Καμπάνια ευαισθητοποίησης #SaveLives από τη GEP

Η GEP ανακοινώνει την εστίαση της στις Πρώτες Βοήθειες, αφιερώνοντας τους επόμενους 4 μήνες μέχρι το τέλος του 2022 σε κοινωνικές πρωτοβουλίες, σε εκπαιδευτικές και ενημερωτικές δράσεις, με σκοπό τη μέγιστη δυνατή ευαισθητοποίηση και την ανάδειξη της πολύτιμης γνώσης για την παροχή Πρώτων Βοηθειών. Αναδεικνύουμε τη ζωτικής σημασίας ανθρωπιστική πράξη, αυτή της προσφοράς Πρώτων Βοηθειών στο συνάνθρωπο, καθώς και την αξία της άρτιας εκπαίδευσης για κάθε πολίτη και για κάθε εργαζόμενο.

Στο πλαίσιο των δράσεων #SaveLives σας καλούμε όλους να λάβετε μέρος στη Μελέτη Πρώτων Βοηθειών της GEP, απαντώντας στο σύντομο ερωτηματολόγιο εδώ, ώστε να συμβάλλετε στην επιστημονική έρευνα που υλοποιείται σχετικά με τη σημασία της εκπαίδευσης.

Συμπληρώνοντας το email σας στο ερωτηματολόγιο, συμμετέχετε σε κλήρωση για 12 δωρεάν θέσεις στο σεμινάριο “Βασική Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση (BLS) και χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδιστή (AED)”, με πιστοποίηση από το European Resuscitation Council (ERC), που θα πραγματοποιηθεί στις 21/11/2022 στις εγκαταστάσεις της GEP, στο Μαρούσι.

Η μελέτη θα διαρκέσει έως τις 16/10/2022, την Παγκόσμια Ημέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς. Με την ολοκλήρωσή της, θα διεξαχθεί η κλήρωση και οι νικητές θα ειδοποιηθούν μέσω email.

Μάθετε περισσότερα για την καμπάνια #SaveLives εδώ.

CSR Hellas: Νέες θέσεις εργασίας από την υιοθέτηση των νέων ευρωπαϊκών προτύπων βιωσιμότητας

Το CSR Hellas διοργάνωσε εκδήλωση με θέμα την εκπαίδευση και τη σύνδεσή της με το οικονομικό μοντέλο της βιώσιμης ανάπτυξης, στις εγκαταστάσεις του Αμερικάνικου Κολλεγίου Ελλάδος. Ακαδημαϊκοί και στελέχη επιχειρήσεων, συζήτησαν τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να συνεργαστούν με στόχο την προσαρμογή στη βιωσιμότητα μέσα από την εκπαίδευση.

Κοινός άξονας της συζήτησης ήταν οι δύο επιτυχημένες πρωτοβουλίες με στόχο τη σύνδεση επιχειρήσεων και ακαδημαϊκών ιδρυμάτων/νέων. Πρόκειται για τον Φοιτητικό Διαγωνισμό Ν. Αναλυτής του οποίου η απονομή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της εκδήλωσης και την καινοτομική σε ευρωπαϊκό επίπεδο πρωτοβουλία του CSR-School, η οποία ξεκινά σε λίγες ημέρες για 4η συνεχόμενη χρονιά σε συνεργασία με το ALBA Graduate Business School και το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Πολυδιάστατο το εύρος των νέων θέσεων εργασίας
Όπως τονίστηκε από τους συμμετέχοντες, η προσαρμογή στα νέα ευρωπαϊκά πρότυπα βιωσιμότητας αναμένεται να επιδράσει σε χιλιάδες ευρωπαϊκές επιχειρήσεις διαμορφώνοντας την ανάγκη για δημιουργία σχετικών νέων θέσεων εργασίας. Πιο συγκεκριμένα, στη χώρα μας, η εκτίμηση για δημιουργία νέων θέσεων εργασίας βάσει των υποχρεώσεων που απορρέουν από τα ευρωπαϊκά πρότυπα, αφορά σε 400 περίπου επιχειρήσεις καθώς και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αποτελούν μέρος της προμηθευτικής τους αλυσίδας σταδιακά.

Βάσει εκτιμήσεων που διατυπώθηκαν κατά την εκδήλωση, εκτιμάται ότι μέχρι το 2027, οι θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν σε σχέση με τα θέματα βιωσιμότητας θα είναι περί τις 60.000 στην ΕΕ, ενώ στην Ελλάδα δεν υπάρχουν ακόμη ανάλογες εκτιμήσεις. Το εύρος των νέων θέσεων εργασίας που αναμένεται να προκύψουν μέσα από τα νέα ευρωπαϊκά πρότυπα βιωσιμότητας είναι πολυδιάστατο καθώς αφορά και σε εξωτερικές θέσεις εργασίας, συμβουλευτικές και ελεγκτικές υπηρεσίες (auditors) αλλά και θέσεις υπεύθυνων βιωσιμότητας στις ΜμΕ.

