Barking Well: Νέος Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού o Κωνσταντίνος Τσάπης

Καθήκοντα Διευθυντή Ανθρώπινου Δυναμικού της Barking Well Media αναλαμβάνει ο Κωνσταντίνος Τσάπης, ο οποίος, μέχρι πρότινος κατείχε τη θέση του Head of Rewards, People Analytics & HR Operations στη Nova.

O Κ. Τσάπης είναι απόφοιτος του ΟΠΑ και του London School of Economics, ενώ από το 2020 είναι διδάσκων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού.

«Με την πολυετή εμπειρία και τη βαθιά γνώση του αντικειμένου θα συμβάλλει καθοριστικά στην υλοποίηση του οράματος της Barking Well για το καλύτερο δυνατόν εργασιακό περιβάλλον» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της εταιρείας

Η Bayer Ελλάς ενεργοποιεί το Young Advisory Board

Η Bayer Ελλάς με αφορμή την παγκόσμια Ημέρα Νεανικών Δεξιοτήτων, όπως έχει καθιερωθεί η 15η Ιουλίου, παρουσίασε το Young Advisory Board (YAB) που δημιούργησε στο πλαίσιο της δέσμευσής της για την καλλιέργεια μιας κουλτούρας Συμπερίληψης και Διαφορετικότητας. Τα μέλη του Συμβουλίου ΥΑΒ της Bayer Ελλάς εργάζονται σε έργα που αφορούν όλους τους τομείς της εταιρείας αλλά και σε ad-hoc ενέργειες που άπτονται του ενδιαφέροντός τους, τα οποία στη συνέχεια παρουσιάζονται στη Διοικούσα Επιτροπή της Bayer Ελλάς.

«Η αποστολή τους είναι να φέρουν νέες και καινοτόμες ιδέες, να δημιουργήσουν μια δραστήρια κοινότητα νέων επαγγελματιών στην εταιρεία, να αξιοποιούν και να ενισχύουν τις δυνατότητές τους  και ταυτόχρονα, να λειτουργούν  ως ένα ισχυρό εργαλείο επικοινωνίας με τη Διοίκηση για τα θέματα που διαπραγματεύονται» αναφέρει μεταξύ άλλων σχετική ανακοίνωση της εταιρείας. Το YAB είναι μια ομάδα που ενεργεί αυτόνομα με τη συμβολή ενός συντονιστή που έχει καθοδηγητικό και συμβουλευτικό ρόλο. Συγκεκριμένα, στο Συμβούλιο ΥΑΒ συμμετέχουν οι Αντωνία Κόλλια, Product Specialist Oncology, Αγγελική Κοψίνη, Medical Scientific Liaison Cardiology, Βαγγέλης Σταματέλος, Crop Science Customer Advisory & Sales Representative, Κωνσταντίνα Τιφτικίδου, Legal Entity Controller & Financial Manager και Βασίλης Βασιλειάδης, Consumer Health Digital & Media Manager. Συντονίστρια της ομάδας είναι η Νάντια Καρμίρη, HR Partner.

Ανταγωνιστικό πλεονέκτημα οι δεξιότητες των νέων
«Η δημιουργία του Συμβουλίου ΥΑΒ δίνει την ευκαιρία για την εφαρμογή μιας ακόμα συμπεριληπτικής προσέγγισης στις συζητήσεις και στις αποφάσεις της εταιρείας και εξασφαλίζει την επιθυμητή ποικιλομορφία μέσα στην οποία όλοι οι εργαζόμενοί μας συμβάλουν στη συνεχή ενδυνάμωση της κουλτούρας της Bayer Ελλάς. Η εστίασή μας στη μοναδικότητα των ανθρώπων μας και στις ανάγκες τους, δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες για τη συνύπαρξη, την αλληλεπίδραση και την αποτελεσματική συνεργασία ανάμεσα στις 4 γενιές που εκπροσωπούνται σήμερα στο εργασιακό μας περιβάλλον.

Η ίδρυση της ομάδας ΥΑΒ διευρύνει τον χώρο για νέες φωνές που συμβάλλουν στον εκσυγχρονισμό της εταιρείας μας. Όταν οι απόψεις των νέων αναζητούνται και όταν αξιοποιούνται και αναπτύσσονται τα ταλέντα τους, τότε, ο οργανισμός οικοδομεί μια μοναδική ταυτότητα που γίνεται και ανταγωνιστικό του πλεονέκτημα», τονίζει η Αγγέλικα Τζέμου, BoD Member, Head of HR και I&D Country Lead. Η Παγκόσμια Ημέρα Νεανικών Δεξιοτήτων (World Youth Skills Day) γιορτάζεται, από το 2014 κάθε χρόνο στις 15 Ιουλίου, όπως εγκρίθηκε από τον ΟΗΕ.

