Η Deloitte υποστηρίζει την πρωτοβουλία “The Boardroom”

Η Deloitte ανακοίνωσε την ενεργό συμμετοχή της στο “The Boardroom”, την ιδιωτική πρωτοβουλία που έχει ως στόχο τη δικτύωση και την ενίσχυση της συμπερίληψης των γυναικών σε ανώτερες και ανώτατες διοικητικές θέσεις επιπέδου C-Level. Πιο συγκεκριμένα, η Deloitte αναλαμβάνει τον ρόλο αποκλειστικού Corporate Governance & Thought Leadership Advisor, ενώ ο CEO της Deloitte Ελλάδος Δημήτρης Κουτσόπουλος αποτελεί μέλος του Advisory Board του οργανισμού.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «η συμμετοχή της εταιρείας βασίζεται στην απόλυτη ταύτιση των αξιών της Deloitte με την αποστολή και τους στόχους του The Boardroom, αλλά και με τη στρατηγική της σχετικά με την προετοιμασία και την ενδυνάμωση των γυναικών για την ανάληψη ηγετικών ρόλων. Μια στρατηγική που βασίζεται στην ενίσχυση της Εταιρικής Διακυβέρνησης και προωθεί τον σεβασμό στη διαφορετικότητα, την ισότητα και τη συμπερίληψη, σύμφωνα με τη φιλοσοφία και την εταιρική κουλτούρα της Deloitte».

H Deloitte, σε παγκόσμιο επίπεδο δημοσιεύει ετησίως το report Women in the boardroom, το οποίο και αναλύει τις προσπάθειες 72 χωρών για την ενίσχυση της ισότητας των φύλων σε επίπεδο συμμετοχής σε Διοικητικά Συμβούλια, στο πλαίσιο του Deloitte Global Boardroom Program. Επίσης, υποστηρίζοντας έμπρακτα τις θέσεις της και αρχίζοντας πρώτα από τον ίδιο τον οργανισμό, σχεδόν 1 στους 2 εργαζομένους της Deloitte Ελλάδος -το 47%- είναι γυναίκες, ενώ σχεδόν μία στις τρεις -το 30%- κατέχουν ηγετικές θέσεις.

Παράλληλα, η Deloitte Ελλάδος υλοποιεί δράσεις ενδυνάμωσης των γυναικών, ενώ 2 communities που έχει δημιουργήσει έχουν διακριθεί με Women Awards 2022: το “She Leads” για την προετοιμασία γυναικών για την ανάληψη ηγετικών θέσεων στην εταιρεία, μέσω coaching και mentoring και το “Her.Net” που υποστηρίζει ενεργά γυναίκες που απασχολούνται στον τομέα της τεχνολογίας.

ΕΛΤΑ: Νέα Senior HR Consultant η Κατερίνα Ελευθεριάδου

Καθήκοντα Senior HR Consultant στα ΕΛΤΑ ανέλαβε τον τρέχοντα μήνα η Κατερίνα Ελευθεριάδου, η οποία μέχρι πρότινος ήταν HR Business Partner στην Poseidon Marine Supplies.

Η Κ. Ελευθεριάδου είναι κάτοχος MBA και MBA of HR Management από την ΕΕΔΕ, ενώ στην επαγγελματική της πορεία έχει, μεταξύ άλλων, διατελέσει HR Recruitment & TrainingSupervisor στην Lalizas και HR Business Partner στην Olympic Air.

Praktiker: Έκτακτη ενίσχυση €250 για όλους τους εργαζομένους της

Σε άμεση καταβολή εφάπαξ παροχής έως €250 σε όλους τους ανθρώπους της προχωρά η Praktiker Hellas, στο πλαίσιο της επιτακτικής ανάγκης αντιμετώπισης των αυξημένων δαπανών διαβίωσης που προκύπτουν από τον υψηλό πληθωρισμό και την ενεργειακή κρίση, αλλά και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους εργαζομένους της.

Ειδικότερα, η απόδοση της εν λόγω έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης θα πραγματοποιηθεί έως τις αρχές Αυγούστου στο σύνολο των εργαζομένων, με εξαίρεση τη διοικητική ομάδα και τα ανώτατα στελέχη της εταιρείας.

«Κινητήριος δύναμη της Praktiker Hellas είναι οι άνθρωποί της και αποτελεί υποχρέωσή της να στέκεται στο πλευρό τους όταν υπάρχει ανάγκη, ακριβώς όπως στέκεται διαχρονικά στο πλευρό της κοινωνίας» αναφέρει χαρακτηριστικά η εταιρεία σε σχετική της ανακοίνωση.

ΟΠΑ: Ολοκληρώθηκε το 13ο Θερινό Σχολείο Νεανικής Επιχειρηματικότητας

Με περισσότερους από 80 μαθητές και 20 ομιλητές, ολοκληρώθηκε, την Πέμπτη 14 Ιουλίου, το 13ο Θερινό Σχολείο Νεανικής Επιχειρηματικότητας – YES 2022 (Youth Entrepreneurship Summer Program – YES Program), μετά από 2 εβδομάδες γεμάτες με εκπαιδευτικά workshops και ομιλίες.

Πρόκειται για το πρώτο Θερινό Σχολείο Νεανικής Επιχειρηματικότητας που διοργανώνεται από Ελληνικό Πανεπιστήμιο και απευθύνεται σε μαθητές Λυκείου, ενώ συντονίζεται από το Κέντρο Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας – ACEin, υπό την αιγίδα του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του ΟΠΑ. Ειδικότερα, πρωταρχικός στόχος του προγράμματος αποτελεί η ανάδειξη της νεανικής καινοτομίας και επιχειρηματικότητας, καθώς και η εκπαίδευση των μαθητών Λυκείου σε έναν νέο τρόπο σκέψης που ενισχύει την επιχειρηματική υλοποίηση νέων ιδεών.

Το φετινό πρόγραμμα περιλάμβανε, μεταξύ άλλων, μαθήματα από ακαδημαϊκούς διδάσκοντες του ΟΠΑ, ανάλυση και συζήτηση μελετών περίπτωσης από την ελληνική και διεθνή πραγματικότητα, συμμετοχή σε επιχειρηματικά παίγνια, ομαδικές δραστηριότητες, καθώς και επεξεργασία και ανάπτυξη επιχειρηματικού σχεδίου μιας νέας επιχείρησης.

Βραβεία για τις καλύτερες ιδέες
Κατά τη διάρκεια των δύο εβδομάδων του προγράμματος, οι μαθητές εργάστηκαν σε ομάδες με άτομα που δεν γνώριζαν, συντάσσοντας το επιχειρηματικό πλάνο για μία δική τους ιδέα και στο τέλος βραβεύτηκαν οι ομάδες με τις καλύτερες ιδέες, έπειτα από παρουσίαση (pitching) στην επιστημονική επιτροπή του προγράμματος. Συγκεκριμένα, οι ομάδες που διακρίθηκαν ήταν οι ViRec (Βραβείο Ομαδικότητας), SPs & AID THEM (Βραβείο Περιβάλλον/Κοινωνικός Αντίκτυπος), TPB Case (Βραβείο Υλοποίησης Προϊόντος), Dental Fusion (Βραβείο Καινοτομίας) και Genia (Βραβείο Ετοιμότητας & Αγοράς).