Ξεκίνησε η λειτουργία της νέας Επιθεώρησης Εργασίας

Ξεκίνησε η λειτουργία της Επιθεώρησης Εργασίας ως ανεξάρτητης διοικητικής αρχής, μετά την πλήρωση του συνόλου των τυπικών προϋποθέσεων που προβλέπει ο νόμος 4808/2021 για την Προστασία της Εργασίας. Στο πλαίσιο αυτό, ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης συναντήθηκε με τον Διοικητή της Επιθεώρησης Εργασίας Γιώργο Τζιλιβάκη, ο οποίος ανέλαβε επισήμως τα καθήκοντά του.

Ο διορισμός του Γ. Τζιλιβάκη εγκρίθηκε στις 26 Μαίου από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ενώ στο διάστημα που μεσολάβησε έπρεπε να πληρωθούν μια σειρά από διαδικαστικές προϋποθέσεις προκειμένου να ολοκληρωθεί η μετάπτωση. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το νόμο η Επιθεώρηση Εργασίας απολαύει λειτουργικής ανεξαρτησίας, διοικητικής και οικονομικής αυτοτέλειας, δεν υπόκειται σε έλεγχο ή εποπτεία από κυβερνητικά όργανα, κρατικούς φορείς ή άλλες διοικητικές αρχές, αλλά υπόκειται σε κοινοβουλευτικό έλεγχο, σύμφωνα με τα οριζόμενα στον Κανονισμό της Βουλής.

Να σημειωθεί δε ότι έχει ήδη εκδοθεί η Υπουργική Απόφαση για την έναρξη λειτουργίας της Επιθεώρησης Εργασίας, ενώ έχει οριστεί και το πενταμελές Συμβούλιο Διοίκησης της Αρχής. Σε δηλώσεις του ο νέος Διοικητής της Επιθεώρησης Εργασίας δήλωσε τα εξής: «Η σημερινή εξέλιξη αποτελεί ένα πολύ σημαντικό βήμα προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας.

Τόσο εγώ, όσο και τα στελέχη της νέας Αρχής, καλούμαστε με υψηλό αίσθημα ευθύνης να εξασφαλίσουμε την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας έτσι ώστε να προστατεύεται τόσο ο εργαζόμενος, όσο και ο εργοδότης που λειτουργεί μέσα στα πλαίσια του νόμου. Παράλληλα, μέσα από τη νέα οργανωτική δομή που θα οριστικοποιηθεί το άμεσα προσεχές διάστημα, θα εξασφαλίσουμε τη λειτουργική μας αυτοτέλεια. Με αυτόν τον τρόπο, θα δώσουμε στις έννοιες «ανεξάρτητη» και «αρχή», τη βαρύτητα που τους πρέπει».

Καυκάς: Νέα Talent Acquisition Supervisor η Ευφροσύνη Κουρμούλη

Στη θέση της Talent Acquisition Supervisor στην Καυκάς προήχθη η Ευφροσύνη Κουρμούλη, η οποία μέχρι πρότινος ήταν Compensation & Benefits Supervisor.

H E. Κουρμούλη είναι απόφοιτη του Deree και βρίσκεται στην εταιρεία από το 2018, ενώ στην επαγγελματική της πορεία έχει, μεταξύ άλλων, διατελέσει HR & Payroll Manager στην Intersys και HR & Payroll Assistant στην Carrefour.

Συνεργασία Schur Flexibles ABR και Knowl

Μία νέα συνεργασία ξεκίνησαν η Schur Flexibles ABR και η Knowl, υλοποιώντας το πρόγραμμα Soft Skills Mastery (Bootcamp Edition) στο εργοστάσιο της εταιρείας. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα ενδυνάμωσης και ενίσχυσης των στελεχών της Schur Flexibles ABR, το οποίο συνδυάζει την πρακτική δυνατών σημείων με τη μαθησιακή εμπειρία ανάπτυξης ήπιων δεξιοτήτων.

Ειδικότερα, η ομάδα εκπαιδευτών της Knowl παρείχε εξατομικευμένες αναλύσεις των δυνατών σημείων (strengths), αλλά και διαδραστικά soft skills classes, αξιοποιώντας την blended learning μεθοδολογία.

Σημειώνεται, τέλος, ότι την εν λόγω συνεργασία χαρακτηρίζει και ένα ισχυρός κοινωνικός αντίκτυπος, αφού, μέσω της υλοποίησης του συγκεκριμένου προγράμματος, ενεργοποιήθηκε και η δέσμευση 1+1 της knowl, βάσει της οποίας προσφέρει παράλληλα δωρεάν εκπαιδεύσεις σε άτομα που βάλλονται από τη φτώχεια, την περιθωριοποίηση και τον αποκλεισμό.