COACH NOW 2022: Το γεγονός της χρονιάς το Σάββατο 8 Οκτωβρίου στις 17:00

Για 4η συνεχόμενη χρονιά, με κεντρικό θέμα και φέτος το coaching στις επιχειρήσεις, 20 Έλληνες και διεθνείς διακεκριμένοι ομιλητές δίνουν λύσεις, απαντούν σε προβληματισμούς και θέτουν ερωτήματα. Υπάρχουν επιτυχημένες επιχειρήσεις και ικανοποιημένοι εργαζόμενοι; Ισχύει το αντίστροφο;Ποιος είναι ο ρόλος του Coaching σε αυτή τη συνθήκη;

Η αβεβαιότητα, οι συνεχείς αλλαγές, η νέα υβριδική εργασιακή καθημερινότητα, οι διστακτικοί πελάτες, η υψηλή κινητικότητα, η δυσκολία εξεύρεσης των κατάλληλων εργαζομένων, το χαμηλό ηθικό, η σύγχυση, τα προβλήματα στην επικοινωνία και στη συνεργασία, ο υβριδικός ηγέτης, είναι μερικά από τα φλέγοντα θέματα τα οποία καλούνται να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά και με συνέπεια οι επιχειρήσεις και τα στελέχη τους. Τι απαντά στα παραπάνω η επιστήμη και η τέχνη του σύγχρονου Coaching σε συνδυασμό με τη νέα τεχνολογία;

Executive coaching, team coaching, AI, corporate coaching culture όλα σε ένα !

Ομιλητές από όλο τον κόσμο και μεταξύ αυτών ο #1 στον κόσμο Executive Coach και στοχαστής ηγεσίας Marshall Goldsmith με τη Βαρβάρα Ασημακοπούλου, κορυφαία Ελληνίδα Coach και εμπνεύστρια του Coach Now, σε έναn διάλογο για την «αξιοπιστία» (credibility),  βασισμένο στο #1 best seller νέο βιβλίο του Marshall “The Earned Life”,  για τις επιχειρήσεις και τα στελέχη.

Στο τέλος θα γίνει η απονομή των διπλωμάτων των νέων VIP Coaches, αποφοίτων του προγράμματος Coaching Δεξιότητες & Εργαλεία στην Πράξη ACSTH by ICF και θα ακολουθήσει κοκτέιλ πάρτι.

Εξασφαλίστε το δια ζώσης ή το διαδικτυακό σας εισιτήριο .

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Οκτωβρίου στις 17:00 στο Domotel Καστρί δια ζώσης τηρουμένων όλων των πρωτοκόλλων, αλλά και διαδικτυακά μέσω live streaming.

Τα κέρδη θα διατεθούν σε ιδρύματα.

Eπικοινωνία: 210 8160 255, 6937 444 118 [email protected]
ΟΡΓΑΝΩΤΕΣ: HUMAN RESOURCES EXPERTISE
ΧΟΡΗΓΟΙ: GROUPAMA ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, ALFA LAVAL GREECE, FORLABELS
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: SKYWALKER & STENTORAS, THRIVE GLOBAL GREECE, VWOMAN, VORIA.GR, HAPPY LIFE MAGAZINE
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ: ICF GREECE CHAPTER, MONING MINDS, MINDFULNESS INSTITUT, TRINITY EVENTS, JMK.

Υπ. Εσωτερικών: Διαγωνισμός για την ανάπτυξη ΑΙ εργαλείου Ανθρώπινου Δυναμικού

Ηλεκτρονικό διαγωνισμό για την ανάπτυξη και λειτουργία εργαλείου για τον στρατηγικό προγραμματισμό στελέχωσης δημοσίου τομέα με όρους τεχνητής νοημοσύνης (Creation of an AI-based strategic workforce planning tool) προκήρυξε η Γενική Διεύθυνση Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Εσωτερικών.

