Phāea Resorts: Οργάνωσε Εβδομάδα Εκτίμησης προς τους ανθρώπους της

Μία εβδομάδα εκτίμησης προς το ανθρώπινο δυναμικό της οργάνωσε από τη Δευτέρα 22 έως την Κυριακή 28 Αυγούστου η Phāea Resorts, κατά την οποία έλαβε χώρα μία σειρά από ξεχωριστές δράσεις.

Συγκεκριμένα, η εν λόγω εβδομάδα περιλάμβανε Yoga Sessions, ξεχωριστά γεύματα προσωπικού από τις κάρτες των a la carte εστιατορίων, καθώς και λοταρία με διάφορα δώρα για τους εργαζόμενους. Επιπρόσθετα, δόθηκε χρηματική επιβράβευση σε όλο το ανθρώπινο δυναμικό και παρουσιάστηκε το Phāea Book Club, μια πρωτοβουλία μέσω της οποίας η εταιρεία, σε συνεργασία με τις εκδόσεις Διόπτρα, δημιούργησε ειδικά stands, όπου οι εργαζόμενοι της μπορούν να έχουν πρόσβαση σε μία σειρά από βιβλία.

«Οι άνθρωποι της Phāea κάνουν τον οργανισμό αυτό που είναι σήμερα. Αυτή την εβδομάδα εκμεταλλευτήκαμε την ευκαιρία να συγχαρούμε και να αναγνωρίσουμε την εξαιρετική σκληρή δουλειά των ανθρώπων μας με μια σειρά από δραστηριότητες και πρωτοβουλίες. Σας ευχαριστούμε που δίνετε τον καλύτερό σας εαυτό κάθε μέρα» αναφέρει χαρακτηριστικά η εταιρεία.

Deutsche Telekom: Νέα HR Generalist η Σταυρούλα Τσιούφη

Καθήκοντα HR Generalist στην Deutsche Telekom Pan-Net ανέλαβε από τον τρέχοντα μήνα η Σταυρούλα Τσιούφη, η οποία μέχρι πρότινος ήταν HR Manager στην Terracom.

H Σ. Τσιούφη είναι κάτοχος Master στο HR Management / Personnel Administration από το ΕΚΠΑ, ενώ στην επαγγελματική της πορεία έχει διατελέσει και HR & Organization στην Geotec S.p.A..

Allianz Trade in Greece: Έκτακτη οικονομική ενίσχυση στους ανθρώπους της

Στη χορήγηση 500 ευρώ σε όλους τους εργαζομένους της για την κάλυψη μέρους των αναγκών που δημιουργούνται από τον αυξημένο πληθωρισμό προχώρησε η Allianz Trade in Greece. Συγκεκριμένα, η Διοίκηση της εταιρείας θέλησε να ενισχύσει το διαθέσιμο εισόδημα των εργαζομένων και των οικογενειών τους.

Έτσι, σε συνεργασία με την Senior HR Manager, Ήβη Μελακοπίδη, προέβη στην καταβολή της εφάπαξ ενίσχυσης, μέσω vouchers, πριν τις καλοκαιρινές διακοπές.

«Η εταιρεία μας είναι ανθρωποκεντρική. Επιδεικνύει ευαισθησία και στέκεται δίπλα στους ανθρώπους της τόσο σε δύσκολες προσωπικές στιγμές όσο και σε ειδικές καταστάσεις, όπως αυτή που διανύουμε φέτος με τη ραγδαία αύξηση του πληθωρισμού» τόνισε σχετικά η CEO της εταιρείας, Τερέζα Σκαρλάτου.

Μ. Συρεγγέλα: «Δεν υπάρχει οικονομική ανάπτυξη χωρίς τη συμμετοχή των γυναικών»

«Η συμμετοχή των γυναικών σε θέσεις λήψης αποφάσεων στην τεχνολογία, την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα είναι απαραίτητη για την οικονομική και βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας», υπογράμμισε σε ομιλία της η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Μαρία Συρεγγέλα, από το βήμα του 2nd Digital Beach Summit 2022, που διοργάνωσε ο Δήμος Πρέβεζας. Η M.

Συρεγγέλα μίλησε στην ενότητα «Skilling, Reskilling, Upskilling: Εταιρείες Startups και Καινοτομία ως δυναμική αντίδρασης στο εσωτερικό Brain Drain» και τόνισε ότι «στις προτεραιότητές μας είναι η δημιουργία ευκαιριών για οικονομική και κοινωνική εξέλιξη κάθε γυναίκας και γι’ αυτό κάνουμε συνεχώς δράσεις που διευκολύνουν τον συνδυασμό προσωπικής ζωής και εργασίας, προάγουν την ισότητα στις αμοιβές, αντιμετωπίζουν τα επαγγελματικά στερεότυπα λόγω φύλου, προωθούν τη γυναικεία επιχειρηματικότητα, ενισχύουν την εκπαίδευση και κατάρτιση γυναικών και κοριτσιών στην έρευνα και την τεχνολογία σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης».

Τα σημαντικά βήματα που γίνονται στη χώρα μας φαίνονται και στην έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το 2021 «Women in Digital», σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα ανέβηκε στην 22η θέση στην Ευρώπη από την 26η θέση που είχε το 2020.

«Εμείς εργαζόμαστε καθημερινά με οδηγό μας το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ισότητα των Φύλων για να βελτιώσουμε τη θέση των γυναικών στην αγορά εργασίας, αλλά και να ενισχύσουμε την εκπαίδευση και την κατάρτιση των γυναικών και των κοριτσιών στην έρευνα και την τεχνολογία», ανέφερε η M. Συρεγγέλα και πρόσθεσε ότι «έχουμε θέσει συγκεκριμένους στόχους και έχουμε συγκεκριμένη στρατηγική, ενώ για να ενισχύσουμε δυναμικά τη γυναικεία καινοτομία δημιουργήσαμε το Ελληνικό Κέντρο Καινοτομίας για Γυναίκες με στόχο την υποστήριξη και προώθηση των θεμάτων έρευνας, καινοτομίας και επιχειρηματικότητας των γυναικών στην Ελλάδα».