Watt+Volt: Ημέρα Καριέρας την Τετάρτη 13 Ιουλίου, στα κεντρικά γραφεία της

Την Τετάρτη 13 Ιουλίου, από τις 10:00 μέχρι τις 19:00, η Watt+Volt ανοίγει τις πόρτες της σε υποψήφιους εργαζομένους της, καλώντας τους σε open event, στα κεντρικά της γραφεία, στη Λεωφόρο Κηφισίας 217Α στο Μαρούσι.

Οι υποψήφιοι «Watt+Volters» θα έχουν την ευκαιρία να ξεκινήσουν άμεσα την καριέρα τους στο χώρο της ενέργειας ως σύμβουλοι ενεργειακών λύσεων, έχοντας ταυτόχρονα δυνατότητες επαγγελματικής εξέλιξης, να γνωρίσουν την ομάδα, να ενημερωθούν λεπτομερώς για τη θέση αλλά και να περιηγηθούν στις εγκαταστάσεις της εταιρείας.

Επιλέγοντας να γίνουν μέλη της εταιρείας, θα έχουν σταθερό ωράριο εργασίας και μηνιαίο μισθό, σύμβαση αορίστου χρόνου από τη πρώτη μέρα της εκπαίδευσης, επιπλέον μηνιαία παροχή πέραν του μισθού, μηνιαίο Bonus παραγωγικότητας, bonus 400€ με την πρόσληψη, παροχές ρεύματος και φυσικού αερίου με χαμηλό κόστος αλλά και δυνατότητα τηλεργασίας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν είτε να φέρουν το βιογραφικό τους την ημέρα του event, είτε να το στείλουν από το site της εταιρείας.

Green Pixel Productions: Νέα Senior HR Manager η Βιβή Αποστόλου

Καθήκοντα Senior HR Manager στην Green Pixel Productions ανέλαβε η Βιβή Αποστόλου, η οποία μέχρι πρότινος ήταν Group HR Manager στην Kyvernitis Travel.

H Β. Αποστόλου είναι κάτοχος Bachelor από το Deree και Master στο HR Management από το University of Surrey, ενώ στην επαγγελματική της πορεία έχει, μεταξύ άλλων, εργαστεί ως Payroll & Compensation Coordinator στην Citi, HR Coordinator στην Bacardi και HR Generalist στην Mylan.

Ν. Κωνσταντέλλος: Ο εισερχόμενος τουρισμός θα επηρεάσει θετικά την απασχόληση

Η αγορά εργασίας εμφάνισε αύξηση της απασχόλησης το 2021, μετά την οριακή μείωση που κατέγραψε το 2020, εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης, η οποία δημιούργησε σημαντικά προβλήματα στη λειτουργία των επιχειρήσεων και εν γένει, στην οικονομική δραστηριότητα, επισημαίνει σε σχετική του δήλωση ο Νικήτας Κωνσταντέλλος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ICAP CRIF. Όπως αναφέρει, η πορεία της οικονομικής δραστηριότητας της χώρας επηρεάζει άμεσα και την αγορά εργασίας, έστω και σε βραχύ χρονικό ορίζοντα.

Συνεπώς, η αύξηση της απασχόλησης μέχρι και το 2019, απόρροια της ανάκαμψης της εγχώριας οικονομίας την περίοδο 2017-2019, ανακόπηκε το 2020, καθώς καταγράφηκε μείωση της μέσης ετήσιας απασχόλησης κατά 1%. Η πτωτική αυτή τάση συνεχίστηκε και το πρώτο τρίμηνο του 2021, ενώ τους επόμενους μήνες η πορεία αντιστράφηκε, με τη μέση ετήσια απασχόληση να ενισχύεται, τελικά, κατά 1,4% για όλο το 2021. Ενθαρρυντικό είναι το γεγονός ότι ο αριθμός των απασχολουμένων αυξήθηκε και το α΄ τρίμηνο του 2022 και μάλιστα με αξιόλογο ρυθμό 11,6% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2021.

Επιπλέον, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, ο ετήσιος δείκτης ανεργίας κινήθηκε σε πτωτική τροχιά και το 2021, καθώς διαμορφώθηκε σε 14,8% από 16,3% το 2020. Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα Εργατικού Δυναμικού της ΕΛ.ΣΤΑΤ., το α΄ τρίμηνο του 2022 το ποσοστό ανεργίας εμφανίζεται βελτιωμένο και διαμορφώθηκε σε 13,8% έναντι 17,1% το αντίστοιχο τρίμηνο του 2021. Ωστόσο, η μεταβολή του δείκτη της ανεργίας για ολόκληρο το 2022 θα καθοριστεί τους προσεχείς μήνες και θα εξαρτηθεί, σε μεγάλο βαθμό, από την πιθανή σταδιακή αποκλιμάκωση της τρέχουσας αρνητικής συγκυρίας, εκτιμά ο Ν. Κωνσταντέλλος.