Αντικείμενο της σύμβασης είναι η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών για την υλοποίηση του Έργου που σχετίζεται με την ανάπτυξη και λειτουργία εργαλείου για το στρατηγικό προγραμματισμό του ανθρώπινου δυναμικού με όρους τεχνητής νοημοσύνης. Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του διαγωνισμού αναζητείται ανάδοχος για υπηρεσίες παροχής συμβουλών σε θέματα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού, σε θέματα σχεδιασμού, θέματα διαχείρισης έργων, καθώς και για υπηρεσίες παροχής συμβουλών σε θέματα συστημάτων πληροφορικής.

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης –NextGenerationEU και είναι συνολικού προϋπολογισμού 6.145.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%. Η διάρκεια υλοποίησης της σύμβασης ανέρχεται σε 18 μήνες και ολοκληρώνεται το αργότερο μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2024. Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών είναι η Πέμπτη 3 Νοεμβρίου, ενώ η αποσφράγιση των προσφορών θα γίνει την επόμενη μέρα. Η διαδικασία θα διενεργηθεί με τη χρήση της πλατφόρμας του ΕΣΗΔΗΣ (Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων), μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr.

Έρευνα: Οι επιχειρήσεις αντιμέτωπες με τον κίνδυνο μαζικών παραιτήσεων

Με τον κίνδυνο μαζικών παραιτήσεων βρίσκονται αντιμέτωπες οι επιχειρήσεις, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα Global Workforce of the Future του Ομίλου Adecco. Σύμφωνα με τα σημαντικότερα ευρήματά της:

  1. Σε παγκόσμια κλίμακα, 3 στους 5 εργαζομένους (61%) ανησυχούν ότι ο μισθός τους δεν είναι αρκετός για να ανταπεξέλθουν στο αυξανόμενο κόστος ζωής.
  2. Έντονη είναι η επιρροή των συναδέλφων σε ζητήματα παραμονής στην εργασία. Ειδικότερα, 7 στους 10 εργαζομένους δηλώνουν ότι σκέφτονται να παραιτηθούν όταν βλέπουν συναδέλφους τους να αποχωρούν από την εταιρεία, με 5 στους 10 να ακολουθούν τους συναδέλφους τους στην έξοδο.
  3. Από το 27% όλων των εργαζομένων παγκοσμίως που σχεδιάζουν να εγκαταλείψουν τη δουλειά τους στους επόμενους 12 μήνες, σχεδόν οι μισοί (45%) αναζητούν ήδη ενεργά νέα δουλειά.
  4. Έξι στους δέκα εργαζόμενους (61%) αισθάνονται σίγουροι ότι θα μπορέσουν να βρουν μια νέα δουλειά σε έξι μήνες ή λιγότερο, ακόμη και εν μέσω ύφεσης. Παρά το ρευστό μακροοικονομικό περιβάλλον, μεγάλο μέρος των εργαζομένων αισθάνεται ότι διατηρεί την διαπραγματευτική του ισχύ στην αγορά εργασίας.
  5. Οι εκπρόσωποι της γενιάς Ζ έχουν σε πρώτο πλάνο την εργασιακή ευελιξία, καθώς σχεδόν οι μισοί (47%) εργάζονται ήδη σε καθεστώς τετραήμερης εργασίας ενώ το 64% θα δεχόταν μείωση αποδοχών για να εργάζεται 4 φορές την εβδομάδα.

«Μέσα σε ένα περιβάλλον αυξανόμενης οικονομικής αβεβαιότητας, οι εταιρείες θα πρέπει να διαχειριστούν τόσο τις οικονομικές ανησυχίες των εργαζομένων τους όσο και τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ευημερία τους, παραμένοντας διαρκώς στο πλευρό τους, για να μην έρθουν αντιμέτωπες με κύματα παραιτήσεων» καταλήγει ο Όμιλος Adecco στη σχετική του ανάλυση.