doValue: Λάνσαρε το πρόγραμμα αναγνώρισης εργαζομένων «LivingOurValues»

Τους πρώτους 16 συναδέλφους τους ανέδειξαν, μέσω του προγράμματος αναγνώρισης εργαζομένων «LivingOurValues», οι άνθρωποι της doValue Greece, αναγνωρίζοντας σε αυτούς ότι με τη δράση και τη συμπεριφορά τους αποτελούν πρότυπα συνεργασίας, υπευθυνότητας, αποτελεσματικότητας και ηγεσίας.

Η απονομή των σχετικών βραβείων πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στον Ταύρο, από τους Θοδωρή Καλαντώνη, Εκτελεστικό Πρόεδρο, Τάσο Πανούση, Διευθύνοντα Σύμβουλο και Γιώργο Παπανικολάου, Chief People Officer.

«Το μεγαλείο των ανθρώπων καθορίζεται από τις μικρές τους πράξεις και μία από αυτές είναι να αναγνωρίζουν τις αρετές των άλλων. Στη doValue καλλιεργούμε μία κουλτούρα αναγνώρισης και επιβράβευσης. Αναδεικνύουμε τους doValuers, εκείνους που με τη στάση τους και τον τρόπο εργασίας τους προάγουν καθημερινά τις εταιρικές μας αξίες. Ένα μεγάλο μπράβο στους σημερινούς, αλλά και μελλοντικούς doValuers» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της εταιρείας.

B. Ραμπάτ, ΕΑΣΕ: «Τα κοινωνικά μέτρα είναι μονόδρομος»

Ως ενδεικτικές του οικονομικού κλίματος και της ανασφάλειας που διακατέχει την κοινωνία την τρέχουσα συγκυρία εκτιμά τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ ο Πρόεδρος της ΕΑΣΕ, Βασίλης Ραμπάτ, σε σχετική του δήλωση. Όπως είπε μεταξύ άλλων, οι εξαγγελίες καλύπτουν και οι δύο ζητήματα που είναι αμιγώς ελληνικά και σχετίζονται άμεσα με το δημογραφικό πρόβλημα. Το πρώτο είναι η αδυναμία εξεύρεσης οικονομικής στέγασης κυρίως για τους νέους ανθρώπους.

«Οι δράσεις  προς αυτήν την κατεύθυνση που ανακοινώθηκαν από τον Πρωθυπουργό και κυρίως εκείνες που δίνουν κίνητρα για να διατεθούν πάλι για μακροχρόνια μίσθωση κλειστές κατοικίες θα οδηγήσουν στην αποσυμφόρηση της κατάστασης. Επιπροσθέτως, η δυνατότητα δανεισμού των νέων με χαμηλά επιτόκια θα συμβάλλει καταλυτικά στο εγχείρημα».

Το δεύτερο σημείο είναι η ανάδειξη του δημογραφικού ζητήματος ως προτεραιότητα της επόμενης τετραετίας για την κυβέρνηση. Όπως τονίζει ο Β. Ραμπάτ, η ΕΑΣΕ έχει επισημάνει πολλάκις την τελευταία 5ετία το οξύ δημογραφικό πρόβλημα της χώρας ως ανασταλτικό παράγοντα για την ανάπτυξή και την ανταγωνιστικότητα της.

«Σε αυτό το πλαίσιο, η ιεράρχησή του ως πρωτεύον στην κυβερνητική Agenda είναι ένα ορόσημο που δεν μπορούσε να περιμένει» αναφέρει χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας παράλληλα ότι τα πρόσθετα κοινωνικά μέτρα και οι παροχές είναι μονόδρομος «σε μία εποχή που πρέπει πάσει θυσία να διατηρηθεί η κοινωνική συνοχή για να ξεπεράσουμε τις Συμπληγάδες».

Και ο Πρόεδρος της ΕΑΣΕ καταλήγει «Πρέπει να ανοίξει ο διάλογος μεταξύ όλων των παραγωγικών φορέων για να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας, να επιταχυνθεί ο ψηφιακός μετασχηματισμός, να επισπευθεί η μετάβαση σε ΑΠΕ και να διασφαλιστεί η ισχύς της χώρας σε ένα ασταθές διεθνές περιβάλλον».

Όμιλος ΟΤΕ: Προσφορά εργασιακής εμπειρίας και έμμισθης πρακτικής άσκησης

Στο πλαίσιο της επετείου των 20 χρόνων του Προγράμματος Υποτροφιών Cοsmote, είκοσι υπότροφοι απέκτησαν εργασιακή εμπειρία, μέσα από την έμμισθη πρακτική τους άσκηση στον Όμιλο ΟΤΕ. Οι εν ενεργεία φοιτητές, είχαν την ευκαιρία να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους πάνω στις νέες τεχνολογίες, απασχολούμενοι σε διάφορους τομείς του Ομίλου, όπως το IT Innovation Center, το Network Management Center, το IT Security, το ICT κ.ά.

