--> 

Deutsche Telekom: 200 νέες θέσεις εργασίας στη Θεσσαλονίκη

H Deutsche Telekom προχωρά στη δημιουργία κέντρου Πληροφορικής και Λογισμικού (Telekom IT hub) στη Θεσσαλονίκη. Οι εργασίες του έχουν ήδη ξεκινήσει, με IT Experts που μεταφέρονται σταδιακά από το εξωτερικό.

Όπως αναφέρει η εταιρεία σε σχετική της ανακοίνωση, περισσότεροι από 200 επιπλέον επαγγελματίες της Πληροφορικής θα προσληφθούν στην Ελλάδα για την καλύτερη στελέχωση του κέντρου. Το κέντρο θα καλύψει τις ανάγκες ΙΤ της DT στη Γερμανία, παρέχοντας υπηρεσίες πληροφορικής και λογισμικού.

«Το Telekom IT hub στην Θεσσαλονίκη φιλοδοξεί να εξελιχθεί σε ένα από τα πιο καινοτόμα κέντρα Πληροφορικής στην Ευρώπη, δημιουργώντας αξία για την εταιρεία και τους ανθρώπους της, αλλά και για την τοπική κοινωνία και τη χώρα» αναφέρει η εταιρεία.

Ο Peter Leukert, Deutsche Telekom Group CIO και CEO της Telekom IT, δήλωσε: «Επιλέξαμε την Ελλάδα για την ίδρυση του Telekom IT hub, τόσο για το επίπεδο και την κατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας, όσο και για την έμπρακτη υποστήριξη που παρέχει η Πολιτεία στις επενδυτικές πρωτοβουλίες. Ευχαριστώ θερμά την πολιτική ηγεσία της χώρας, ιδίως του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, για τις ταχύτατες και συντονισμένες δράσεις, χάρη στις οποίες το Telekom IT hub στην Θεσσαλονίκη έγινε πραγματικότητα».

Harbor Lab: Νέα People Experience Specialist η Κοραλία Παδουβά

Καθήκοντα People Experience Specialist στην Harbor Lab ανέλαβε η Κοραλία Παδουβά, η οποία μέχρι πρότινος ήταν Junior HR Generalist στην Sword Group.

Η Κ. Παδουβά είναι πτυχιούχος του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΕΚΠΑ και κάτοχος Master στο HR Management από το ΟΠΑ, ενώ έχει υπάρξει και People Team Intern στην Mondelez.

Έρευνα: Πρώτα ζητούμενα πλέον στην εργασία ευελιξία και ευημερία

Σύμφωνα με τη νέα έρευνα της ManpowerGroup και της Thrive, oι εργαζόμενοι ζητούν περισσότερα από τους εργοδότες τους για να τους βοηθήσουν να μεταβούν από την επιβίωση στην ευημερία, δίνοντας προτεραιότητα στην ευελιξία μαζί με παράγοντες όπως η εμπιστοσύνη, ο σκοπός και η ευημερία. Η έρευνα έχει τίτλο «Τι αναζητούν οι εργαζόμενοι: Από την επιβίωση, στην ευημερία στην εργασία», είναι μέρος της σειράς «What Workers Want» της ManpowerGroup, βασίζεται σε απαντήσεις περισσότερων από 5.000 εργαζομένων σε πέντε χώρες και αποκαλύπτει ότι σχεδόν όλοι οι εργαζόμενοι (93%) θεωρούν σήμερα την ευελιξία «πολύ σημαντική». Ωστόσο, η φύση αυτής της ευελιξίας ποικίλλει.

Οι εργαζόμενοι από όλα τα υπόβαθρα ζητούν τώρα ευελιξία με τους δικούς τους όρους, με το 45% να θέλουν να επιλέγουν τους δικούς τους χρόνους έναρξης και λήξης του ωραρίου τους και το 18% να είναι πρόθυμοι να μειώσουν τις αποδοχές τους για να εργαστούν μια εβδομάδα τεσσάρων ημερών προκειμένου να επιτύχουν καλύτερη ισορροπία μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής. Τα αποτελέσματα δείχνουν επίσης έναν μεταβαλλόμενο ρόλο για τους ηγέτες, καθώς η εμπιστοσύνη και οι κοινές αξίες είναι όλο και πιο σημαντικές – με τους εργαζόμενους να είναι πρόθυμοι να σταματήσουν να στηρίζουν ή και να εγκαταλείψουν ακόμη έναν οργανισμό εφόσον δεν αισθάνονται ότι υποστηρίζονται επαρκώς.

Αμοιβή, ασφάλεια, εμπιστοσύνη, ψυχική υγεία και burnout
Η εμπιστοσύνη είναι σημαντική για ένα ακμάζον εργατικό δυναμικό, σύμφωνα με την έρευνα. Η εμπιστοσύνη στους συναδέλφους βαθμολογήθηκε δεύτερη μετά τις δίκαιες αμοιβές και τις ασφαλείς συνθήκες εργασίας από τους εργαζομένους (79%), ενώ η εμπιστοσύνη στους ηγέτες εκτιμήθηκε ιδιαίτερα από περισσότερα από τα 2/3 των συμμετεχόντων στην έρευνα (71%). Επιπλέον, οι άνθρωποι θέλουν να εργαστούν για εταιρείες που μοιράζονται τις αξίες και τις πεποιθήσεις τους, με το 70% να αναζητούν νόημα στην καθημερινή τους εργασία. Η πανδημία έθεσε την ψυχική υγεία σταθερά στην κορυφή των δημόσιων και εταιρικών ημερήσιων διατάξεων και οι εργαζόμενοι βλέπουν τώρα την ευημερία ως κοινή ευθύνη μαζί με τους εργοδότες. Τα επίπεδα άγχους έχουν μειωθεί από την κορύφωση της πανδημίας (42% έως 38%), αλλά εξακολουθούν να είναι υψηλότερα από ό, τι πριν από τον Μάρτιο του 2020. Όλο και περισσότερο, οι εργοδότες θα καλούνται να αντιμετωπίσουν την εξουθένωση, να οικοδομήσουν ανθεκτικότητα και να ενισχύσουν την ψυχική κατάσταση των εργαζομένων τους.