Alpha Bank: Εφάπαξ καταβολή έκτακτης ενίσχυσης στους εργαζόμενους

Σε συμφωνία για την ενίσχυση του προσωπικού της Alpha Bank μέσω της εφάπαξ χορήγησης έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, κατέληξαν η Διοίκηση της Τράπεζας και ο Σύλλογος Προσωπικού Alpha Bank, στο πλαίσιο της νέας Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, που τίθεται σε ισχύ για την περίοδο 2022-2025. Η έκτακτη οικονομική ενίσχυση, που για ειδικές κατηγορίες προσωπικού ανέρχεται στο ποσό των 2.000 ευρώ, «καταβάλλεται στη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων και αποτελεί απόδειξη της ειδικής μέριμνας που λαμβάνει ο όμιλος της Alpha Bank για τη στήριξη των ανθρώπων του», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η σχετική ανακοίνωση της τράπεζας.

H έκτακτη οικονομική ενίσχυση θα καταβληθεί στους εργαζόμενους της τράπεζας με τακτικές μηνιαίες αποδοχές έως και 3.000 ευρώ και διαμορφώνεται κλιμακωτά από 300 έως 800 ευρώ, αναλόγως αποδοχών, ενώ για ειδικές κατηγορίες του προσωπικού, όπως μονογονεϊκές οικογένειες, χηρείες και εργαζόμενους με ποσοστό αναπηρίας έως 67%, το ποσό ανέρχεται σε 2.000 ευρώ. Παράλληλα, με τη νέα Επιχειρησιακή ΣΣΕ της Alpha Bank αναβαθμίζεται το πλαίσιο στήριξης και παροχών κοινωνικής μέριμνας προς το προσωπικό, όπως ενδεικτικά, η αύξηση του επιδόματος νεφροπαθών, η επέκταση της παροχής ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και στους εργαζόμενους οι σύζυγοι των οποίων δεν εργάζονται στην Τράπεζα, η καταβολή ασφαλίστρου καθώς και η επέκταση του ορίου ηλικίας ασφαλιστικής κάλυψης για ανάπηρα τέκνα εργαζομένων, αναβάθμιση των ιατρικών παροχών και η επιδότηση της μισθοδοσίας εργαζόμενου λόγω σοβαρής ασθένειας για διάστημα έως και 9 μηνών.

Δημιουργία Επαγγελματικού Ταμείου και νέο σύστημα βαθμίδων και αποδοχών
Η νέα Σύμβαση, προβλέπει ακόμη τη δημιουργία Επαγγελματικού Ταμείου, αλλά και την εισαγωγή ενός νέου, μοντέρνου συστήματος βαθμίδων και, συνακόλουθα, αποδοχών, στην κατεύθυνση της προσαρμογής του λειτουργικού μοντέλου και της βελτίωσης της οργανωτικής αποτελεσματικότητας της Alpha Bank, υπό το πρίσμα του Προγράμματος Μετασχηματισμού που υλοποιεί, και των αλλαγών που έχουν επέλθει ευρύτερα στον τραπεζικό τομέα. Βασικό χαρακτηριστικό του νέου συστήματος βαθμίδων είναι η ένταξη του συνόλου των εργαζομένων – είτε απασχολούνται σε Κεντρική Υπηρεσία, είτε σε Κατάστημα – σε ένα ενιαίο ειδικό μισθολόγιο, με δυνατότητα αναπροσαρμογής των αποδοχών, λαμβάνοντας υπόψη, μεταξύ άλλων, τη βαρύτητα της θέσης αλλά και την απόδοση του εργαζόμενου.

Η εφαρμογή του νέου συστήματος αναμένεται να ξεκινήσει από την 1 Φεβρουαρίου 2023, ενώ διασφαλίζεται ότι δεν θα υπάρξει οιαδήποτε μείωση των υφιστάμενων αποδοχών των Εργαζομένων. Με αφορμή την υπογραφή της Σύμβασης και την ανακοίνωση της οικονομικής ενίσχυσης, η Φραγκίσκη Μελίσσα, Γενική Διευθύντρια – Chief Human Resources Officer της Alpha Bank, δήλωσε: «Αποστολή και σκοπός της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού είναι η στήριξη όλων των Εργαζομένων και, παράλληλα, η υιοθέτηση αλλαγών που υποστηρίζουν το όραμά μας για διαρκή εξέλιξη και εκσυγχρονισμό όλων των λειτουργιών μας. Η υπογραφή της νέας Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης σε συνεργασία με το Σύλλογο Προσωπικού είναι ένα ακόμη σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, επιβεβαιώνοντας την ευαισθησία μας προς όλους τους συναδέλφους μας και ειδικά όσους αντιμετωπίζουν πρόσθετες δυσκολίες».

Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης: Συνεργασία με kariera.gr και ερευνητικό κέντρο “Αθηνά”

Μνημόνιο συνεργασίας για την ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων υπεγράφη μεταξύ της Γενικής Γραμματείας Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών, του kariera.gr και του Ερευνητικού Κέντρου “Αθηνά” κατά τη διάρκεια της ετήσιας εκδήλωσης “Ημέρες Καριέρας” του kariera.gr που έλαβε χώρα στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στις 8-9 Οκτωβρίου.

Η συνεργασία αυτή του ιδιωτικού με τον δημόσιο τομέα, για την ενίσχυση της απασχόλησης, έχει ως στόχο μεταξύ άλλων τη χαρτογράφηση των ψηφιακών δεξιοτήτων σε συγκεκριμένους κλάδους της αγοράς, μέσω εφαρμογών βασισμένων σε τεχνολογίες ΑΙ (Τεχνητής Νοημοσύνης) και NLP (Επεξεργασία Φυσικής Γλώσσας), την ανάλυση των πραγματικών δεδομένων της αγοράς εργασίας και τη συνεχή ενημέρωση για τις νέες τάσεις για τις ψηφιακές δεξιότητες.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, «μέσα από αυτή τη συνεργασία, ενισχύεται περαιτέρω ο  σχεδιασμός των εθνικών προγραμμάτων με στόχο την αναβάθμιση και διεύρυνση των δεξιοτήτων και γνώσεων των υποψηφίων (upskilling) καθώς και η απόκτηση νέων γνώσεων και δεξιοτήτων (reskilling). Παράλληλα, θα αποτυπωθούν οι τάσεις στην ελληνική αγορά εργασίας και θα προστεθούν στην πλατφόρμα της Εθνικής Συμμαχίας που ήδη βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία».

Intersport: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τους experts της

Στο ξενοδοχείο Amarilia στο Καβούρι βρέθηκαν την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου οι εργαζόμενοι της Intersport, προκειμένου να συμμετάσχουν στην «κορύφωση» του Seasonal Training Fall/ Winter 2022, το οποίο πραγματοποιήθηκε χορηγία της Adidas. Αναλυτικότερα, εργαζόμενοι από 17 καταστήματα της εταιρείας, τα οποία επέλεξε βάσει δυναμικής η Adidas, τόσο από την Αττική, όσο και από την Θεσσαλονίκη, την Κρήτη και την Κύπρο, έζησαν μια μοναδική εμπειρία προϊοντικής εκπαίδευσης, βασισμένη στη νέα συλλογή Fall/Winter 22 και μοιράστηκαν απόψεις και συμβουλές με νέους και παλιούς συναδέλφους.

Στόχος του εν λόγω εκπαιδευτικού προγράμματος, το οποίο έτρεχε από τον Αύγουστου του 2022, ήταν η περαιτέρω εξειδίκευση των experts της Intersports για τα προϊόντα Running, Football, Outdoor και της Adidas, ενώ στο πλαίσιο του event πραγματοποιήθηκε, για πρώτη φορά, και διαγωνισμός γνώσεων και πωλήσεων.

Το event ολοκληρώθηκε με ένα σύντομο yoga session, που προσέφερε πνευματική συγκέντρωση και χαλάρωση σε όλους τους συμμετέχοντες. Παράλληλα, από την 1η Οκτωβρίου και μέχρι το τέλος του μήνα, η Intersport διοργανώνει τα «Store Olympics», τα οποία θα επιβραβεύσουν με χρυσό, ασημένιο και χάλκινο «μετάλλιο» τα καταστήματα, βάσει του αριθμού των πωλήσεων των προϊόντων της Adidas. Σημειώνεται, τέλος, ότι η εταιρεία ετοιμάζει και άλλες αντίστοιχες εκπαιδευτικές εμπειρίες για τους ανθρώπους της.