--> 

altoValue: Ελληνική η πρώτη OKRs συμβουλευτική εταιρεία στη Νότια Ευρώπη

Η ελληνική altoValue είναι η πρώτη εταιρεία συμβουλευτικών υπηρεσιών στη Νότια Ευρώπη, καθοδηγώντας, τα τελευταία 2 χρόνια, κορυφαίες και ταχέως αναπτυσσόμενες εταιρείες προς την επίτευξη των στρατηγικών τους στόχων, μέσα από τον μετασχηματισμό και τη βελτίωση της απόδοσης των στελεχών τους, βάσει των Objective & Key Results – OKRs, του πιο επιτυχημένου Business Management & Continuous Performance Framework Επιχειρήσεων και Οργανισμών.

Ειδικότερα, οι Ιδρυτές της altoValue, Μάνος Κουμαντάκης και Σταύρος Γιαννέτσος, συνδύασαν την πολυετή εμπειρία τους, σχεδιάζοντας και αναπτύσσοντας το OKRs-driven Management Framework©, με το οποίο οι εταιρείες διασφαλίζουν τον εποπτικό έλεγχο του συνόλου των στόχων και των ενεργειών τους, επιδιώκοντας σημαντικό ρυθμό ανάπτυξης, μείωση δαπανών, υψηλό επίπεδο συντονισμού ομάδων, καθώς και σε μεγάλο βαθμό ικανοποίηση και αφοσίωση του ανθρώπινου δυναμικού τους στο εταιρικό όραμα.

Επιπλέον, μέσω αυτού, η altoValue προσφέρει υποστήριξη των εταιρειών στον προσδιορισμό ενός πλήρους 3ετούς ή 5ετούς Στρατηγικού Πλάνου, καθοδήγηση των ανώτερων διοικητικών ομάδων στον ορισμό τόσο των ετήσιων OKRs, όσο και των απαραίτητων επιχειρησιακών στόχων και των KPIs, συμβουλευτικές υπηρεσίες για την ενδυνάμωση και την επαγγελματική εξέλιξη C-level στελεχών, καθοδήγηση στην υλοποίηση της βέλτιστης Στρατηγικής της εταιρείας και συνεργασία με το τμήμα HR για τον σχεδιασμό ενός Continuous Performance Management System.

«Το OKRs-driven Management Framework© είναι η πρωτοπόρα μεθοδολογία που για πρώτη φορά στη χώρα μας, μέσα από προσωποποιημένες υπηρεσίες Στρατηγικής, συμβάλλει σημαντικά στη σταδιακή ενίσχυση core επιχειρησιακών δεικτών» δήλωσε ο Μάνος Κουμαντάκης, Founder, Senior Business Transformation Consultant & OKRs Coach της εταιρείας, ενώ από την πλευρά του, ο Σταύρος Γιαννέτσος, CoFounder, Senior Strategy Consultant & OKRs Coach, αναφέρε:«Οι εταιρείες που υιοθετούν την κουλτούρα των OKRs αποκτούν ένα ακλόνητο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην αγορά σε ένα μάλιστα, διαρκώς μεταβαλλόμενο πολιτικό-οικονομικό περιβάλλον. Πρόβλεψή μας, λοιπόν, είναι πως μέχρι το 2025 πάνω από το 50% των fast-growing εταιρειών θα δουλεύουν με OKRs».

Επισημαίνεται, τέλος, πως η ομάδα της altoValue αποτελεί ιδρυτικό μέλος του παγκόσμιου OKR Coaches Network και πως, στα 2 χρόνια λειτουργίας της, έχει ήδη καθοδηγήσει και εκπαιδεύσει με επιτυχία πάνω από 1.500 στελέχη σε δεκάδες εταιρείες.

Υπεγράφη η απόφαση για την κήρυξη ως υποχρεωτικής της Κλαδικής Σύμβασης Εργασίας στον επισιτισμό

Ο Yπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης υπέγραψε την Υπουργική Απόφαση για την κήρυξη ως υποχρεωτικής της κλαδικής Σύμβασης Εργασίας στον επισιτισμό, μετά την σχετική εισήγηση του Ανωτάτου Συμβουλίου Εργασίας.  Αυτό σημαίνει ότι οι μισθοί και οι λοιπές ρυθμίσεις που προβλέπει η Συλλογική Σύμβαση ισχύουν πλέον υποχρεωτικά για το σύνολο των εργαζομένων και των επιχειρήσεων του κλάδου, ακόμη και αυτών που δεν είχαν υπογράψει τη σχετική Σύμβαση.

