--> 

Dimand: Νέα HR Director η Πέπη Σκορδέλη

Σε διοικητικές αλλαγές προχώρησε η Dimand μετά την εισαγωγή των μετοχών της στην κύρια αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών, «με σκοπό να αντιμετωπίσει ακόμα πιο αποτελεσματικά τις μελλοντικές προκλήσεις που θα την οδηγήσουν σε μεγαλύτερη ανάπτυξη».

Συγκεκριμένα, στο τιμόνι του Τμήματος Ανθρώπινου Δυναμικού, ως HR Director, βρίσκεται πλέον η Πέπη Σκορδέλη, προερχόμενη από τον ιατροτεχνολογικό κλάδο, ενώ νέα CFΟ αναλαμβάνει η Άννα Χαλκιαδάκη, με την Μαρία Ιωαννίδου, πρώην CFO, να αναλαμβάνει επικεφαλής της νεοσυσταθείσας Γενικής Διεύθυνσης Επιχειρηματικής Ανάπτυξης, ως Chief Business Development Officer.

Επιπλέον, από την 1η Αυγούστου, τη θέση του Chief Operations Officer αναλαμβάνει η Όλγα Ίτσιου, με τον Χρήστο Φωτιάδη, να αναλαμβάνει καθήκοντα Τεχνικού Διευθυντή, ενώ ο Πάνος Παναγιωτίδης, ο μέχρι σήμερα COO, αποχωρεί για προσωπικούς λόγους από τη Διοίκηση της εταιρείας. Τέλος, η Τέτα Καραχάλιου ανέλαβε πρόσφατα καθήκοντα Investor Relations Manager και η Ανθή Τζάκου ανέλαβε πρόσφατα τη θέση της Marketing Director.

Barilla Hellas: Εγκαίνια για τα νέα state of the art γραφεία της

Τα εγκαίνια των νέων state-of the art- γραφείων της στο Μαρούσι πραγματοποίησε την Πέμπτη 21 Ιουλίου η Barilla Hellas.

Ειδικότερα, η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο ανανεωμένο open air space των εγκαταστάσεων και περιλάμβανε ένα live cooking session με τον σεφ Αλέξανδρο Παπανδρέου, ο οποίος μαγείρεψε μοναδικές συνταγές με τα ζυμαρικά της εταιρείας, ενώ η βραδιά ολοκληρώθηκε με ένα πάρτι, στο οποίο οι καλεσμένοι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, αφήνοντας στην άκρη τη ρουτίνα της καθημερινότητας και ανταλλάσσοντας ευχές για ένα υπέροχο Καλοκαίρι.

Σημειώνεται, τέλος, ότι την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της και η Chief HR Officer του Ομίλου Maria- Bianca Tulumello, η οποία και έκοψε την κορδέλα των εγκαινίων μαζί με τον President της Περιοχής της Διευρυμένης Ανατολικής Ευρώπης, Cristiano Alocci.

PwC: Η «Μεγάλη Παραίτηση» θα συνεχιστεί, καθώς εντείνεται η μισθολογική πίεση

Η «Μεγάλη Παραίτηση» θα συνεχιστεί, καθώς ένας στους πέντε εργαζόμενους είναι πιθανό να αλλάξει εργοδότη μέσα στους επόμενους 12 μήνες. Αυτό προκύπτει από την παγκόσμια έρευνα «Global Workforce Hopes and Fears» που διενήργησε η PwC σε 52.195 εργαζόμενους σε 44 χώρες. Η έρευνα διαπιστώνει ότι το 35% των ερωτηθέντων σχεδιάζει να ζητήσει από τον εργοδότη του υψηλότερο μισθό τους επόμενους 12 μήνες. Η μισθολογική πίεση είναι υψηλότερη στον τομέα της τεχνολογίας, όπου το 44% των εργαζομένων που ερωτήθηκαν σκοπεύουν να ζητήσουν αύξηση. Τα αντίστοιχα ποσοστά είναι χαμηλότερα στο δημόσιο τομέα (25%). Μολονότι η αύξηση αποδοχών είναι το κύριο κίνητρο για την αλλαγή εργασίας (71%), η επιθυμία εργασίας από την οποία αντλούν ικανοποίηση (69%) και στην οποία είναι πραγματικά ο εαυτός τους (66%) συμπληρώνουν τα τρία κορυφαία ζητούμενα για τους εργαζομένους. Σχεδόν οι μισοί (47%) έδωσαν προτεραιότητα στο να μπορούν να επιλέξουν τη τοποθεσία εργασίας τους.