Yπ. Εργασίας: Ξεκινά η β΄ φάσης εφαρμογής της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας

Την έναρξη της β΄ φάσης εφαρμογής της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας ανακοίνωσε το Υπουργείο Εργασίας, με την εκκίνηση της απογραφικής διαδικασίας του συνόλου των εργαζομένων μισθωτής εξαρτημένης εργασίας. Παράλληλα έδωσε στη δημοσιότητα τα στατιστικά στοιχεία από την εφαρμογή της Κάρτας σε τράπεζες και super market, από όπου ξεκίνησε η εφαρμογή του μέτρου.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 1η Οκτωβρίου θα ξεκινήσει η ηλεκτρονική υποβολή του εντύπου Ε4 (Ετήσιος πίνακας προσωπικού) στο Π.Σ. Εργάνη από τις επιχειρήσεις, ενώ από την 1η Νοεμβρίου μέχρι τις 30 Νοεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί η απογραφική διαδικασία της ψηφιακής οργάνωσης του χρόνου εργασίας, από όλες τις επιχειρήσεις – εργοδότες της χώρας (που εντάσσονται στην δεύτερη φάση εφαρμογής της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας) και για το σύνολο των εργαζομένων τους, με σύμβαση ή σχέση εξαρτημένης εργασίας, συμπεριλαμβανομένου του δανειζόμενου προσωπικού.

Μετά την ολοκλήρωση της απογραφικής διαδικασίας του ωραρίου απασχόλησης, στο Π.Σ. Εργάνη θα εμφανίζεται το προγραμματισμένο ωράριο απασχόλησης ανά εργαζόμενο, παράρτημα ή επιχείρηση σε ψηφιακή μορφή ημερολογίου. Το ψηφιακό ημερολόγιο θα είναι διαθέσιμο και στον εργαζόμενο μέσα από την εφαρμογή myErgani mobileapp, καθώς και μέσα από το myErgani web portal για την ενημέρωση των εργαζόμενων (https://myErgani.gov.gr).

Στο 94,74% η εφαρμογή της Κάρτας σε τράπεζες, super markets
Όσον αφορά στα στατιστικά στοιχεία, έως και τις 20 Σεπτεμβρίου, το ποσοστό εφαρμογής της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας είναι 94,74 %. Ειδικότερα:

  • Την Ψηφιακή Κάρτα χρησιμοποιούν 111.220 εργαζόμενοι στους δύο κλάδους, αριθμός που αντιστοιχεί στο 94,74 % του συνόλου των υπόχρεων εργαζόμενων, οι οποίοι είναι 117.390 (121.313 απασχολούμενοι μείον 3.923 που κατέχουν θέσεις ευθύνης οι οποίοι εξαιρούνται από την Ψηφιακή Κάρτα).
  • Το ποσοστό εφαρμογής στα super market είναι 95,93 % καθώς την Κάρτα χρησιμοποιούν 84.622 εργαζόμενοι σε σύνολο 88.209 (89.107 μείον 898 εργαζόμενοι σε θέσεις ευθύνης). Σε πέντε αλυσίδες το ποσοστό φθάνει στο 100 %.
  • Στις τράπεζες την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας χρησιμοποιούν 26.598 εργαζόμενοι σε σύνολο 29.181 (32.206 μείον 3.025 που κατέχουν θέσεις ευθύνης), δηλαδή ποσοστό 91,15 %. Σε 14 πιστωτικά ιδρύματα το ποσοστό εφαρμογής είναι 100 %.

Το Υπουργείο Εργασίας επισημαίνει ότι από 1ης Οκτωβρίου θα υπάρξουν έλεγχοι για την εφαρμογή της Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας και θα επιβληθούν οι κυρώσεις που προβλέπονται στην σχετική Υπουργική Απόφαση.

Marine Tours: Νέα Talent & Development Specialist η Αφροδίτη Νταή

Καθήκοντα Talent & Development Specialist στην Marine Tours ανέλαβε από τον τρέχοντα μήνα η Αφροδίτη Νταή, η οποία μέχρι πρότινος ήταν Senior Recruitment Consultant στην Adecco.

H A. Νταή είναι κάτοχος Master στο Strategic HR Management από το Alba, ενώ στην επαγγελματική της πορεία έχει, μεταξύ άλλων, διατελέσει HR Recruitment Specialist στην CQS και HR Recruiter στην Vodafone.