Phāea Resorts: Έμπρακτη αναγνώριση των εργαζομένων της

Τους εργαζόμενους που διακρίθηκαν τον Αύγουστο, στο πλαίσιο του προγράμματος Phāea Employee-of-the-Month, ανακοίνωσε η Phāea Resorts. Το εν λόγω πρόγραμμα αναγνωρίζει έναν εργαζόμενο κάθε μήνα, με τις υποψηφιότητες να επιλέγονται, μεταξύ άλλων, βάσει της εξαιρετικής απόδοσης, της προαγωγής ενός ευχάριστου εργασιακού περιβάλλοντος, της ομαδικότητας, της ηθικής, του ενθουσιασμού και της υπευθυνότητας.

Συγκεκριμένα, για τον εν λόγω μήνα διακρίθηκαν οι Νίκη Γαβαλά, Olea Restaurant Service Agent, Blue Palace Resort, Αρσενία Παναγοπούλου, Front Office Agent, Koutouloufari Village Holiday Club, Παναγιώτης Τσολακάκης, Main Restaurant Service Agent, Village Heights Resort και Φραγκίσκος Αργυράκης, Beach & Gardens Attendant, Cretan Malia Park.

«Η Phāea Resorts εκτιμά τις προσπάθειες των ανθρώπων της να πετύχουν τους εταιρικούς στόχους και να εκπληρώσουν το όραμά του. Οι εξαιρετικοί εργαζόμενοι αξίζουν να αναγνωρίζονται τόσο ως επιβράβευση της εκπληκτικής τους απόδοσης όσο και ως πρότυπα για τους άλλους εργαζόμενους» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Εργασία: Την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή το νέο νομοσχέδιο

Για την επόμενη εβδομάδα προγραμματίζεται να πάει στη Βουλή το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, το οποίο αναμένεται να περιλαμβάνει και τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα μίνι ασφαλιστικό σχέδιο νόμου το οποίο θα περιλαμβάνει ορισμένες ήδη γνωστές διατάξεις, όπως το πλαφόν στις επικουρικές συντάξεις, την παραγραφή χρεών προς τον ΕΦΚΑ στη 10ετία, την ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών οφειλών σε 24 δόσεις και τη δυνατότητα εξαγοράς έως και 5 πλασματικών ετών στο σύνολο των ενόπλων δυνάμεων και των στελεχών των σωμάτων ασφαλείας, του πυροσβεστικού και του λιμενικού σώματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Workforce ωστόσο, το νομοσχέδιο αυτό αναμένεται να περιλαμβάνει και κάποιες από τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, υπό την προϋπόθεση ωστόσο ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας και του ΕΦΚΑ θα προλάβουν τις σχετικές προθεσμίες.

Οι νέες προσθήκες αναμένεται λοιπόν να αφορούν μεταξύ άλλων:

  1. Την απαλλαγή από το 40% των ασφαλιστικών εισφορών για τους εργοδότες οι οποίοι έως τα τέλη του 2023 μετατρέψουν σε μόνιμες τις συμβάσεις μερικής απασχόλησης των εργαζομένων τους
  2. Την απαλλαγή από το τέλος επιτηδεύματος (για ένα έτος) σε όσους εργοδότες σχεδιάζουν κάποια νέα πρόσληψη και αυξήσουν το μέσο ετήσιο αριθμό υπαλλήλων πλήρους απασχόλησης
  3. Την επέκταση του επιδόματος μητρότητας στον ιδιωτικό τομέα από τους 6 στους 9 μήνες.

Βέλγιο: Η αύξηση της τηλεργασίας αλλάζει την καθημερινότητα των εργαζομένων

Τον υπερδιπλασιασμό της τηλεργασίας τα τελευταία 4 χρόνια στο Βέλγιο επισημαίνει σε σχετική της ανακοίνωση η FPS Mobility & Transport. Το 2018, το 17% των Βέλγων εργάζονταν από απόσταση τουλάχιστον μία ημέρα την εβδομάδα σε σύγκριση με το 32% σήμερα, μια τάση που οφείλεται κυρίως στα υγειονομικά μέτρα Covid-19. Όσον αφορά στην κινητικότητα, η έρευνα σημειώνει ότι το 2022, 35 εκατ. χλμ. που διανύονται καθημερινά αποφεύγονται χάρη στην τηλεργασία, εκ των οποίων τα 14 εκατ. χλμ. γίνονται με αυτοκίνητο.

Η έρευνα διαπίστωσε ότι το ποσοστό των τηλεργαζομένων αυξάνεται με την απόσταση μεταξύ κατοικίας και χώρου εργασίας. Η τηλεργασία έχει επίσης αλλάξει τους τρόπους μετακίνησης που χρησιμοποιούν οι εργαζόμενοι, στρεφόμενοι σε πιο βιώσιμους τρόπους μετακίνησης, όπως το ποδήλατο, το τρένο και άλλα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Μια άλλη θετική πτυχή για την κινητικότητα είναι ότι η τηλεργασία επιτρέπει την κατανομή των μετακινήσεων κατά τη διάρκεια της ημέρας ή της εβδομάδας. Οι μετακινήσεις για αγορές και υπηρεσίες αυξάνονται τις ημέρες τηλεργασίας (28%) ή πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και της ημέρας και όχι το βράδυ, τα Σαββατοκύριακα ή τις αργίες (32%). Τέλος, η τηλεργασία επέτρεψε τη μείωση του αριθμού των οχημάτων στο δρόμο, γεγονός που έχει άμεσο αντίκτυπο στην οδική ασφάλεια.