Eurobank: Οικονομική ενίσχυση 300 ευρώ εφάπαξ στο ανθρώπινο δυναμικό της

Στην καταβολή εφάπαξ ποσού 300 ευρώ σε όλους τους εργαζομένους της, εκτός από τα ανώτερα και τα ανώτατα στελέχη, προχωρά η διοίκηση της Eurobank. Ειδικότερα, το συνολικό ποσό που θα καταβάλει η τράπεζα στον ανθρώπινο δυναμικό της ξεπερνά τα 2 εκατ. ευρώ, με την εν λόγω οικονομική ενίσχυση να δίνεται μέσω vouchers.

H πρωτοβουλία αυτή έρχεται να ικανοποιήσει σχετικό αίτημα του σωματείου εργαζομένων Union, λόγω των συνθηκών ακρίβειας που πιέζει τις οικογένειες. Όπως σημειώνει, μάλιστα, μεταξύ άλλων, το σωματείο σε ανακοίνωση του, η συγκεκριμένη είναι «πολύ θετική εξέλιξη, γιατί η παροχή χορηγείται με ενιαίο και διαφανή τρόπο στο σύνολο σχεδόν του Προσωπικού (εξαιρούνται μόνο υψηλόμισθοί συνάδελφοι)».

Από την πλευρά της η Eurobank, σε σχετική επιστολή της Group CHRO, Νατάσσας Πασχάλη, προς τους εργαζόμενους, διαβεβαιώνει ότι «όπως έχει κάνει και στο παρελθόν σε περιστάσεις ειδικών συνθηκών, επιδεικνύει ευαισθησία και συμπαραστέκεται στην αντιμετώπιση των προβλημάτων των ανθρώπων της». Τέλος, αύριο Πέμπτη 1η Ιουλίου λήγει και η προθεσμία που έδωσε η Eurobank στους εργαζομένους της για να δηλώσουν συμμετοχή στο ευρύ πρόγραμμα τηλεργασίας που η τελευταία θέλει να εφαρμόσει συστηματικά.

Ελληνικός Χρυσός: Διάκριση για το σύστημα εκπαίδευσης «Flaim Trainer»

Διάκριση στην κατηγορία «Προγράμματα Υγείας & Ασφάλειας» των Bravo Sustainability Dialogues & Awards 2022 απέσπασε το «Flaim Trainer», το σύστημα εκπαίδευσης με χρήση τεχνολογίας εικονικής πραγματικότητας της Ελληνικός Χρυσός, το οποίο εφαρμόζουν τα σωστικά συνεργεία και οι ομάδες πυρασφάλειας των Μεταλλείων Κασσάνδρας.

«Καταφέραμε να εκπαιδεύσουμε τα μέλη της ομάδας διάσωσης των Μεταλλείων Κασσάνδρας στην αντιμετώπιση πυρκαγιών κάτω από διαφορετικές συνθήκες και σε τρία διαφορετικά επίπεδα δυσκολίας.

Δόθηκε έτσι η δυνατότητα στα μέλη της ομάδας, που είναι και η τελευταία γραμμή άμυνας, να βελτιώσουν την τεχνική τους κατάρτιση και να αξιολογήσουν τις δυνατότητές τους σε ακραίες συνθήκες, με ασφαλή τρόπο τόσο για τους ίδιους όσο και για το περιβάλλον» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Μανώλης Δάφτσης, Διευθυντής Υγείας, Ασφάλειας & Εκπαίδευσης της εταιρείας κατά την παραλαβή του βραβείου.

Σημειώνεται ότι η Ελληνικός Χρυσός διαθέτει ομάδα άμεσης απόκρισης 150 ατόμων, αποτελούμενη από εθελοντές εργαζόμενους, οι οποίοι εκπαιδεύονται συστηματικά σε όλα τα πιθανά σενάρια που μπορεί να προκύψουν εντός των εγκαταστάσεων των μεταλλείων.

ΚΕΜΕΦΙ: Έρευνα για τη θέση της γυναίκας στην ελληνική κοινωνία

Τα αποτελέσματα του ερευνητικού προγράμματος «Η θέση της γυναίκας στην ελληνική κοινωνία», που πραγματοποιήθηκε από το Κέντρο Μελετών Πολιτικής για το Φύλο και την Ισότητα (ΚΕΜΕΦΙ), σε συνεργασία με την MRB Hellas και την υποστήριξη της Eurolife FFH, παρουσίασε τη Δευτέρα 27 Ιουνίου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της MRB, Δημήτρης Μαύρος.

Σύμφωνα με την εν λόγω έρευνα, οι γυναίκες αισθάνονται πως πρέπει να διανύσουν ακόμα πολύ δρόμο, ώστε να κατακτηθεί η ισότητα. Κάτι τέτοιο εντοπίζεται και στο πολιτικό σκηνικό, με την πολιτική εξουσία στην Ελλάδα να παραμένει κυρίαρχα ανδρική.

Εντούτοις, η πλειοψηφία αντιλαμβάνεται θετικά το γεγονός ότι μια γυναίκα κατέχει το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας (85,4%).Επιπλέον, οι πολίτες δηλώνουν ότι θα ήθελαν να εκλεγεί μια γυναίκα για Πρωθυπουργός της χώρας (84,6%), ενώ το 46% θεωρεί  ιδιαίτερα έντονο το πρόβλημα της έμφυλης βίας και το 10,7% των γυναικών δηλώνει ότι έχει υπάρξει θύμα έμφυλης βίας. Τέλος, το 12,2% των εργαζόμενων γυναικών έχει παρατηρήσει περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης κατά των γυναικών στην εργασία του.