Watt + Volt: Πρωτοβουλίες για ουσιαστική επαφή μεταξύ των εργαζομένων

Μία σειρά ενεργειών, είτε μεμονωμένων είτε περιοδικά επαναλαμβανόμενων, πραγματοποιεί η Watt + Volt, προκειμένου οι εργαζόμενοί της να έρθουν σε ουσιαστική επαφή και να ενισχυθούν τα άτυπα κανάλια επικοινωνίας. Όπως ανέφερε στο Workforce ο Γιώργος Παυλάκος, Chief HR Officer της εταιρείας, «όλες οι δράσεις διοργανώθηκαν εσωτερικά, αφού η ομάδα μας γνωρίζει καλά τις ανάγκες, τις ιδιαιτερότητες και τη μίξη των ανθρώπων του Ομίλου.

Παράλληλα, καλύψαμε ένα εύρος δραστηριοτήτων όπως διατμηματική σύνδεση, ψηφιακές δραστηριότητες, παιχνίδι, CSR, έξοδοι και εκδρομές». Αναλυτικότερα, η εταιρεία έχει καθιερώσει τη δράση Energize your Friday, στην οποία την πρώτη Παρασκευή κάθε μήνα, το σύνολο του προσωπικού προσκαλείται για after-work drinks σε κάποιον χώρο εκτός εταιρείας, ενώ την πρώτη εργάσιμη κάθε μήνα και την δεύτερη εβδομάδα του μήνα διοργανώνεται Pizza και Breakfast day αντίστοιχα για τα contact centers του Ομίλου.

Επιπρόσθετα, η εταιρεία υλοποίησε το πρόγραμμα Buddy, μέσω του οποίου ένας εμπειρότερος εργαζόμενος καθοδηγεί, συμβουλεύει, βοηθά με διαδικασίες ή/και πρακτικά ζητήματα και «δικτυώνει» τον νεοεισερχόμενο. Σημειώνεται ότι το εν λόγω πρόγραμμα διαρκεί 2 μήνες με 15λεπτες εβδομαδιαίες συναντήσεις, ενώ έτρεξε πιλοτικά με σκοπό την πλήρη εφαρμογή του, το 2023.

Το «παιχνίδι» αρωγός στην όλη προσπάθεια
Σύμφωνα με τον Γ. Παυλάκο, σύμμαχος στη συγκεκριμένη προσπάθεια της εταιρείας υπήρξε η πλατφόρμα e-learning, με την οποία κάθε μήνα η ομάδα των καταστημάτων από όλη την Ελλάδα ενώνεται κάτω από έναν κοινό στόχο. Συγκεκριμένα, τα καταστήματα λαμβάνουν το Quiz Check ‘n’ Refresh, στο οποίο, παρακολουθώντας βίντεο που έχει δημιουργήσει η ομάδα της Εκπαίδευσης και απαντώντας σε ερωτήσεις, κερδίζουν badges και πόντους για τις επιδόσεις τους με την εφαρμογή τεχνικών gamification, αλλά και συναγωνίζονται για τη θέση τους στο leaderboard της πλατφόρμας.

Ταυτόχρονα, διοργανώθηκε το WV Kahoot Tournament, ένα τηλεπαιχνίδι γνώσεων στο οποίο συμμετείχε ενεργά το 67% των εργαζομένων, είτε απομακρυσμένα είτε με φυσική παρουσία, με κάθε ομάδα να διαγωνίζεται σε διαφορετικές ερωτήσεις, ενώ υπήρξε live αναμετάδοση των τριών Ημιτελικών και του Τελικού μέσω της πλατφόρμας twitch. Τέλος, σε συνεργασία με τη ΜΚΟ Aegean Rebreath, η Watt + Volt πραγματοποίησε τη δράση Energy Cleaning, με τους ανθρώπους της να καθαρίζουν τον βυθό του Αλιευτικού καταφύγιου Λαυρίου και την παραλία Θορικού.

«Η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίσαμε συνολικά ήταν η διστακτικότητα στη συμμετοχή κυρίως εξαιτίας της μεγάλης περιόδου εσωστρέφειας κατά τη διάρκεια της πανδημίας» τόνισε ο CHRO της Watt + Volt, ενώ επισήμανε πως ως αποτέλεσμα των εν λόγω δράσεων «οι συμμετέχοντες ανέπτυξαν το αίσθημα του ανήκειν, έλαβαν ικανοποίηση, ένιωσαν επιβράβευση από το αποτέλεσμα, συνεργάστηκαν, υποστήριξαν ο ένας τον άλλο, διασκέδασαν, επικοινώνησαν με συναδέλφους και εκτός εργασιακού πλαισίου και προσέφεραν στο περιβάλλον».

