Μνημόνιο συνεργασίας της Ολυμπίας Οδού με το ΕΛΙΝΥΑΕ

Η Ολυμπία Οδός υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας με το Ελληνικό Ινστιτούτο Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας (ΕΛΙΝΥΑΕ), η οποία προβλέπει τον από κοινού σχεδιασμό και την υλοποίηση προγραμμάτων και δράσεων για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση για την Υγιεινή και Ασφάλεια στην Εργασία, την ανταλλαγή πληροφοριών και την έρευνα στον τομέα της ΥΑΕ στο εργασιακό περιβάλλον.

Ως πρώτη δράση της συνεργασίας, έχει σχεδιαστεί και θα αναπτυχθεί το επόμενο διάστημα εσωτερική καμπάνια με σλόγκαν «Προορισμός: Η Ασφάλεια Εργασίας» που απευθύνεται στους εργαζομένους στα εργοτάξια της Πατρών- Πύργου. Στη συγκεκριμένη καμπάνια, το ΕΛΙΝΥΑΕ είναι επιστημονικός σύμβουλος. Να σημειωθεί ότι η Ολυμπία Οδός έχει αναπτύξει ένα νέο καινοτόμο λογισμικό που ονομάζεται Como App, για την παρακολούθηση των εργασιών κατασκευής/συντήρησης όσον αφορά στην Ποιότητα, την Υγεία και την Ασφάλεια στο πεδίο.

Ένα ακόμα μέτρο που εφαρμόζεται πιλοτικά, αφορά την εγκατάσταση αισθητήρα στα εργοταξιακά οχήματα σε συνδυασμό με ειδικές ετικέτες που φορούν εργαζόμενοι/επισκέπτες που βρίσκονται στον ίδιο χώρο. Αν κάποιος βρεθεί επικίνδυνα κοντά στο κινούμενο όχημα τότε το σύστημα ειδοποιεί αμέσως τον οδηγό επιτρέποντάς του να ενεργήσει εγκαίρως για να αποφύγει τον κίνδυνο ατυχήματος. Ταυτόχρονα, η Ολυμπία Οδός συμμετέχει ενεργά κάθε χρόνο στη Διεθνή Εβδομάδα Υγείας και Ασφάλειας της VINCI Concessions, του κύριου μετόχου της, οργανώνοντας δράσεις ενημέρωσης, εκπαιδεύσεις στο προσωπικό, παρουσιάσεις, βίντεο αλλά και βιωματικά εργαστήρια με σενάρια από την καθημερινότητα.

Pfizer: Πανευρωπαϊκή συνάντηση για την ενδυνάμωση των γυναικών στην εργασία

Στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε η ετήσια πανευρωπαϊκή συνάντηση για την επαγγελματική ανάπτυξη των γυναικών ανώτερων στελεχών της Pfizer σε υψηλόβαθμες θέσεις της εταιρείας.

Ειδικότερα, στη συνάντηση συμμετείχαν 40 γυναίκες που κατέχουν ανώτερη θέση στη Pfizer, και οι οποίες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ειδικά σεμινάρια, συζητήσεις και workshops που επικεντρώνονται στις προκλήσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν στην επαγγελματική τους πορεία, με βάση 3 κεντρικούς άξονες: 1. Ανάπτυξη της εξωστρέφειας (networking)  2. Mentoring και 3. Πρακτικές για την εναρμόνιση προσωπικής και επαγγελματικής ζωής.

«Είναι ιδιαίτερα σημαντικό εταιρείες, όπως η Pfizer, να πραγματοποιούν δράσεις οι οποίες ενδυναμώνουν και ισχυροποιούν τη θέση των γυναικών στα κέντρα λήψης αποφάσεων. Οφείλουμε να ενώσουμε όλοι και όλες τις δυνάμεις μας και να αγωνιστούμε για την ουσιαστική ισότητα, γιατί κάθε γυναίκα και κάθε άντρας αξίζουν ίσα δικαιώματα, ίση μεταχείριση και ίσες ευκαιρίες» ανέφερε στον χαιρετισμό της η Μαρία Συρεγγέλα, Υφυπουργός  Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για τη Δημογραφική Πολιτική, την Οικογένεια και την Ισότητα των δυο φύλων, ενώ από την πλευρά της η Λία Μπερτσιάδου, Επικεφαλής της ομάδας Diversity & Inclusion “Αction” της Pfizer Hellas  και BU Lead Inflammation & Immunology της Pfizer Ελλάδος, Κύπρου και Μάλτας, δήλωσε:

«H ισότιμη αντιμετώπιση και η συμπερίληψη στο εργασιακό περιβάλλον είναι στρατηγική προτεραιότητα της Pfizer τόσο στην Ελλάδα όσο και παγκοσμίως. Μάλιστα στην Pfizer στην Ελλάδα έχουμε καταφέρει να υπάρχει σχεδόν ισότιμη αντιπροσώπευση γυναικών και ανδρών εργαζομένων, καθώς το 49% των εργαζομένων είναι γυναίκες».

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών στελεχών ξεκίνησε να πραγματοποιείται στην εταιρεία από το 2011, ενώ μέχρι σήμερα έχουν συμμετάσχει περισσότερες από 300 γυναίκες.

MSF Greece: Η Αθανασία Αλμπανίδη Κατσίνη νέα HR Director

Τη θέση της HR Director στην Médecins Sans Frontières Greece ανέλαβε από τον τρέχοντα μήνα η Αθανασία Αλμπανίδη Κατσίνη, η οποία βρίσκεται στον οργανισμό από το 2015.

Η Α. Αλμπανίδη Κατσίνη είναι κάτοχος BBA από το Alba και MBA από το University of Leicester, ενώ στην επαγγελματική της πορεία έχει, μεταξύ άλλων, διατελέσει HR Manager στην Manifest και HR Payroll Coordinator στην Wind.

Draxis Environmental: Νέα HR Manager η Νίκη Τομπουλίδου

Καθήκοντα HR Manager στην Draxis Environmental ανέλαβε από τον τρέχοντα μήνα η Νίκη Τομπουλίδου.

Η Ν. Τομπουλίδου είναι απόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος MBA στο HR από το Canterbury Christ Church University. Μέχρι πρότινος κατείχε τη θέση της HR Manager στην Agrotech.