--> 

Interamerican: Διεθνής διάκριση για το Σύστημα Εκπαίδευσης Agency

Με Gold βραβείο στην κατηγορία «Creating a Learning Strategy» διακρίθηκε η Interamerican στα 2022 Brandon Hall Group HCM Excellence Awards, για το Σύστημα Εκπαίδευσης Agency, μέσω του οποίου παρέχει στους Ασφαλιστικούς Συμβούλους, Team Managers, Unit Managers και Συντονιστές της εταιρείας το απαραίτητο περιβάλλον και τα εργαλεία για να αποκτήσουν τις κατάλληλες γνώσεις και δεξιότητες.

«Η βράβευση αυτή αποδεικνύει έμπρακτα την επένδυση της εταιρείας στην εκπαίδευση των συνεργατών της, παρέχοντας  σύγχρονες, εξατομικευμένες και υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικές προτάσεις που υποστηρίζουν το τρίπτυχο “Mάθηση, Eξέλιξη, Eπιτυχία”» δήλωσε σχετικά ο Τάσος Ηλιακόπουλος, Γενικός Διευθυντής Πωλήσεων της εταιρείας, ενώ από την πλευρά του ο Γιάννης Γιαννακόπουλος, Sales Operations Manager ανέφερε:

«Το Σύστημα Εκπαίδευσης Agency δημιουργήθηκε και εξελίσσεται για να υποστηρίξει τους Ασφαλιστικούς μας Συμβούλους να ξεπεράσουν τις δυνατότητές τους, να αναπτύξουν τα ταλέντα τους, να ανακαλύψουν μια καριέρα γεμάτη με συναρπαστικές ευκαιρίες για να εκπληρώσουν την αποστολή τους, ώστε να αποκτήσουν οικονομική ασφάλεια οι πελάτες τους και τα αγαπημένα τους πρόσωπα». Επισημαίνεται, τέλος, ότι οι νικητές των βραβείων θα τιμηθούν στο συνέδριο HCM Excellence του Brandon Hall Group, στις 31 Ιανουαρίου – 2 Φεβρουαρίου 2023, στο Hilton West Palm Beach, Φλόριντα.

Έρευνα #CtheFuture 3.0: Σημαντικότερη η εργασιακή εμπειρία από την εκπαίδευση

«Η διασφάλιση της ψυχικής υγείας παραμένει ύψιστη προτεραιότητα για τη νέα γενιά εργαζομένων, την ίδια στιγμή που η σημασία των soft skills ολοένα και αυξάνεται, ενώ η εργασιακή εμπειρία αναμένεται να διαδραματίσει σημαντικότερο ρόλο στην εξέλιξη των εργαζομένων από ότι η πανεπιστημιακή εκπαίδευση». Αυτά ήταν μερικά από τα σημαντικότερα συμπεράσματα της έρευνας #CtheFuture 3.0 του Ομίλου Adecco, στην οποία έλαβαν μέρος 1.685 άτομα από περισσότερες από 50 χώρες. Οι συμμετέχοντες, οι οποίοι είχαν λάβει μέρος στην πρωτοβουλία του Ομίλου, CEO for One Month 2022, βρίσκονται κυρίως στην ηλικιακή ομάδα 18-30 (76%), ενώ το 23% είναι σε δουλειά πλήρης απασχόλησης. Πιο συγκεκριμένα:

  1. Τα soft skills βρίσκονται σε διαρκή άνοδο: Ενώ πριν 3 χρόνια στην αντίστοιχη ερώτηση για τη σημασία των soft skills, το 69% των ερωτηθέντων είχε δηλώσει ότι θεωρεί σημαντικότερα τα soft από τα hard skills, φέτος το ποσοστό αυτό ανέρχεται στο 82%. Σύμφωνα με τους συμμετέχοντες στην έρευνα #CtheFuture 3.0, το πιο σημαντικό soft skill είναι η διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού και η ηγεσία ομάδων ενώ έπονται οι επικοινωνιακές δεξιότητες και η κριτική σκέψη.
  2. Οι παραδοσιακές μορφές εκπαίδευσης χάνουν έδαφος μπροστά στην επαγγελματική εμπειρία: Ενώ το 2021 το 49% των ερωτηθέντων απάντησε ότι οι μελλοντικοί CEOs θα πρέπει να έχουν πτυχίο πανεπιστημίου, φέτος η πλειοψηφία (54%) δήλωσε ότι στο μέλλον οι CEOs δεν θα είναι απαραίτητο να έχουν πτυχίο πανεπιστημίου. Η γνώση που αποκτάει κανείς σε πρακτικό επίπεδο με την εμπειρία, φαίνεται να είναι πιο σημαντική για τους νέους σε σχέση με τις θεωρητικές γνώσεις που προσφέρει ένα πανεπιστήμιο.
  3. Η πανδημία δεν περιόρισε την πρόσβαση στην αγορά εργασίας: Αντιθέτως, παρατηρήθηκε αύξηση του ποσοστού όσων δήλωσαν, ότι κατά την διάρκεια της πανδημίας είχαν περισσότερες ευκαιρίες για να βρουν δουλειά σε σχέση με πέρσι – 50% το 2021 και σχεδόν 70% φέτος.
  4. Η ευέλικτη εργασία ήρθε για να μείνει:  Στην κορυφή των απαντήσεων (85%) βρέθηκαν οι ευέλικτες μορφές εργασίας με προσαρμοσμένο ωράριο, ενώ μόνο το 30% δήλωσε ότι οι παραδοσιακές μορφές εργασίας (πχ. 8ωρο στο γραφείο) ήταν προτιμότερες.

ΜΕΒΓΑΛ: Επιβράβευση στο μοντέλο συμπερίληψης που εφαρμόζει

Η Πρόεδρος της ΜΕΒΓΑΛ Μαίρη Χατζάκου απέσπασε το Βραβείο Εξαγωγικής Αριστείας στα 4α Επιχειρηματικά Βραβεία Θαλής ο Μιλήσιος, τα οποία φέτος τίμησαν 12 γυναίκες που έχουν ξεχωρίσει η κάθε μία στη δική της διαδρομή και τομέα.

Πέρα από όλα τα άλλα, αξιοσημείωτες είναι οι πρωτοβουλίες της ΜΕΒΓΑΛ που στοχεύουν στη γυναικεία ενδυνάμωση. Σύμφωνα με την εταιρεία, η ΜΕΒΓΑΛ ακολουθεί ένα μοντέλο λειτουργίας που βασίζεται σε ίσους όρους και ευκαιρίες για όλους, εφαρμόζοντας την αρχή της συμπερίληψης. Αυτό αντικατοπτρίζεται στο ανθρώπινο δυναμικό της, αφού το ποσοστό γυναικών που κατέχουν διευθυντικές θέσεις είναι σήμερα 36%, πολύ υψηλότερο από το αντίστοιχο ποσοστό για την Ελλάδα.

Πολλά τμήματα και διευθύνσεις διοικούνται από γυναίκες, όπως Διεύθυνση Εργοστασίου, Διασφάλιση Ποιότητας, Έρευνα & Ανάπτυξη, Εφοδιαστική Αλυσίδα, Ανθρώπινο Δυναμικό, Key Account, Νομική Υπηρεσία. Επιπλέον στο πενταμελές Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας τα τρία μέλη είναι γυναίκες.