ΔΕΗ: Νέα Γενική Διευθύντρια Ανθρώπινων Πόρων και Οργάνωσης η Αλεξάνδρα Παπαγεωργίου

Καθήκοντα Γενικής Διευθύντριας Ανθρώπινων Πόρων και Οργάνωσης στην ΔΕΗ ανέλαβε από τις 21 Ιουνίου η Αλεξάνδρα Παπαγεωργίου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΔΕΗ. Η Α. Παπαγεωργίου είναι κάτοχος BSc στο Management & Organisational Behaviour από το Deree και MBA από το City University Business School του Λονδίνου, ενώ στην επαγγελματικής της πορεία έχει, μεταξύ άλλων, διατελέσει CHRO στην Lamda Development, CHRO στην Intralot και Group HR Director στον Όμιλο Vivartia.

Παράλληλα, η ΔΕΗ ανακοίνωσε και την ανάθεση καθηκόντων Γενικού Διευθυντή Τηλεπικοινωνιών στον Γεώργιο Δαμάσκο, ο οποίος ήταν Γενικός Διευθυντής Ανθρωπίνων Πόρων και Οργάνωσης της εταιρείας από το 2013.

Ο Γ. Δαμάσκος είναι Διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, μέλος του Τεχνικού Επιμελητήριου Ελλάδας, Οικονομολόγος και Πτυχιούχος Οικονομικών Επιστημών του Οικονομικού Τμήματος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ έχει μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και είναι κάτοχος MBA από το Kingston Business School (Kingston University). Βρίσκεται στην ΔΕΗ από το 1987 και έχει διατελέσει σε διάφορες διευθυντικές θέσεις της εταιρείας.

Salary Expectation Research: Οι αμοιβές που ζητούν οι Έλληνες developers

Τα αποτελέσματα μιας ιδιαίτερα ενδιαφέρουσας έρευνας για τις αμοιβές των developers και γενικότερα των tech θέσεων εργασίας έδωσε στη δημοσιότητα η CollegeLink. Η έρευνα ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2021 και διήρκεσε 15 μήνες, αξιολογώντας 561 συνεντεύξεις. Στο πλαίσιο αυτό εστίασε στις προσδοκίες των υποψηφίων του tech κλάδου σχετικά με τον μισθό με τον οποίο θα ήταν ικανοποιημένοι, ώστε να εξετάσουν την πιθανότητα αλλαγής καριέρας ή εργασιακού περιβάλλοντος.

Η εταιρεία συγκέντρωσε τους προσδοκώμενους μισθούς των developers ανά experience level, απεικονίζοντας τόσο τον μέσο μισθό όσο και τα top & last 20% για κάθε ένα από τα παρακάτω επαγγέλματα: Javascript, .NET/C#, PHP, Java. Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο μέσος προσδοκώμενος μισθός για έναν Junior Developer στις διάφορες θέσεις είναι: Junior JavaScript Developer: 1008€, Junior .NET/C# Developer: 1032€, Junior PHP Developer: 922€, Junior Java Developer: 946€. Τα δεδομένα αφορούν καθαρούς μισθούς και χωρίς να συμπεριλαμβάνονται extra benefits.

Σύμφωνα με την CollegeLink και τα ευρήματα της έρευνας που διεξήγαγε, οι εταιρείες που δεν μπορούν να φτάσουν τους μισθούς ζήτησης, εστιάζουν σε άλλες παροχές, τις οποίες εκτιμούν οι υποψήφιοι, όπως ευελιξία όσον αφορά στο remote working, budget σχετικό με την εκπαίδευση, ticket restaurant, ιδιωτική ασφάλιση, επιπλέον ημέρες άδειας/ρεπό, συνταξιοδοτικό πρόγραμμα, μετοχές, έξοδα μεταφορών. Τέλος, όπως δείχνουν και τα διεθνή δεδομένα, όπως π.χ. έρευνα της Στατιστικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ που εξειδικεύεται στην εργασία (U.S. Bureau of Labor Statistics) αναμένεται ότι μεταξύ 2020 και 2030 θα υπάρξει αύξηση 22% στην απασχόληση στον τομέα του software development.

Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας: Πιλοτική εφαρμογή μέχρι τις 31 Αυγούστου

Δύο μήνες περιθώριο έως τις 31 Αυγούστου έδωσε το Υπουργείο Εργασίας στις επιχειρήσεις που συμμετέχουν στην Α’ φάση της εφαρμογής της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας, ώστε να πραγματοποιήσουν την απαραίτητη απογραφή των εργαζομένων τους. Από την Παρασκευή 1η Ιουλίου υποχρέωση χρήσης της Ψηφιακής Κάρτας έχουν όλες οι τράπεζες και τα σούπερ μάρκετ με περισσότερους από 250 εργαζόμενους.

Το δίμηνο για να ολοκληρωθεί η απογραφή κρίθηκε απαραίτητο ώστε να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να συντονιστούν με το νέο μοντέλο καταχώρησης των ωρών εργασίας για όλους τους εργαζόμενους. Για την απόφαση αυτή εκτιμήθηκε και το γεγονός ότι μέσα στο καλοκαίρι υπάρχουν και οι άδειες των εργαζομένων, με αποτέλεσμα να υπάρξουν εργαζόμενοι που θα λείπουν όταν θα ξεκινήσει η εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας και θα πρέπει να το υιοθετήσουν όταν επιστρέψουν.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας, οι πρώτοι δύο μήνες εφαρμογής της Ψηφιακής Κάρτας θα είναι περίοδος χάριτος, δεν θα επιβάλλονται πρόστιμα στις επιχειρήσεις που θα εντοπιστεί ότι γίνεται  υπέρβαση ωραρίου, αφού ουσιαστικά θα είναι μια περίοδος που θα αξιοποιηθεί για να διορθωθούν τυχόν λάθη.

Ο στόχος είναι από τον Σεπτέμβριο να μπορεί  η λειτουργία της Ψηφιακής Κάρτας τουλάχιστον σε αυτές τις επιχειρήσεις που θα συμμετέχουν στην Α’ φάση, να γίνεται χωρίς προβλήματα. Σύμφωνα με τα στοιχεία, συνολικά θα φθάσουν τους 121.000 οι εργαζόμενοι που θα ενταχθούν αρχικά, σε αυτή την διαδικασία. Η Β’ φάση αναμένεται να ξεκινήσει την 1η Οκτωβρίου, θα διαρκέσει έως τις 30 Νοεμβρίου και  θα περιλαμβάνει την διαδικασία της απογραφής για το σύνολο των επιχειρήσεων της χώρας.