Leroy Merlin: Διαρκής επένδυση στο ανθρωποκεντρικό της μοντέλο

Τα 15 χρόνια λειτουργίας της στην Ελλάδα συμπληρώνει φέτος η Leroy Merlin. Με την εν λόγω αφορμή, η εταιρεία, σε σχετική εκδήλωση, ανακοίνωσε μία νέα στρατηγική κίνηση που αφορά στην επένδυση, ύψους 700.000€, σε δύο νέους αποθηκευτικούς χώρους γρήγορης διακίνησης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αλλά και σε άλλες δράσεις ανάπτυξης καταστημάτων και marketplace, ενώ επισημάνθηκε και η κοινωνική συνεισφορά, με επιτομή το Πρόγραμμα ΕΚΕ #giakalo.

Επιπλέον, στόχος της Leroy Merlin για τα επόμενα χρόνια είναι να συνεχίζει να επενδύει στο ανθρωποκεντρικό μοντέλο που εφαρμόζει για τους εργαζομένους της, προσπαθώντας να το αποδεικνύει μέσα από συνεχή εκπαίδευση, σεμινάρια, έμφαση στην ασφάλειά και ίσες ευκαιρίες εξέλιξης για όλους. «Σήμερα τόσο το 47% των διοικητικών μας θέσεων σε καταστήματα και κεντρικά γραφεία όσο και το 40% των θέσεων top management καλύπτονται από γυναίκες, με στόχο να φτάσουμε το 50% το 2023!» τόνισε η Άννα Παζούλη, HR Director της εταιρείας σε Ελλάδα και Κύπρο.

Παράλληλα, η ίδια επισήμανε πως η εταιρεία υιοθετεί ένα υβριδικό μοντέλο εργασίας για τα κεντρικά γραφεία, στο πλαίσιο μετάβασης σε ένα πιο σύγχρονο μοντέλο Work-life Balance, ενώ εξακολουθεί να θέτει σε προτεραιότητα την έμπρακτη αναγνώριση της συμβολής κάθε ανθρώπου, προσπαθώντας να διατηρεί τις αμοιβές σε επίπεδα υψηλότερα από αυτά που επικρατούν στην αγορά του λιανεμπορίου ή ορίζονται από τη νομοθεσία ως κατώτατες αποδοχές, σε συνδυασμό με παροχές που επιβραβεύουν τις επιδόσεις.

«Για το 2022, η εταιρεία προχώρησε σε οριζόντιες αυξήσεις της τάξης του 2% για όλους τους 1.300 συναδέλφους και τις συνδύασε με συμπληρωματικές παροχές όπως δωρεάν κινητά τηλέφωνα με απεριόριστη επικοινωνία και χρήση data καθώς και κάρτες σίτισης» κατέληξε η Α. Παζούλη.

Στην PepsiCo η Μαρία Κoλέτση

Τη θέση της HR Operations & Payroll Analyst στην PepsiCo ανέλαβε η Μαρία Κολέτση, η οποία μέχρι πρότινος ήταν Senior Payroll Specialist στην Kleopas Alliott Business Consultants.

Η Μ. Κολέτση είναι κάτοχος BBA από το ΤΕΙ Αθηνών, ενώ στην επαγγελματική της πορεία έχει διατελέσει και Payroll & Administration Officer στην Famar.

Chep: Νέα Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού για τη Νότια Ευρώπη η Beatriz Manrique

Tον διορισμό της Beatriz Manrique στη θέση της Διευθύντριας Ανθρώπινου Δυναμικού για την περιοχή της Νότιας Ευρώπης, η οποία περιλαμβάνει τη Γαλλία, την Ελλάδα, την Ιταλία, την Πορτογαλία, την Ισπανία και το Μαρόκο, με έναρξη ισχύος από την 1η Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε η Chep.

Η B. Manrique θα αναλάβει την ανάπτυξη και εφαρμογή στρατηγικών οργάνωσης του προσωπικού, προκειμένου να επηρεάσει αποτελεσματικά την κουλτούρα και την εξέλιξη της εταιρείας, καθώς και τον προσδιορισμό των μελλοντικών προφίλ και των νέων δεξιοτήτων που απαιτούνται από την εταιρεία. Διαθέτει πάνω από 25 χρόνια εμπειρία στον τομέα του ανθρώπινου δυναμικού, έχοντας συνεργαστεί με γνωστές πολυεθνικές εταιρείες όπως οι Philips, The Walt Disney Company, Boston Scientific, LVMH και Roche.

«Είναι χαρά μου που ξεκινώ αυτό το νέο στάδιο στην Chep, όπου ευελπιστώ να εφαρμόσω νέες πρωτοβουλίες που θα αποφέρουν θετικό αντίκτυπο και θα συμβάλλουν στη δημιουργία ενός χώρου γεμάτου ποικιλομορφία και ισοτιμία χωρίς αποκλεισμούς, σε συνεργασία με όλα τα άτομα που απαρτίζουν την εταιρεία» δήλωσε χαρακτηριστικά η ίδια. Σημειώνεται, τέλος, ότι η εταιρεία απασχολεί περίπου 12.000 άτομα σε όλο τον κόσμο και περίπου 1.000 άτομα στη Νότια Ευρώπη.

Thales: Εμπιστοσύνη για την αντιμετώπιση των προκλήσεων ασφάλειας των υβριδικών μοντέλων εργασίας

Τη νέα διεθνή έρευνα για το σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον ολοκλήρωσε η 451 Research, μέλος της S&P Global Market Intelligence, δίνοντας στη δημοσιότητα κάποια από τα σημαντικότερα ευρήματά της.

Σύμφωνα με την έρευνα, που έχει τίτλο «2022 Thales Access Management Index», μετά από δύο χρόνια πανδημίας, η εμπιστοσύνη στην αντιμετώπιση ορισμένων κινδύνων και απειλών για την ασφάλεια που προκύπτουν από το υβριδικό μοντέλο εργασίας και την τηλεργασία έχει ενισχυθεί για τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς σε όλο τον κόσμο.

Όσον αφορά στην ασφαλή πρόσβαση σε εφαρμογές, δεδομένα και συστήματα, το 84% των επαγγελματιών του κλάδου της πληροφορικής δήλωσε ότι έχει κάποιο βαθμό εμπιστοσύνης στην ικανότητα των υφιστάμενων συστημάτων ασφαλείας πρόσβασης χρήστη να επιτρέπουν ασφαλή και εύκολη τηλεργασία, σε σύγκριση με 56% που ήταν αντίστοιχα το 2021.

Επιπλέον, το 60% δήλωσε ότι φέτος ένοιωσε μεγαλύτερη σιγουριά σε σύγκριση με το μόλις 22% πέρυσι. Η έρευνα «2022 Thales Access Management Index» βασίζεται σε δεδομένα από μια έρευνα σε σχεδόν 2.800 επαγγελματίες ασφαλείας και στελέχη σε περισσότερες από 15 χώρες σε όλο τον κόσμο.