Dentsu Greece: «Αποσυνδέθηκε» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας

Mε σκοπό την ανάδειξη της σημαντικότητας της Ψυχικής Υγείας και στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Wellness day», του Δικτύου της dentsu International, η Dentsu Greece δεν λειτούργησε χθες, Δευτέρα 10 Οκτωβρίου, συμμετέχοντας συμβολικά στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας.

Ειδικότερα, οι συνεργάτες του Ομίλου dentsu στην Ελλάδα – Carat, iProspect, dentsu X –απενεργοποίησαν τις ειδοποιήσεις του κινητού, αποσυνδέθηκαν από τις συσκευές εργασίας τους και φρόντισαν τον εαυτό τους, ούτως ώστε να μπορέσουν να φροντίζουν τους πελάτες και τους συνεργάτες τους όλες τις υπόλοιπες μέρες.

«Το θέμα της ψυχικής υγείας είναι πιο σημαντικό από ποτέ για την κοινωνία μας και γι’ αυτό θεωρούμε υποχρέωσή μας να ενθαρρύνουμε τη συζήτηση γύρω απ΄ αυτό. Στη dentsu Greece είναι καθήκον μας να φροντίζουμε τους ανθρώπους μας, τόσο πνευματικά όσο και σωματικά. Η φροντίδα της καθαρής σκέψης αποτελεί κομμάτι της φροντίδας της υγείας μας» αναφέρει χαρακτηριστικά η σχετική ανακοίνωση της εταιρείας.

Four Seasons: Εβδομάδα εκτίμησης για τους εργαζόμενους

Μετά το πέρας μιας επιτυχημένης καλοκαιρινής σεζόν, η Four Seasons Hotels And Resorts Astir Palace αποφάσισε να οργανώσει μια εβδομάδα γεμάτη δραστηριότητες, προκειμένου να δείξει την εκτίμησή της στους εργαζομένους της.

Συγκεκριμένα, η εν λόγω εβδομάδα εκτίμησης, όπως την ονόμασε η εταιρεία, ξεκίνησε χθες, Δευτέρα 10 Οκτωβρίου, με απογευματινή πεζοπορία, ενώ σήμερα Τρίτη, οι εργαζόμενοι θα μπορέσουν να απολαύσουν μασάζ και περιποίηση νυχιών. Το πρόγραμμα επίσης περιλαμβάνει θεραπευτική ζωγραφική, εμβολιασμό για την γρίπη, διαγωνισμό ping pong, yoga και την προσφορά donuts και παγωτών, ενώ η εν λόγω εβδομάδα δράσεων ολοκληρώνεται την Κυριακή 16 Οκτωβρίου με Pilates.

«Σε ευχαριστούμε ομάδα για την αδιάκοπη δύναμη, την αφοσίωση και τη δέσμευσή σου αυτό το καλοκαίρι. Θέλουμε να ξέρετε ότι εκτιμούμε πραγματικά την αφοσίωση, τη σκληρή δουλειά και τις εκπληκτικές προσπάθειές σας τους τελευταίους μήνες. Θα πρέπει να είστε πολύ περήφανοι για τον εαυτό σας!» αναφέρει χαρακτηριστικά η σχετική ανακοίνωση του ξενοδοχείου.

Νομοσχέδιο Υπ. Εργασίας: Απαγορεύει διακρίσεις εις βάρος οροθετικών ατόμων στον ιό HIV στην αγορά εργασίας

Το νομοσχέδιο Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για τον εξορθολογισμό της ασφαλιστικής και συνταξιοδοτικής νομοθεσίας και την ενίσχυση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, που δόθηκε σε δημόσια διαβούλευση, περιλαμβάνει ρυθμίσεις με τις οποίες υλοποιείται το «κοινωνικό πακέτο» που εξήγγειλε η κυβέρνηση στη ΔΕΘ, ρυθμίσεις που η τελευταία εκτιμά ότι διορθώνουν αδικίες και στρεβλώσεις του παρελθόντος. Ανάμεσα στα άλλα, προβλέπονται:

Η χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης 250 ευρώ με διευρυμένα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια στους ευάλωτους συνταξιούχους, τους δικαιούχους αναπηρικού επιδόματος, τους ανασφάλιστους υπερήλικες και τους μακροχρόνια ανέργους.

  • Η χορήγηση, το Δεκέμβριο, διπλής δόσης στους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.
  • Η χορήγηση το Δεκέμβριο μιάμιση επιπλέον μηνιαίας δόσης επιδόματος παιδιού.
  • Η παραγραφή στα 10 χρόνια (από 20 σήμερα) των οφειλών που δεν έχουν βεβαιωθεί και δεν κοινοποιηθεί στον ασφαλισμένο.
  • Η κατάργηση της ειδικής εισφοράς 1% των ασφαλισμένων του πρώην Ταμείου Πρόνοιας των Δημοσίων Υπαλλήλων
  • Η αύξηση από 12 σε 24 των μηνιαίων δόσεων για τη ρύθμιση ασφαλιστικών οφειλών, με ελάχιστο μηνιαίο ποσό τα 50 ευρώ.
  • Η αύξηση της ειδικής άδειας μητρότητας από έξι σε εννέα μήνες για μητέρες που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα ως μισθωτές με σχέση εργασίας ορισμένου ή αορίστου χρόνου.
  • Παύει η ποινική δίωξη των οφειλετών ρυθμισμένων ασφαλιστικών οφειλών για όσο διάστημα εξυπηρετείται η ρύθμιση, ενώ μέχρι τώρα αναστελλόταν.
  • Θεσπίζεται πρόγραμμα επιδότησης ασφαλιστικών εισφορών σε επιχειρήσεις οι οποίες, από την 1η Ιανουαρίου 2023 έως τις 31 Δεκεμβρίου 2023, μετατρέπουν συμβάσεις μισθωτών εργαζομένων με μερική απασχόληση σε συμβάσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης. Αφορά επιχειρήσεις που στις 9 Σεπτεμβρίου απασχολούσαν εργαζομένους με σύμβαση μερικής απασχόλησης σε ποσοστό άνω του 50%.
  • Απαγορεύεται κάθε διάκριση σε βάρος οροθετικών ατόμων στον ιό HIV κατά το στάδιο της πρόσληψης ή της παραμονής στην εργασία. Εξαιρούνται τα επαγγέλματα όπου η διερεύνηση της ιδιότητας του οροθετικού επιβάλλεται νομοθετικά για ιατρικούς λόγους.
  • Διευκολύνεται η απονομή σύνταξης σε περιπτώσεις διαδοχικής ασφάλισης με φορείς εκτός e-ΕΦΚΑ, καθώς μειώνονται τα χρονικά διαστήματα ασφάλισης που είναι απαραίτητα για σύνταξη με βάση τις διατάξεις του τελευταίου ασφαλιστικού τους φορέα.