Και καταλήγει: «Οι έντονες πληθωριστικές πιέσεις, η εκτίναξη του κόστους ενέργειας η οποία ενισχύεται από τον πόλεμο στην Ουκρανία, αναπροσαρμόζουν και αποδυναμώνουν τις αρχικές εκτιμήσεις για τον ρυθμό μεγέθυνσης της εγχώριας οικονομίας. Βεβαίως, σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της απασχόλησης στη χώρα μας θα διαδραματίσει η πορεία των κλάδων που συνεισφέρουν σημαντικά σε αυτήν, όπως είναι ο εισερχόμενος τουρισμός, ο οποίος αναμένεται να είναι ιδιαίτερα αυξημένος σε σχέση με την περσινή χρονιά».

Απασχόληση & Αγορά Εργασίας: Ξεκινούν μεταρρυθμίσεις ύψους 1,35 δις ευρώ

Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων προχωρεί στην επένδυση των πόρων 2,3 δις. ευρώ που του αναλογούν από το Τομεακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανθρώπινο Δυναμικό και Κοινωνική Συνοχή 2021-2027. Οι δράσεις αυτές είναι τμήμα του μεγαλύτερου από πλευράς προϋπολογισμού προγράμματος του νέου ΕΣΠΑ (4,16 δις. ευρώ συνολικά) που μπαίνει άμεσα σε τροχιά υλοποίησης, μετά την πρόσφατη έγκρισή του από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Συνολικά μέσω του νέου ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης το Υπουργείο θα αξιοποιήσει κεφάλαια της τάξης των 5 δις. ευρώ για δράσεις κοινωνικής πολιτικής την επόμενη επταετία. Το πακέτο αυτό αυξάνεται κατά 1 δις ευρώ αν συνυπολογιστούν δράσεις κοινωνικού περιεχομένου που θα υλοποιηθούν μέσω των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων. Το νέο ΕΣΠΑ προωθεί ένα πακέτο δράσεων οι οποίες επικεντρώνονται στην προώθηση των ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης, σε ευρείας κλίμακας προγράμματα για τους νέους και σε δράσεις κοινωνικής προστασίας.

Όσον αφορά στον επιμέρους τομέα για την Απασχόληση και την Αγορά Εργασίας, ο προϋπολογισμός των μεταρρυθμίσεων ανέρχεται στα 1,35 δις ευρώ. Μερικές από τις δράσεις που αφορούν είναι οι εξής:

  1. Προγράμματα ένταξης στην αγορά εργασίας με έμφαση σε μακροχρόνια ανέργους και γυναίκες που θα υλοποιήσει τόσο το Υπουργείο Εργασίας όσο και η ΔΥΠΑ, διαθέτοντας νέα εργαλεία και δυνατότητες μετά την ψήφιση του νόμου «Δουλειές Ξανά».
  2. Νταντάδες της Γειτονιάς: Υπηρεσίες Φύλαξης βρεφών, νηπίων και παιδιών από διαπιστευμένους Επιμελητές / Επιμελήτριες: Το Πρόγραμμα υλοποιείται ήδη σε πιλοτική βάση από τη Γενική Γραμματεία Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων και με το νέο ΕΣΠΑ σχεδιάζεται η επέκτασή του πανελλαδικά.
  3. Δράσεις για την κοινωνική και οικονομική ένταξη ανέργων προερχόμενων από ευπαθείς ομάδες αξιοποιώντας μεταξύ άλλων και εργαλεία για την κοινωνική και προσιτή στέγαση. Οι πρωτοβουλίες που επεξεργάζεται το Υπουργείο Εργασίας για παροχή φθηνής κατοικίας σε νέα ζευγάρια αλλά και ευάλωτους πολίτες θα στηριχτούν και από τους πόρους του νέου ΕΣΠΑ.
  4. Επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των νηπιαγωγείων και ολοήμερων δημοτικών σχολείων, δράση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων που χρηματοδοτείται κατά 50% από τα κονδύλια του Υπουργείου Εργασίας. Στόχος της δράσης είναι η διευκόλυνση της συμμετοχής των γονέων στην αγορά εργασίας και η ισορροπία επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής.
  5. Εξειδικευμένα προγράμματα απασχόλησης για άτομα με αναπηρία.
  6. Δράσεις κατάρτισης εργαζομένων μεγαλύτερης ηλικίας στο πλαίσιο της ενεργού γήρανσης
  7. Παρεμβάσεις για την προώθηση της ισότιμης συμμετοχής των δύο φύλων στην αγορά εργασίας.