Υπ. Εργασίας: 11 δράσεις για την ισότητα των ευκαιριών στην εργασία

Τον προγραμματισμό των δράσεων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για τη διασφάλιση ουσιαστικής ισότητας ευκαιριών στην εργασία παρουσίασε ο Υπουργός Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στο συνέδριο με θέμα «Ίσες Ευκαιρίες στην Εργασία» που διοργάνωσε το Υπουργείο σε συνεργασία με τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ). Όπως επισήμανε, οι σχετικές δράσεις που θα εξελιχθούν άμεσα είναι οι εξής:

 1. Δημιουργία 50.000 νέων θέσεων σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και 9.000 θέσεων σε ΚΔΑΠ.
 2. Δημιουργία δομών φροντίδας για βρέφη και νήπια σε 120 μεγάλες επιχειρήσεις.
 3. Επέκταση του ολοήμερου σχολείου μέχρι τις 17:30 με στήριξη του όλου προγράμματος κατά 50% από πόρους του Υπουργείου Εργασίας.
 4. Το πρόγραμμα «νταντάδες της γειτονιάς» για την πιστοποιημένη φροντίδα και φύλαξη βρεφών και νηπίων ως 2,5 ετών, σε 32 Δήμους όπου δεν υπάρχει πυκνότητα βρεφονηπιακών σταθμών.
 5. Τα προγράμματα του Ταμείου Ανάκαμψης μέσω των οποίων αναμένεται να δημιουργηθούν πάνω από 74.000 νέες θέσεις εργασίας για άτομα που αντιμετωπίζουν δυσκολίες πρόσβασης στην αγορά εργασίας (νέοι χωρίς εργασιακή εμπειρία, μητέρες που έχουν μείνει εκτός αγοράς για να φροντίσουν το παιδί τους, πολίτες με αναπηρία, τοπικές κοινωνίες που καλούνται να προσαρμοστούν σε νέα δεδομένα).
 6. Τα προγράμματα που χρηματοδοτούνται από το νέο ΕΣΠΑ και τους εθνικούς πόρους που διαχειρίζεται η ΔΥΠΑ για νέες θέσεις εργασίας για νέους, γυναίκες και άτομα με αναπηρία.
 7. Μεγάλο επιμορφωτικό πρόγραμμα για την ισότητα και τη διαφορετικότητα για πάνω από 1,5 εκατομμύριο εργοδότες και εργαζόμενους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
 8. Την Εθνική Στρατηγική και το Σχέδιο Δράσης για την Κοινωνική Ένταξη των Ρομά 2021 – 2030.
  Για τα άτομα με αναπηρία:
 9. Την Κάρτα Αναπηρίας που θα βοηθήσει τους ευάλωτους πολίτες στις συναλλαγές τους με το Δημόσιο.
 10. Τον Προσωπικό Βοηθό, που αποτελεί πάγιο αίτημα του αναπηρικού κινήματος και θα εφαρμοστεί σε πρώτη φάση για 1.000 άτομα με αναπηρία κάνοντας λιγότερο δύσκολη την καθημερινότητά τους.
 11. Την υποστηριζόμενη απασχόληση.

Ισότητα ανδρών-γυναικών: Η Ελλάδα στη 12η θέση
Ο Κ. Χατζηδάκης σημείωσε ότι με τις δράσεις που υλοποιήθηκαν μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τη σχετική έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας, η Ελλάδα εντάχθηκε στην ομάδα των 12 χωρών στον κόσμο με πλήρη νομική ισότητα ανδρών – γυναικών. Σε αυτές τις δράσεις περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων: οι γονικές άδειες και για τους δύο γονείς, το επίδομα 2.000 ευρώ για κάθε παιδί, η δυνατότητα διευθέτησης του χρόνου εργασίας και τετραήμερης εργασίας, η δυνατότητα των εργαζόμενων με αναπηρία και άλλες χρόνιες παθήσεις να εργάζονται με καθεστώς τηλεργασίας, η κύρωση της Σύμβασης 190 της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO) για τη βία και την παρενόχληση στο χώρο εργασίας, η θέσπιση υποχρεωτικού ποσοστού παρουσίας 25% γυναικών στα Διοικητικά Συμβούλια των εισηγμένων εταιριών. Επίσης, τα Γραφεία Εργασίας Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων της ΔΥΠΑ μέσω των οποίων υλοποιούνται προγράμματα με αυξημένη κρατική επιδότηση και λιγότερο αυστηρές προϋποθέσεις συμμετοχής για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, η επιδότηση στέγης και εργασίας για ευάλωτους και άστεγους, η πρόσληψη στο Δημόσιο 2.000 ανέργων ειδικών κατηγοριών, η ενίσχυση των προγραμμάτων επιδότησης βρεφονηπιακών σταθμών και Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) στα οποία απέκτησαν πρόσβαση επιπλέον 30.000 οικογένειες σε σχέση με το 2018-2019.