Σε ειδική εκδήλωση καλωσορίσματος στην εταιρεία, οι υπότροφοι συζήτησαν με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου ΟΤΕ, Μιχάλη Τσαμάζ, ενώ η Chief Officer Ανθρώπινου Δυναμικού του Ομίλου ΟΤΕ, Έλενα Παπαδοπούλου, τους έδωσε χρήσιμες συμβουλές για τη μετέπειτα καριέρα τους. Σύμφωνα με την εταιρεία, μετά την ολοκλήρωση της πρακτικής άσκησης το σύνολο των υποτρόφων Cosmote δήλωσε πάρα πολύ έως πολύ ευχαριστημένο με το περιβάλλον εργασίας, ενώ και ο βαθμός ικανοποίησης τους για τη συνολική τους εμπειρία ξεπέρασε το 93%. Επίσης, πάνω από το 90% θα σύστηνε τον Όμιλο ΟΤΕ για πρακτική άσκηση.

Επιλογή υποτρόφων από την ομάδα HR του ομίλου
Η πρόσκληση για πρακτική άσκηση αφορούσε υποτρόφους, που εξακολουθούν να σπουδάζουν και είχε ως στόχο την περαιτέρω ενδυνάμωση της εργασιακής τους εμπειρίας. Οι είκοσι υπότροφοι που πραγματοποίησαν πρακτική άσκηση επιλέχτηκαν μέσα από διαδικασία συνεντεύξεων που πραγματοποίησε η ομάδα του HR του Ομίλου ΟΤΕ. Οι συμμετέχοντες υπότροφοι  επέλεξαν το αντικείμενο της προτίμησής τους, που ήταν συναφές με το αντικείμενο των σπουδών τους και στη συνέχεια έγινε ο καταμερισμός τους σε συνολικά 16 διαφορετικά τμήματα στην Αθήνα και την περιφέρεια. Εκεί είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν πάνω σε απαιτητικά projects, λαμβάνοντας αναλυτικό feedback για τα αποτελέσματά τους. Στο πλαίσιο της πρακτικής άσκησης, οι υπότροφοι συμμετείχαν σε workshop, λαμβάνοντας χρήσιμες συμβουλές για τη διαδικασία των συνεντεύξεων, στο πλαίσιο αναζήτησης εργασίας, καθώς και για τη σωστή συμπλήρωση των βιογραφικών και των προφίλ τους στο LinkedIn.

Ην. Βασίλειο: Απομάκρυνση έως και 100 εργαζόμενων από την επίσημη κατοικία του Καρόλου Γ’

Σοβαρό είναι το ενδεχόμενο να απολυθούν 100 εργαζόμενοι στο Clarence House, την πρώην, πλέον, επίσημη κατοικία του Καρόλου Γ’, μετά την άνοδο του πρώην πρίγκιπα στον θρόνο. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμά του ο Guardian, έως και 100 εργαζόμενοι στην πρώην επίσημη κατοικία του Βασιλιά, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων που εργάζονταν εκεί για δεκαετίες, έλαβαν ειδοποίηση ότι ενδέχεται να χάσουν τη θέση τους.

«Ενώ ήταν αναμενόμενες κάποιες αλλαγές, καθώς οι ρόλοι στη βασιλική οικογένεια αλλάζουν, η κλίμακα και η ταχύτητα με την οποία αυτό έχει ανακοινωθεί είναι ακραία σκληρή. Τουλάχιστον γιατί δεν ξέρουμε τι στελέχωση μπορεί να χρειαστεί ο εισερχόμενος Πρίγκιπας της Ουαλίας (ο πρίγκιπας Ουίλιαμ) και η οικογένειά του» δήλωσε ο Μαρκ Σέρβοτκα , γενικός γραμματέας της Ένωσης Δημοσίων και Εμπορικών Υπηρεσιών (PCS).

Τέλος, όπως σημειώνεται, στο προσωπικό που απολύεται αναμένεται να προσφερθεί η ευκαιρία να αναλάβει εναλλακτική απασχόληση σε όλα τα βασιλικά κτίρια και παλάτια, ενώ θα δοθεί και πρόσθετη βοήθεια για την εύρεση νέων θέσεων εργασίας στο εξωτερικό και «ενισχυμένη» αποζημίωση απολύσεων πέρα από το νόμιμο ελάχιστο. Πάντως, οριστικές αποφάσεις δεν έχουν παρθεί, ενώ ένας μικρός αριθμός προσωπικού που παρέχει προσωπική υποστήριξη στον Κάρολο και στην Καμίλα φαίνεται πως θα παραμείνει στη θέση του.