Accenture: Εγκαίνια για τον νέο υπερσύγχρονο χώρο της στην Πυλαία

Σε έναν υπερσύγχρονο χώρο στην περιοχή της Πυλαίας μετέφερε το κέντρο της στη Θεσσαλονίκη η Accenture, με τις εγκαταστάσεις να ξεπερνούν σε έκταση τα 1.000 m2 και να πληρούν όλες τις απαιτήσεις του σύγχρονου τρόπου εργασίας, ενώ υποστηρίζουν το ισχυρό πλάνο προσλήψεων της εταιρείας στη Βόρεια Ελλάδα. Ειδικότερα, στα δύο χρόνια παρουσίας της στη Θεσσαλονίκη, η εταιρεία απασχολεί ήδη έναν σημαντικό αριθμό εργαζομένων στην πόλη, ενώ έχει θέσει σε εφαρμογή ένα ισχυρό πλάνο προσλήψεων για τα επόμενα χρόνια, κυρίως σε ρόλους που σχετίζονται με την τεχνολογία.

«Η περαιτέρω ενίσχυση της παρουσίας μας στη Θεσσαλονίκη αποτελεί για εμάς σαφή στρατηγική προτεραιότητα. Αφενός γιατί διαθέτει ανθρώπινο δυναμικό με υψηλό ακαδημαϊκό και τεχνικό υπόβαθρο και αφετέρου διότι η Θεσσαλονίκη ως περιοχή αναπτύσσει ένα δυναμικό οικοσύστημα καινοτομίας. Ως εκ τούτου, προσκαλούμε ταλέντα από την Ελλάδα και το εξωτερικό να ενταχθούν στο δυναμικό μας στη Θεσσαλονίκη με στόχο να συνδυάσουν τη φαντασία και την εφευρετικότητά τους με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας για να αναπτύξουν καινοτόμες λύσεις» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Δρ. Κυριάκος Σαμπατακάκης, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Accenture στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια των εγκαινίων την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου.

Από την πλευρά του, ο Νικόλας Μοσχάτος, Διευθυντής Ανθρωπίνων Πόρων της εταιρείας, ανέφερε: «Με αφετηρία το πλάνο προσλήψεων που έχουμε αναπτύξει, ενισχύουμε και εμπλουτίζουμε διαρκώς τη συνεργασία μας με κορυφαία πανεπιστήμια της περιοχής, με στόχο να φέρουμε πιο κοντά την ακαδημαϊκή κοινότητα με την αγορά εργασίας, συμβάλλοντας ενεργά στην αντιμετώπιση του κενού δεξιοτήτων της χώρας. Από την πλευρά μας, αναζητούμε ταλαντούχα άτομα με φιλοδοξία να διαπρέψουν σε ένα δυναμικό, συμπεριληπτικό και χωρίς αποκλεισμούς περιβάλλον και θέληση να υποστηρίξουν τους μεγαλύτερους οργανισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό».

Αγορά Εργασίας: Νέα κίνητρα προσλήψεων στις επιχειρήσεις

Σημαντικές νέες παρεμβάσεις στην αγορά εργασίας ανακοίνωσε από το βήμα της 86ης ΔΕΘ ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, πέρα από εκείνες που ήταν ήδη γνωστές όπως π.χ. η νέα αύξηση του κατώτατου μισθού. Πιο συγκεκριμένα και με σκοπό να δημιουργηθούν περισσότερες μόνιμες θέσεις εργασίας, από σήμερα έως και το τέλος του 2023 όσες επιχειρήσεις μετατρέψουν σε μόνιμες τις συμβάσεις μερικής απασχόλησης των εργαζομένων τους, θα απαλλάσσονται από το 40% των ασφαλιστικών εισφορών αυτών των εργαζόμενων.

Επίσης, για τους επιτηδευματίες και τις μικρές επιχειρήσεις που σχεδιάζουν κάποια νέα πρόσληψη, στο εξής, υπό μία προϋπόθεση, αν αυξάνουν το μέσο ετήσιο αριθμό υπαλλήλων πλήρους απασχόλησης, δεν θα πληρώνουν τέλος επιτηδεύματος εκείνον το χρόνο. Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό, μονιμοποιείται πλέον η μείωση των 3 μονάδων των ασφαλιστικών εισφορών, ένα μέτρο που η κυβέρνηση εκτιμά ότι αυξάνει το διαθέσιμο εισόδημα 2.200.000 εργαζομένων, μειώνοντας ταυτόχρονα και το μισθολογικό βάρος για τις επιχειρήσεις.

Επίσης, καταργείται για πάντα και για όλους -δημοσίους και ιδιωτικούς υπαλλήλους και συνταξιούχους- η Ειδική Εισφορά Αλληλεγγύης, ανακουφίζοντας σχεδόν 3.000.000 φορολογούμενους. Τέλος, για τη στήριξη της οικογένειας και την αντιμετώπιση του δημογραφικού, αλλά και την αποκατάσταση της δικαιοσύνης στις νέες μητέρες, επεκτείνεται άμεσα το επίδομα μητρότητας στον ιδιωτικό τομέα από τους έξι στους εννέα μήνες.

DHL Express: Αναδείχθηκε ως το καλύτερο Best Workplace™ στην Ευρώπη για το 2022

Ως ο καλύτερος χώρος εργασίας στην Ευρώπη στην ετήσια λίστα Great Place to Work® αναδείχθηκε, για δεύτερη συνεχή χρονιά, η DHL Express. «Το βραβείο του Great Place to Work® είναι μια αξιοσημείωτη αναγνώριση των προσπαθειών και της αφοσίωσής μας στη δημιουργία ενός θετικού και δίκαιου χώρου εργασίας, από τον οποίο δεν περισσεύει κανείς.

Είμαστε μια εταιρεία που δίνει προτεραιότητα στον άνθρωπο και βάζουμε τους εργαζομένους μας στην καρδιά της επιχείρησής μας», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Alberto Nobis, Διευθύνων Σύμβουλος Ευρώπης της εταιρείας, ενώ από την πλευρά του, ο Alastair McCambridge, Ανώτερος Αντιπρόεδρος HR DHL Express Europe ανέφερε: «Η ανακήρυξή μας ως ο ‘Best Workplace™’ στην Ευρώπη για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά είναι ένα φανταστικό επίτευγμα των εργαζομένων μας στην DHL Express.

Θα συνεχίσουμε να χτίζουμε ένα χώρο εργασίας χωρίς αποκλεισμούς, με εκτίμηση και ίσες ευκαιρίες στην DHL Express και θα κοιτάξουμε να καλλιεργήσουμε αξέχαστες στιγμές που έχουν σημασία για όλους». Σημειώνεται ότι οι εταιρείες, για να θεωρηθούν Best Workplace™ στην Ευρώπη, πρέπει να συμμετέχουν στις εθνικές λίστες Best Workplaces™ του Great Place to Work.