέψουν να εργαστούν από οπουδήποτε, εάν διαθέτουν απαραίτητες ή δυσεύρετες δεξιότητες.

Συγχρόνως, ένας στους πέντε εργοδότες (21%) πιστεύει ότι οι βελτιωμένες ευκαιρίες για την ανάπτυξη δεξιοτήτων, θα συνδράμουν στην αντιμετώπιση του φαινομένου της μετακίνησης των εργαζόμενων. Είναι ενδιαφέρον τέλος, ότι η επιθυμία των εργαζόμενων να αναζητήσουν νέες θέσεις εργασίας, παραμένει ισχυρή, παρά την αυξημένη ικανοποίηση σχετικά με την εταιρική κουλτούρα. Το ποσοστό των εργαζόμενων που πιστεύουν ότι βελτιώθηκε η κουλτούρα της εταιρείας όπου εργάζονται, έχει αυξηθεί από την έναρξη της πανδημίας του Covid-19, από 48% σε 61%.

Από την άλλη, αξιοσημείωτο είναι ότι η εμπιστοσύνη των εργοδοτών στην εταιρική κουλτούρα της επιχείρησης μειώθηκε, από 77% σε 57%. Επιπλέον, ενώ οι εργαζόμενοι πιστεύουν ότι οι νέοι τρόποι εργασίας έχουν αυξήσει την παραγωγικότητα, η εμπιστοσύνη των εταιρειών στην παραγωγικότητά τους διαβρώνεται εξαιτίας του αυξημένου ρυθμού μετακίνησης των εργαζόμενων.

Ολοκληρώθηκαν οι βραβεύσεις για το Project Future Junior της Τράπεζας Πειραιώς

Ολοκληρώθηκε η τελετή των βραβεύσεων του Μαθητικού Διαγωνισμού e- Commerce, στο πλαίσιο του προγράμματος Project Future Junior της Τράπεζας Πειραιώς, powered by Junior Achievement Greece. Συγκεκριμένα, το Ειδικό Βραβείο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης απονεμήθηκε στην ομάδα Three Scooters από το 1o ΓΕΛ Σερρών, το 1ο Γυμνάσιο Γλυφάδας και το 1ο Γυμνάσιο Γέρακα.

Το Ειδικό Βραβείο Διασχολικής Συνεργασίας δόθηκε στην LAVRIUM από το 1ο ΓΕΛ Σερρών, το Πρότυπο Γυμνάσιο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης, το 1ο Γυμνάσιο Βύρωνα και το Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας, ενώ το Ειδικό Βραβείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην ομάδα ΓυναίκαΑξιΖΩ από το ΓΕΛ Νέου Μαρμαρά και το Δέσκειο Γενικό Λύκειο Πάργας. Επιπλέον, με το Ειδικό Βραβείο Κυκλικής Οικονομίας τιμήθηκε η Green Marketeers από το πρώτο ΕΠΑΛ Κιάτου και με το Ειδικό Βραβείο Αξιοποίησης Τοπικών Πόρων η ΕΘΕΝΕΣ από το 3ο Γυμνάσιο Καλύμνου, το Πετρίτσειο Γυμνάσιο Ληξουρίου και το 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο Σάμου.

Τέλος, βραβεία για το σύνολο της επίδοσής τους έλαβαν οι ομάδες Local Guides, από το 3o ΕΠΑΛ Σιβιτανιδείου, Green Futurists, από το  Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το 8ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης, το Γενικό Λύκειο Ψυχικού, το Αρσάκειο Τοσίτσειο Εκάλης και το 3ο Γενικό Λύκειο Κηφισιάς, και VisionGivers, από το Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου Μακεδονίας, το 1ο Γενικό Λύκειο Αγίου Αθανασίου Θεσσαλονίκης και το Ημερήσιο Γυμνάσιο Τσοτυλίου.

Eurobank: Phygital προσέγγιση για ισορροπημένο συνδυασμό τεχνολογίας και ταλέντου

Περιήγηση των εκπροσώπων των ΜΜΕ στο back office της στην Νέα Ιωνία οργάνωσε η Eurobank. Ειδικότερα, όπως τόνισε ο αναπλ. Διευθύνων Σύμβουλος και COO, Σταύρος Ιωάννου, το Eurobank Hub είναι σήμερα «ο πυρήνας κρίσιμων κεντρικών και ψηφιακών λειτουργιών του ομίλου, εντός και εκτός συνόρων, φιλοξενώντας το 50% του προσωπικού των κεντρικών υπηρεσιών, πάνω από 2000 άτομα, σε ένα χώρο φιλικό για τους ίδιους και το περιβάλλον, τον οποίο αναβαθμίζουμε διαρκώς, με τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές», ενώ πρόσθεσε πως η επένδυση του ομίλου σε τεχνολογίες αιχμής υπερβαίνει τα 200 εκατ. €, σε ορίζοντα τριετίας, παράλληλα με εκείνες σε ανθρώπινο δυναμικό και ταλέντο «που οδηγούν τη Eurobank καθημερινά μπροστά.

Επιπλέον, ο Σ. Ιωάννου και ο έτερος αναπλ. Διευθύνων Σύμβουλος και Group Chief Transformation Officer, Digital & Retail της Τράπεζας, Ανδρέας Αθανασόπουλος ανέλυσαν την Phygital προσέγγιση που έχει υιοθετήσει η Eurobank, επιδιώκοντας έναν ισορροπημένο συνδυασμό της τεχνολογίας με το ταλέντο, την εμπειρία και την τεχνογνωσία των ανθρώπων της.

Επισημαίνεται ότι η εν λόγω προσέγγιση συμβαδίζει απόλυτα με την πρόσφατη ανακοίνωση της καθιέρωσης του υβριδικού τρόπου εργασίας για σημαντικό τμήμα του ανθρώπινου δυναμικού της Τράπεζας, παράλληλα με την επιλογή της λύσης hot-desk στις εγκαταστάσεις της, με τους εργαζόμενους να «κλείνουν» θέση γραφείου (και χώρο στάθμευσης), όταν τον χρειάζονται.

(Πηγή: NetFax)