Υπ. Εργασίας: Σε δημόσια διαβούλευση η Εθνική Στρατηγική για τις Ενεργητικές Πολιτικές Απασχόλησης

Τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από το  Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων η Εθνική Στρατηγική για τις Ενεργητικές Πολιτικές Απασχόλησης (ΕΠΑ). Σκοπός της  πρωτοβουλίας είναι η θέσπιση ενός ολιστικού στρατηγικού πλαισίου για την ανάπτυξη και την υλοποίηση ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης για την περίοδο 2022-2030. Σύμφωνα με την κυβέρνηση, στόχοι της Εθνικής Στρατηγικής είναι:

  • Η  ενίσχυση της απασχόλησης και η αντιμετώπιση της ανεργίας.
  • Η ενίσχυση των προσόντων, των δεξιοτήτων και της απασχολησιμότητας του εργατικού δυναμικού.
  • Η ενίσχυση της ετοιμότητας και προσαρμοστικότητας της αγοράς εργασίας και του εργατικού δυναμικού.
  • Η ευρύτερη βελτίωση των δεδομένων στην αγορά εργασίας και την απασχόληση.

Η Εθνική Στρατηγική για τις Ενεργητικές Πολιτικές Απασχόλησης διαρθρώνεται σε 4 στρατηγικούς άξονες. Ο πρώτος αφορά στην ενίσχυση της απασχόλησης και στην αντιμετώπιση της ανεργίας και της μακροχρόνιας ανεργίας, ενώ ο δεύτερος στην ενίσχυση της νεανικής απασχόλησης και στη διευκόλυνση της πρόσβασης των νέων στην αγορά εργασίας.

Ο τρίτος άξονας εστιάζει στην ανάπτυξη του εργατικού δυναμικού της χώρας και στην ενίσχυση της απασχολησιμότητάς του, ενώ ο τέταρτος αφορά στην αγορά Εργασίας χωρίς αποκλεισμούς. Να σημειωθεί εδώ ότι τα μέτρα και τα προγράμματα που θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο της Στρατηγικής χρηματοδοτούνται από το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», το ΕΣΠΑ 2021-2027 και εθνικούς πόρους.

Στην Creative Pharma & HR Services η Έρη Κ. Τσαλίκη

Καθήκοντα HR Manager στην Creative Pharma & HR Services ανέλαβε από τον τρέχοντα μήνα η Έρη Κ. Τσαλίκη, η οποία μέχρι πρότινος ήταν HR Manager στην Power Health Hellas. H E. K.Τσαλίκη είναι κάτοχος Bachelor στο Business Administration and Management από το Alba και MBA με ειδίκευση στο HR Management από το Kingston University, ενώ στην επαγγελματική της πορεία έχει διατελέσει HR Manager στην Mark Aalen και Group HR Manager στην Amvis.

Tüv Austria: Συνένωση δυνάμεων με την ACTA

Tη στρατηγική συνεργασία και τη συνένωση των δυνάμεων της με την ACTA, τον τεχνοβλαστό Διαπιστευμένο Φορέα Πιστοποίησης Επαγγελματικών Δεξιοτήτων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, εξαγοράζοντας πρόσφατα το 51% των μετοχών της, αποφάσισε η Tüv Austria.

Στόχος της εν λόγω συνέργειας είναι η παροχή στην ελληνική και στην παγκόσμια αγορά ενός πλήρους πακέτου υπηρεσιών, προς όφελος της αγοράς και των επαγγελματιών, με την ACTA να διατηρεί την οικονομική και διοικητική της αυτοτέλεια, ενώ, βάσει του επιχειρηματικού σχεδίου, θα ενδυναμωθεί περαιτέρω για την επιτυχή κάλυψη των νέων αναγκών πιστοποίησης επαγγελματικών δεξιοτήτων σε Ελλάδα και Ευρώπη.

«H στρατηγική μας συνέργεια με τον κορυφαίο οργανισμό πιστοποίησης Tüv Austria δημιουργεί ένα νέο περιβάλλον στην Ελλάδα και όχι μόνο, για την πιστοποίηση των επαγγελματιών.

Η ποιότητα στην παροχή των υπηρεσιών πιστοποίησης επαγγελματιών επιτέλους αποκτά την έκφραση που της αξίζει και στην χώρα μας» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Γιάννης Ανδρονικίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της ACTA, ενώ από την πλευρά του ο Γιάννης Καλλιάς, Διευθύνων Σύμβουλος της Tüv Austria Hellas ανέφερε: «Καλωσορίζουμε την ACTA στο διεθνή όμιλο της Tüv Austria.

Η ACTA γνωστή από την ίδρυσή της για το ήθος, την ποιότητα και το ξεχωριστό αποτύπωμά της στην αγορά της πιστοποίησης επαγγελματικών δεξιοτήτων της χώρας μας έχει ξεχωρίσει, χρόνια τώρα, με όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που ταιριάζουν απόλυτα με το DNA της Tüv Austria».

H Hatzi Filax Group απέσπασε Silver Award στα Women Empowerment Awards 2022

Μεγάλη τιμή για την εταιρεία Hatzi Filax Group Training|Consulting|Technology αποτέλεσε η βράβευσή της στα φετινά Women Empowerment Awards by Boussias. Η Hatzi Filax Group διακρίθηκε με το Silver Award για την κατηγορία Best Corporate Social Responsibility – Education & Skilling για το project: ‘’Empowering & Educating a Refugee Women’’ στην ΜΚΟ SISTECH.

Το βραβείο παρέλαβε η Project Leader κα Σοφία Σκευοφύλακα, Chief Commercial Officer & Co-founder της Hatzi Filax Group και η κα Μίλα Αγγελίνα Programs Manager Greece της Sistech. Η κα Σοφία Σκευοφύλακα, CCO και Co-founder της Hatzi Filax Group, συμμετείχε στο σπουδαίο πρόγραμμα 6 μηνών του ΜΚΟ SISTECH που διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα και επιλέχθηκε ως HR & Soft Skills Mentor για μια γυναίκα πρόσφυγα.

Με την υποστήριξη και εκπαίδευση της Hatzi Filax Group και της κα Σοφία Σκευοφύλακα η fellow του προγράμματος κατάφερε να διεκδικεί μία θέση εργασίας στην ελληνική αγορά. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε στο www.hatzifilax.com