--> 

Μetro: Δημιούργησε την Ακαδημία Στελεχών Metro

Η Metro (My market, Metro Cash & Carry) και το Τμήμα Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού της, σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, σχεδίασαν την «Ακαδημία Στελεχών Metro».

Το πρόγραμμα αφορά στελέχη των καταστημάτων λιανικής My market και χονδρικής Metro Cash & Carry, περιλαμβάνει μαθήματα που καλύπτουν ολόκληρο το φάσμα των λειτουργιών ενός καταστήματος και υλοποιείται από μια ομάδα 12 κορυφαίων καθηγητών του Πανεπιστημίου.

Το ακαδημαϊκό πρόγραμμα, διάρκειας 9 μηνών, ξεκίνησε ήδη με τη συμμετοχή των πρώτων 25 στελεχών καταστημάτων. Η πορεία και εξέλιξη της Ακαδημίας, είναι συνδεδεμένη με το εκπαιδευτικό προφίλ του κάθε συμμετέχοντα στη Metro Learn, την ψηφιακή πλατφόρμα εκπαίδευσης της Metro.

Σύμφωνα με την εταιρεία, στόχος είναι οι νέες δεξιότητες που θα αποκτήσουν τα στελέχη, να μπορούν άμεσα να εφαρμοστούν και στην καθημερινότητά τους, ενισχύοντας και αναπτύσσοντας τους ίδιους και τις ομάδες τους.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος προβλέπεται η πραγματοποίηση αξιολόγησης και παρουσιάσεις των εργασιών, η επιτυχής ολοκλήρωση των οποίων θα οδηγήσει στην έκδοση πιστοποιητικού παρακολούθησης από το ΟΠΑ. Μέσα από τη σχετική της ανακοίνωση εξάλλου, η Metro ευχαριστεί το ΟΠΑ για την συνεργασία, αλλά και τον Καθηγητή Ιωάννη Νικολάου που είναι ο επιστημονικός υπεύθυνος του προγράμματος.

Sitecore: Έφτασε τις 160 προσλήψεις στελεχών για το τεχνολογικό hub της Αθήνας

Η διεθνής εταιρεία παροχής λογισμικού διαχείρισης ολοκληρωμένης ψηφιακής εμπειρίας (DXP) Sitecore ανακοίνωσε ότι έφτασε το ορόσημο των 160 προσλήψεων- με την προοπτική επέκτασης του εργατικού δυναμικού της σε 200 εργαζόμενους-  στο τεχνολογικό hub της Αθήνας μέσα σε ένα χρόνο λειτουργίας της στην ελληνική αγορά. Η εταιρεία όπως αναφέρει, συνεχίζει να ενσωματώνει στο δυναμικό της στελέχη προγραμματιστών και μηχανικών λογισμικού με σημαντική εμπειρία σε τεχνολογίες αιχμής, «δημιουργώντας ακόμη περισσότερες ποιοτικές και υψηλού επιπέδου θέσεις εργασίας στην Ελλάδα».

Σε συνέχεια του πλάνου επενδύσεων, άνω των 1,2 δις ευρώ, που είχε ανακοινώσει πέρυσι η Sitecore προχωράει στην ανάπτυξη και εδραίωση των δραστηριοτήτων του hub στην Αθήνα, με στόχο την διαρκή εξασφάλιση προηγμένων τεχνολογικών λύσεων για τους πελάτες της, εστιάζοντας στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών, το cloud (Azure και AWS) και το cloud automation.

O Γιάννης Ψαρράς, VP of Engineering στην Sitecore, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για το ορόσημο των 160 προσλήψεων μέσα σε έναν χρόνο λειτουργίας του τεχνολογικού hub της Αθήνας. Πρόκειται για μια δυνατή και δεμένη ομάδα που αποτελείται από στελέχη με υψηλή κατάρτιση, η οποία ενδυναμώνει ακόμη περισσότερο το product offering και την εξειδίκευση της Sitecore και παράγει ακόμη περισσότερη καινοτομία και τεχνολογία. Παράλληλα, η επίτευξη του οροσήμου αυτού αποτελεί και απόδειξη της σημαντικότητας της ελληνικής αγοράς για την Sitecore και της δυναμικής επένδυσης που έχει υλοποιήσει από την άνοιξη του 2021, οπότε και εισήλθε για πρώτη φορά στην αγορά».