Σύμφωνα με τα ευρήματα, οι εξειδικευμένοι εργαζόμενοι είναι πιθανότερο να ζητήσουν προαγωγή και αύξηση μισθού, ενώ αισθάνονται ότι εισακούγονται από τον προϊστάμενό τους, σε αντίθεση με τους ανειδίκευτους. Την ίδια στιγμή, το 30% δηλώνει ότι οι εταιρείες τους παρέχουν υποστήριξη για να συνεργάζονται αποτελεσματικά με άτομα που έχουν διαφορετικές απόψεις. Τέλος, από εκείνους που υποστηρίζουν ότι η δουλειά τους μπορεί να γίνει εξ’ αποστάσεως, το 63% δηλώνει ότι προτιμά κάποιο συνδυασμό εργασίας με φυσική παρουσία και εξ’ αποστάσεως εργασίας. Επίσης, η έρευνα έδειξε ότι οι εργαζόμενοι επιδεικνύουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον αντίκτυπο του εργοδότη τους στην οικονομία, το κλίμα και την κοινωνία. Οι μισοί από αυτούς (53%) θεωρούν ότι είναι σημαντικό ο εργοδότης τους να λειτουργεί με διαφάνεια σε ότι αφορά στον αντίκτυπό του στο περιβάλλον ενώ τα δύο τρίτα (65%) θεωρούν ότι η διαφάνεια αναφορικά με την υγεία και την ασφάλεια είναι εξίσου σημαντική. Αντίστοιχα υψηλό είναι το ποσοστό που ενδιαφέρεται για θέματα διαφάνειας σχετικά με τον οικονομικό αντίκτυπο της επιχείρησης (60%), ενώ ακολουθούν με 54% τα ζητήματα που αφορούν τη διαφορετικότητα και τη συμπερίληψη.

Ανισότητες προκαλεί η εξειδίκευση
Παράλληλα, ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες πόλωσης είναι η εξειδίκευση ή μη των εργαζομένων, καθώς καταγράφονται σημαντικές διαφορές ανάμεσα σε εκείνους που κατέχουν δεξιότητες υψηλής αξίας και εκείνους που δεν κατέχουν. Σύμφωνα με την έρευνα, όσοι κατέχουν δεξιότητες που βρίσκονται σε υψηλή ζήτηση (29% του δείγματος δηλώνει ότι έχουν δεξιότητες που βρίσκονται σε έλλειψη στη χώρα τους) είναι πιο πιθανό να αισθάνονται ικανοποιημένοι με τη δουλειά τους (70% έναντι 52%), νιώθουν ότι εισακούγονται από τους προϊσταμένους τους (63% έναντι 38%) και τους περισσεύουν χρήματα μετά την εξόφληση των υποχρεώσεών τους (56% έναντι 44%). Για να καλύψουν αυτό το χάσμα δεξιοτήτων, οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι οι εταιρείες επενδύουν στο υπάρχον ανθρώπινο δυναμικό μέσω της αναβάθμισης των δεξιοτήτων και της αύξησης των μισθών. Αντίθετα, σε μικρότερο ποσοστό αναφέρουν ότι οι επιχειρήσεις επικεντρώνονται στην αυτοματοποίηση των διαδικασιών, την ανάθεση εργασιών σε εξωτερικούς συνεργάτες (outsourcing) και στην πρόσληψη νέων εργαζομένων.

Phāea Resorts: Δημιούργησε λέσχη βιβλίου για τους ανθρώπους της

Μία νέα πρωτοβουλία για τους ανθρώπους της, με τίτλο « The Phāea Book Club» έλαβε η Phāea Resorts. Συγκεκριμένα, η εταιρεία δημιούργησε στα ξενοδοχεία της ειδικά stands, όπου οι εργαζόμενοί της μπορούν να έχουν πρόσβαση σε μία σειρά από βιβλία, τα οποία επιλέχθηκαν σε συνεργασία με τις εκδόσεις Διόπτρα.

Στόχος της εν λόγω λέσχης βιβλίου είναι η βελτίωση της επικοινωνίας μεταξύ των μελών των ομάδων, η προαγωγή Diversity & Inclusion πρωτοβουλιών, η διεύρυνση των οριζόντων των ατόμων, αλλά και η ενδυνάμωση των διαπροσωπικών σχέσεων μέσω εποικοδομητικού διαλόγου, ενώ μέσω της ανάγνωσης δίνεται η ευκαιρία στους εργαζόμενους να ξεφύγουν για λίγο από την καθημερινή πίεση.