Σύμφωνα με τις ρυθμίσεις της Σύμβασης, η οποία έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας οι κατώτατες αποδοχές, σε εστιατόρια, ζυθεστιατόρια, ταβέρνες, μπαρ, νυχτερινά κέντρα, catering, οβελιστήρια και ψητοπωλεία αυξάνονται και διαμορφώνονται (χωρίς τα επιδόματα προϋπηρεσίας, γάμου κλπ.), ανάλογα με την ειδικότητα του εργαζόμενου ως εξής: Αρχιμάγειρας 964,42 ευρώ, Μάγειρας Α’ 756,29 ευρώ, Μπάρμαν 761,64 ευρώ. Για τις ειδικότητες (π.χ. μάγειρας Β΄ και Γ, μπουφετζής, λατζέρης, ψήστης, βοηθός μπάρμαν, αποθηκάριος, ταμίας) για τις οποίες οι αποδοχές ορίζονταν με την ΣΣΕ σε επίπεδα χαμηλότερα από τον κατώτατο μισθό όπως αυτός διαμορφώνεται από 1ης Μαΐου 2022, δηλαδή τα 713 ευρώ, οι μισθοί προσαρμόζονται αυτόματα στο επίπεδο αυτό. Το ίδιο ισχύει για όλους τους κλάδους που καλύπτονται από την Συλλογική Σύμβαση (π.χ. καφετέριες, μπυραρίες, κυλικεία, αναψυκτήρια, φαστ-φουντ κ.ά.).

Ο Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε: «Με πρωτοβουλία της κυβέρνησης και παρά το γεγονός ότι η εργοδοτική πλευρά δεν έδινε στο Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας τα στοιχεία που απαιτούνταν για την κήρυξη της κλαδικής Σύμβασης Εργασίας του επισιτισμού ως υποχρεωτικής, προχωρήσαμε στην υπογραφή της σχετικής Υπουργικής Απόφασης. Όχι μόνο εξαιτίας της υψηλής παραβατικότητας που παρατηρείται στον κλάδο στις εκθέσεις της Επιθεώρησης Εργασίας, αλλά και επειδή είναι ζήτημα δικαιοσύνης για τους εργαζομένους του συγκεκριμένου κλάδου. Οι έλεγχοι από την Επιθεώρηση Εργασίας καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου αλλά ιδίως κατά την τουριστική περίοδο θα είναι εντατικοί προκειμένου να διασφαλίζονται τα συμφέροντα των εργαζομένων και ο υγιής ανταγωνισμός».

Pronet: Καθιερώνει την 4ημερη εργασία έως το τέλος Αυγούστου

Tην καθιέρωση τετραήμερης εργασίας για όλους τους εργαζομένους της ανακοίνωσε η Pronet. Ειδικότερα, το εν λόγω πρόγραμμα δεν προϋποθέτει οποιαδήποτε αλλαγή στο ισχύoν πλαίσιο εργασίας ή αποδοχών των εργαζόμενων, ενώ υλοποιείται ήδη πιλοτικά από τις αρχές του μήνα, με διάρκεια έως το τέλος Αυγούστου.

«Διαισθανόμενοι την ιδιαιτερότητα και τις δυσκολίες της περίοδου που όλοι βιώνουμε στην μετά-covid εποχή, αλλά και επιθυμώντας να ανταμείψουμε τους συνεργάτες μας για την εξαιρετική απόδοση τους, υιοθετούμε πιλοτικά τετραήμερη εβδομαδιαία εργασία για το φετινό καλοκαίρι, θέλοντας να προσφέρουμε ευελιξία στην καθημερινότητα κάθε εργαζομένου στην Pronet και να προάγουμε την βέλτιστη ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής ζωής» δήλωσε, μεταξύ άλλων, η Διευθύντρια του Τμήματος Οργάνωσης και Διαδικασιών, Κωνσταντίνα Μεντζέλου.