Cube RM: Ολοκληρωμένο πρόγραμμα Wellness για τους εργαζομένους της

Θέλοντας να επενδύσει έμπρακτα στο Wellness και στο engagement των ανθρώπων της, η Cube RM ξεκίνησε από τον Σεπτέμβριο ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα, το οποίο στοχεύει να βοηθήσει σφαιρικά τους εργαζόμενους στη βάση 4 κεντρικών πυλώνων: της κίνησης/άθλησης, της διατροφής, του recovery και της κουλτούρας/mindset. Αναλυτικότερα, η εταιρεία ξεκίνησε συνεργασία με την ελληνική startup Wellics, αξιοποιώντας τη σχετική πλατφόρμα, η οποία αφενός βοηθά στην καταγραφή της προόδου των ατόμων (π.χ. καταμέτρηση βημάτων) και αφετέρου παρέχει χρήσιμα tips και tutorials.

Παράλληλα, η Cube RM συνεργάζεται με την Holmes Place Greece, προκειμένου να παρέχει στους ανθρώπους της μία σειρά από χαλαρωτικά και όχι μόνο sessions, όπως yoga, pilates, massage κ.ά., ενώ σε συνεργασία με την Hellas EAP θα οργανωθούν workshops και ομιλίες, μεταξύ άλλων, για την ομαδικότητα, τη θετικότητα και τη συνεργασία. Επιπρόσθετα, από χθες, Τρίτη 11 Οκτωβρίου, ξεκίνησε και η συνεργασία με διατροφολόγο, ο οποίος, εκτός από τακτικές ενημερώσεις, θα αναλάβει και την έκδοση ατομικών διατροφικών πλάνων για κάθε εργαζόμενο της εταιρείας.

Επιπλέον, σκοπός της εταιρείας είναι, στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού, να οργανωθούν και ορισμένα internal challenges, τα οποία θα επιβραβεύουν για παράδειγμα τους εργαζόμενους που κατέγραψαν τα περισσότερα βήματα ή τα άτομα που κατανάλωσαν τα περισσότερα φρούτα και λαχανικά. Σημειώνεται, τέλος, πως το εν λόγω πρόγραμμα θα τρέξει αρχικά για 3 μήνες, με τον σχεδιασμό να προβλέπει τη συνέχισή του μέχρι το καλοκαίρι του 2023, καθώς και τον πιθανό εμπλουτισμό του, ανάλογα με τις ανάγκες των ανθρώπων της Cube RM.

ΕΒΕΑ: Εντάσσεται στο Κέντρο Καινοτομίας για τις Γυναίκες

Με τη νέα Πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου συναντήθηκε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Μαρία Συρεγγέλα. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν οι δράσεις που υλοποιεί το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με σκοπό τη στήριξη της γυναικείας εργασίας και επιχειρηματικότητας και την οικονομική ενδυνάμωση των γυναικών.

Επιπλέον, δρομολογείται η ένταξη του ΕΒΕΑ στο Κέντρο Καινοτομίας για τις Γυναίκες με στόχο την ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας. Σύντομα πρόκειται να υπογραφεί σχετικό Μνημόνιο Συνεργασίας. Η M. Συρεγγέλα, αφού συνεχάρη την Σ. Εφραίμογλου για την εκλογή της στο ΕΒΕΑ, καθώς είναι η πρώτη γυναίκα στην ιστορία του Επιμελητηρίου που εκλέγεται σε αυτήν τη θέση, ανέφερε ότι «εμείς είμαστε δίπλα στις εργαζόμενες και άνεργες γυναίκες και προωθούμε δράσεις και μέτρα που ενθαρρύνουν τη γυναικεία επιχειρηματικότητα και αυξάνουν τα ποσοστά συμμετοχής των γυναικών στην αγορά εργασίας». «Στηρίζουμε τις γυναίκες που επιθυμούν να κάνουν το δικό τους επιχειρηματικό εγχείρημα.

Με προγράμματα του ΕΣΠΑ, με δράσεις του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ή τη δημιουργία του Κέντρου Καινοτομίας για Γυναίκες βοηθάμε ουσιαστικά τις γυναίκες» τόνισε η υφυπουργός. Από την πλευρά της η Σ. Εφραίμογλου δήλωσε μεταξύ άλλων: «Ως ΕΒΕΑ διαχρονικά πιστεύουμε πως με κατάλληλες παρεμβάσεις στην εκπαίδευση, στην αγορά εργασίας και στην κοινωνική πολιτική μπορούμε να δώσουμε ισχυρά κίνητρα για την γυναικεία επιχειρηματικότητα να ανθίσει. Η επιχειρηματικότητα δεν έχει και δεν πρέπει να έχει φυλετικά χαρακτηριστικά. Για να γίνει όμως αυτό πράξη θα πρέπει προηγουμένως να καταφέρουμε τη σημαντική εξίσωση των δυο φύλων σε σχέση με την πρόσβαση και την παραμονή των γυναικών στην αγορά εργασίας, την δυνατότητα κατάρτισης και την εξισορρόπηση επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής».

Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν ΔΥΠΑ και ΟΠΑ

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν ο Διοικητής της ΔΥΠΑ, Σπύρος Πρωτοψάλτης και ο Πρύτανης του ΟΠΑ, Καθηγητής Δημήτρης Μπουραντώνης.

Σκοπός της εν λόγω συνεργασίας είναι η αξιοποίηση της τεχνογνωσίας και εμπειρίας της ΔΥΠΑ και του ΟΠΑ προς όφελος των πολιτών και των επιχειρήσεων, με στόχο την ενίσχυση και βελτίωση των ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον, καθώς και την αποτελεσματικότερη σύζευξη προσφοράς και ζήτησης στην αγορά εργασίας, στο πλαίσιο των σχετικών στρατηγικών προκλήσεων.

Ειδικότερα, η συνεργασία αφορά σε πεδία, όπως η ενίσχυση της καινοτομίας στην αγορά εργασίας, διαμέσου της υποστήριξης επιχειρήσεων, η προώθηση της κοινωνικής καινοτομίας, διαμέσου σχετικών δράσεων εκπαίδευσης και έρευνας, η ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού της ΔΥΠΑ και η ανταλλαγή πληροφοριών, βέλτιστων πρακτικών, τεχνογνωσίας και εμπειρογνωμοσύνης.