Schur Flexibles ABR: Νέος Plant HR Manager/ Payroll Manager o Οδυσσέας Στεμπίλης

Τη θέση του Plant HR Manager/Payroll Manager στην Schur Flexibles ABR ανέλαβε από τον τρέχοντα μήνα ο Οδυσσέας Στεμπίλης, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν HR Manager στην Elvial.

Ο Ο. Στεμπίλης είναι κάτοχος BBA από το Πανεπιστήμιο Πειραιά και Certificate στο HR Management από το ΕΚΠΑ, ενώ έχει διατελέσει και HR Manager στην AlfaBetaRoto

ΣΕΒ και ΟΠΑ ενώνουν τις δυνάμεις τους για την πρωτοβουλία #Skills4jobs

Ξεκίνησε η κατάρτιση από το Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΚΕΔΙΒΙΜ/ΟΠΑ) 35 νέων, αποφοίτων της τεχνολογικής και τεχνικής εκπαίδευσης, που συμμετέχουν στην πιλοτική πρωτοβουλία του ΣΕΒ «Skills4Jobs για Τεχνικούς Εφαρμογών Πληροφορικής», η οποία υλοποιείται σε συνεργασία με το ReGeneration.

Οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν ένα πρόγραμμα κατάρτισης 180 ωρών, που είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες των επιχειρήσεων-μελών του ΣΕΒ και στις απαιτήσεις των σύγχρονων τεχνολογιών που χρησιμοποιούν. Θα αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες που απαιτούνται για τις εργασίες ανάλυσης και σχεδιασμού πληροφορικών συστημάτων, ανάπτυξης, ελέγχου και συντήρησης λογισμικού, τεχνολογιών διαδικτύου και βάσεων δεδομένων.

Παράλληλα, θα αναπτύξουν αναλυτικές και σχεδιαστικές δεξιότητες, δεξιότητες καινοτομίας, και διαχείρισης έργων και συνεργασίας. Στο πλαίσιο του προγράμματος, θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις σε επιχειρήσεις-μέλη του ΣΕΒ.

Επίσης, στελέχη των επιχειρήσεων αυτών θα παρουσιάσουν πραγματικά παραδείγματα (cases) και θα προσφέρουν συμβουλές mentoring. Τέλος, οι συμμετέχοντες θα λάβουν και πιστοποιητικό ολοκλήρωσης του μαθήματος Java Foundations του Oracle Academy. Με την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να απασχοληθούν σε επιχειρήσεις-μέλη του ΣΕΒ.

Αγορά Εργασίας: Δημιουργείται ατομικός λογαριασμός δεξιοτήτων

Τη δυνατότητα δημιουργίας ατομικού λογαριασμού δεξιοτήτων για ανέργους και εργαζόμενους δίνουν τα Υπουργεία Εργασίας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με σχετική ΚΥΑ που υπεγράφη από τους αρμόδιους Υπουργούς. Ο συγκεκριμένος λογαριασμός θα μπορεί να ανοίξει από τους ενδιαφερόμενους τις προσεχείς ημέρες μέσα από την ηλεκτρονική διεύθυνση skills.gov.gr. Στο πλαίσιο της ΚΥΑ, θα δημιουργηθεί άμεσα για κάθε καταρτιζόμενο ατομικός λογαριασμός δεξιοτήτων, στον οποίο θα μπορούν να πιστώνονται δικαιώματα επιδοτούμενης συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης που αντιστοιχούν σε «πιστωτικές μονάδες», οι οποίες θα εξαργυρώνονται σε υπηρεσίες συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης, συμβουλευτικής και καθοδήγησης ή πιστοποίησης.

Τα δικαιώματα αυτά θα μπορούν να παρέχονται και μέσω επιταγών κατάρτισης (vouchers). Ο ατομικός λογαριασμός δεξιοτήτων θα περιέχει ενδεικτικά τις πληροφορίες που είναι απαραίτητες για την ταυτοποίηση του κατόχου του, κάθε μορφής εκπαίδευση και κατάρτιση που έχει λάβει ο κάτοχος του λογαριασμού, το σύνολο της επιδοτούμενης κατάρτισης που έχει λάβει και τα ποσά της επιδότησης που αντιστοιχούν σε αυτή. Παράλληλα, θα περιλαμβάνει και τα διαθέσιμα δικαιώματα επιδοτούμενης συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης του κατόχου του λογαριασμού.

Η διαχείρισή του θα γίνεται μέσα από ειδική πλατφόρμα στην οποία θα διαθέτουν διαπιστευμένη πρόσβαση οι καταρτιζόμενοι, οι εργοδότες τους στην περίπτωση της ενδοεπιχειρησιακής κατάρτισης και οι εργασιακοί σύμβουλοι της ΔΥΠΑ, για λόγους αντιστοίχισης της προσφοράς και της ζήτησης εργασίας.