Το CEO Clubs Greece δημιούργησε το ClubHouse

Το CEO Clubs Greece δημιούργησε για τις ανάγκες των μελών του το ClubHouse, ένα premium ιδιωτικό χώρο υψηλής αισθητικής, ο οποίος βρίσκεται στη Μαρίνα Φλοίσβου. Ο συγκεκριμένος χώρος θα στεγάζει εφεξής τις περισσότερες δράσεις, συναντήσεις, και workshops του Club, ενώ μπορεί να χρησιμοποιείται από τα μέλη για τις κοινωνικές τους συναναστροφές, τη δικτύωση καθώς και τις επαγγελματικές τους διασκέψεις.

«Συνδυάζοντας την προηγμένη τεχνολογία και τη μοντέρνα αισθητική με την ομορφιά του τοπίου που στολίζει, μέσα από τα παράθυρα, τις αίθουσες σαν ζωντανός πίνακας,  το ClubHouse δεν αποτελεί απλώς έναν χώρο, αλλά έναν θεσμό που έρχεται να συμπληρώσει δυναμικά το ανανεωμένο στρατηγικό αφήγημα του CEO Clubs Greece» αναφέρει μεταξύ άλλων το CEO Clubs Greece σε σχετική του ανακοίνωση.

Και συνεχίζει: «Έτσι, μετατρέπεται σε σημείο αναφοράς για τα μέλη, επιτρέποντας παράλληλα τον πολλαπλασιασμό και τον εμπλουτισμό των δράσεων του Club που πλέον θα καλύπτουν ευρύτερο φάσμα θεματικών και θα συμβάλλουν στην ολιστική ανάπτυξη των μελών. Σε ένα τέτοιο περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από θετική – διαλογιστική ίσως – ενέργεια, μέσα από τις συζητήσεις και τις ομάδες σκέψης που θα προκύψουν, τα μέλη καλούνται να αμφισβητήσουν τους παραδοσιακούς τρόπους ηγεσίας στην Ελλάδα, να πειραματιστούν, να εμπνευστούν, να ονειρευτούν και, εν τέλει, να συν-δημιουργήσουν ένα κοινωνικό αποτύπωμα αντάξιο του δυναμικού της χώρας μας». Το CEO Clubs Greece στην ίδια ανακοίνωση ευχαριστεί τους χορηγούς και τους υποστηρικτές του, τις εταιρείες Stirixis, Daikin, Signify, Schneider Electric, Μαρίνα Φλοίσβου, Gruppo Cucine, Miele, QProject, Diastasis, Generation Y.

Ari: Εκπαίδευση των ανθρώπων της σε σχέση με το HACCP

Εσωτερική εκπαίδευση με θέμα «Υγιεινή και ασφάλεια τροφίμων & θέματα εφαρμογής των συστημάτων διασφάλισης στις εγκαταστάσεις παραγωγής τροφίμων» πραγματοποίησε το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου στις εγκαταστάσεις του Porto Palace Hotel Thessaloniki η Ari SA.

Στην εν λόγω εκπαίδευση, στην οποία συμμετείχαν 16 στελέχη από τα διαφορετικά τμήματα του Ποιοτικού Ελέγχου και της Έρευνας & Ανάπτυξης, ο Δημήτρης Κομοδρόμος, ανέλυσε θέματα σχετιζόμενα με το HACCP, με στόχο την εφαρμογή των υψηλότερων προτύπων διατήρησης της ποιότητας στις εγκαταστάσεις της εταιρείας.

«Η Ari SA συνεχίζει να επενδύει στο ανθρώπινο δυναμικό της, αναγνωρίζοντας τη συνεισφορά του στην άριστη ποιότητα των τελικών της προϊόντων» αναφέρει χαρακτηριστικά η σχετική ανακοίνωση.