Αvis: Πλατφόρμα ψηφιακής εκπαίδευσης για τους ανθρώπους της

Tην ανάπτυξη της πλατφόρμας ψηφιακής εκπαίδευσης για την εταιρεία μίσθωσης οχημάτων Avis ολοκλήρωσε το τμήμα υπηρεσιών Web & Mobile Development της RDC Informatics.

Ειδικότερα, έχοντας ως προτεραιότητα τη διαρκή ενημέρωση και εξέλιξη του ανθρώπινου δυναμικού της, η Avis προχώρησε στην παροχή ολοκληρωμένης εκπαίδευσης στα στελέχη της, ενσωματώνοντας τεχνολογίες e-learning στη λειτουργία της, προκειμένου να προσφέρει λύσεις εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης, ηλεκτρονικής αξιολόγησης, αλλά και τη δημιουργία ψηφιακής βιβλιοθήκης μαθημάτων.

Επισημαίνεται ότι η εν λόγω πλατφόρμα της Avis βασίστηκε στο οικοσύστημα ηλεκτρονικής μάθησης MELO – Digital Learning Ecosystem της RDC Informatics, μία πλατφόρμα λογισμικού που παρέχει ένα ολοκληρωμένο περιβάλλον e-business για κάθε εμπλεκόμενο χρήστη και που διαθέτει LMS (Learning Management System), το οποίο ενσωματώνει κάθε τεχνολογική καινοτομία στον χώρο της ψηφιακής μάθησης.

Εθνική Τράπεζα: Σημαντικές παροχές στο ανθρώπινο δυναμικό της

Μετά την Eurobank και η Εθνική Τράπεζα προχωρεί στην παροχή έκτακτου βοηθήματος στους εργαζομένους της, από 200 έως 700 ευρώ, ανάλογα με το ύψος των μικτών αποδοχών. Το βοήθημα συμπεριλαμβάνεται μεταξύ και άλλων προνομίων, στη νέα επιχειρησιακή σύμβαση εργασίας που αναμένεται να υπογραφεί άμεσα από την διοίκηση της τράπεζας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύμβαση αυτή προβλέπει έκτακτο βοήθημα εργαζομένων Remaining Time-0:00 Fullscreen Mute 700 ευρώ καθαρά για μικτό μισθό έως 2.500 ευρώ, 400 ευρώ καθαρά για μικτό μισθό 2.500 ευρώ – 3.500 ευρώ, 200 ευρώ καθαρά για μικτό μισθό μεγαλύτερο των 3. 500 ευρώ, με πίστωση την 1η Σεπτεμβρίου 2022. Παράλληλα, το επίδομα δικτύου αυξάνεται 100%, από 68 ευρώ σε 136 ευρώ και εξομοιώνεται με το επίδομα διοίκησης ως εξής: 25% από 1.7.22, 25% από 1.12.23, 25% από 1.7. 24, 25% από τον 12ο του 2024.

Επίσης, αυξάνεται το επίδομα μονογονεϊκών οικογενειών από 100 ευρώ σε 150 ευρώ και των τρίτεκνων/πολύτεκνων οικογενειών από 200 σε 250 ευρώ. Παράλληλα, αυξάνεται το βοήθημα παιδιών επιτυχόντων σε σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε άλλη πόλη, από 500 σε 700 ευρώ, ενώ δίνεται στήριξη στο ΤΥΠΕΤ με 2.350.000 ευρώ.

Ωστόσο, η νέα επιχειρησιακή σύμβαση της Εθνικής Τράπεζας περιλαμβάνει και άλλες σημαντικές παροχές, όπως π.χ. πλάνο leasing αυτοκινήτου για τους εργαζόμενους στην τράπεζα, αλλά και τη δημιουργία επιτροπής για τη σεξουαλική παρενόχληση με τη συμμετοχή του ΣΥΕΤΕ (Σύλλογος Συνταξιούχων Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος). Τέλος, προβλέπει την έναρξη συζητήσεων με τη διοίκηση της τράπεζας για πρόγραμμα προικοδότησης παιδιών των νέων εργαζόμενων μέσω ασφαλιστηρίου.

Eset: Αναγκαία η εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού στην κυβερνοασφάλεια

Καθώς οι εργαζόμενοι αποτελούν το νούμερο ένα στόχο για επιθέσεις και, σύμφωνα με σχετική έρευνα, το 82% των παραβιάσεων δεδομένων που μελετήθηκαν το 2021 εμπλέκει το «ανθρώπινο στοιχείο», ο Phil Muncaster της Eset, εξηγεί ότι το κλειδί στην αντιμετώπιση του προβλήματος είναι η εφαρμογή ενός προγράμματος ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης σε σχέση με την κυβερνοασφάλεια.

«Δώστε τους τις απαραίτητες γνώσεις για να εντοπίζουν τα προειδοποιητικά σημάδια μιας επίθεσης και να κατανοούν το πότε και το πώς μπορεί να θέτουν σε κίνδυνο ευαίσθητα δεδομένα και υπάρχει μια τεράστια πιθανότητα να μειωθεί ο κίνδυνος» επισημαίνει χαρακτηριστικά. Αναλυτικότερα, στόχος είναι η αλλαγή των συμπεριφορών και η ενδυνάμωση των εργαζόμενων ώστε να παίρνουν τις σωστές αποφάσεις, ενώ η βελτίωση σε θέματα κυβερνοασφάλειας θα βοηθήσει τόσο το άτομο να ανταπεξέλθει σε διάφορους ρόλους όσο και στο να μειωθεί ο κίνδυνος μιας δυνητικά επιζήμιας παραβίασης της ασφάλειας.

Επιπλέον, όπως σημειώνει ο P.Muncaster, η ανάγκη για τέτοιου είδους εκπαιδευτικά προγράμματα είναι μεγάλη αφενός λόγω της «επαγγελματοποίησης» του κυβερνοεγκλήματος όσο και της υιοθέτησης της υβριδικής εργασίας. Η αρχή μπορεί να γίνει με μια συζήτηση μεταξύ των υπευθύνων ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτων (CISO) και του τμήματος HR, ενώ μεταξύ των θεματικών που θα μπορούσε να καλύψει η εκπαίδευση είναι οι βέλτιστες πρακτικές κωδικών πρόσβασης, η ασφαλής απομακρυσμένη και κατ’ οίκον εργασία και ο εντοπισμός εσωτερικών απειλών.

Τέλος, ο Muncaster υπογραμμίζει ότι τα μαθήματα πρέπει να είναι διασκεδαστικά, τακτικά, να προσαρμόζονται στις διαφορετικές ανάγκες, να περιλαμβάνουν όλο το προσωπικό και να βασίζονται σε ασκήσεις προσομοίωσης. «Δεδομένου του σημερινού τοπίου απειλών, η αδράνεια δεν αποτελεί επιλογή» καταλήγει.