Η Τράπεζα Πειραιώς διευρύνει το πρόγραμμα Equall με το Women in Agriculture

Η Τράπεζα Πειραιώς διευρύνει το πρόγραμμα Equall στον τομέα της αγροδιατροφής και του αγροτουρισμού, με το Women in Agriculture και προχωράει στην επιμόρφωση των γυναικών με τη συμβολή Καθηγητών της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και του Alba Graduate Business School, The American College of Greece. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα οριζόντιας επιμόρφωσης, βιωματικής μάθησης και δικτύωσης, το οποίο απευθύνεται σε όλες τις γυναίκες που ασχολούνται ή σκοπεύουν να ασχοληθούν επαγγελματικά με την αγροδιατροφή / τον αγροτουρισμό και προσφέρεται δωρεάν σε γυναίκες άνω των 18 ετών. Το Women in Agriculture είναι διάρκειας τριών μηνών και καλύπτει δύο σκέλη:

1) Επιμόρφωση, η οποία έχει διαμορφωθεί από τους καθηγητές της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και του Alba Graduate Business School, The American College of Greece, συνολικής διάρκειας 16-18 ωρών. Οι θεματικές που θα καλυφθούν αφορούν στον ψηφιακό μετασχηματισμό του αγροτικού τομέα, την επιχειρηματικότητα και τη μετάβαση προς την πράσινη γεωργία. Επιπλέον, θα διεξαχθεί και τομεακή επιμόρφωση, με θεματολογία ανάλογα με τα ενδιαφέροντα και τον τομέα δραστηριότητας των συμμετεχουσών.

2) Βιωματική μάθηση και δικτύωση, η οποία περιλαμβάνει συμβουλευτική καθοδήγηση και ζωντανές συνεδρίες, όπου για κάθε ενότητα επιμόρφωσης, οι συμμετέχουσες θα μπορούν να αναπτύξουν συζητήσεις με καθηγητές και έμπειρους επαγγελματίες μέσω της εφαρμογής των 100mentors. Με αυτό τον τρόπο, θα λαμβάνουν εξατομικευμένη καθοδήγηση στον τομέα δραστηριότητάς τους και θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν χρήσιμες οριζόντιες δεξιότητες. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν ζωντανές συνεδρίες με αγρότισσες/αγρότες που θα παρουσιάσουν βέλτιστες πρακτικές της καλλιέργειας/επιχείρησής τους σε συνεργασία με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή στις συμμετέχουσες.

1ο Διεθνές Wellbeingr Forum από την Wellbeingr ΑΜΚΕ

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας, η Wellbeingr ΑΜΚΕ διοργάνωσε, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, το  1ο Διεθνές Wellbeingr Forum, με τίτλο “H Ψυχική Υγεία στο Επίκεντρο των Παγκόσμιων Αναπτυξιακών Στρατηγικών” σε υβριδική μορφή. Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου στο Ζάππειο Μέγαρο και εστίασε τις εργασίες του στη συμβολή της ψυχικής υγείας και του wellbeing στην πρόοδο του ανθρώπου, την παγκόσμια υγεία και την οικονομία.

Η Wellbeingr άνοιξε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το διάλογο για το ρόλο της ψυχικής υγείας και ευημερίας στην πρόοδο των πολιτών και την ανάπτυξη των κρατών, με στόχο να αναδειχθεί η ψυχική υγεία ως βασική παράμετρος προσωπικής, κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης. Την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου κήρυξε με κεντρική ομιλία η Ζωή Ράπτη, Υφυπουργός Υγείας, ενώ οι εργασίες του συνεδρίου ολοκληρώθηκαν με ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, Πρωθυπουργού της Ελλάδας στο Περιστύλιο του Ζαππείου.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια του 1ου Wellbeingr Forum ήταν ο ρόλος της ψυχικής υγείας στην πρόοδο του ανθρώπου και την ανάπτυξη των κοινωνιών, οι παγκόσμιες τάσεις και αλληλεπιδράσεις της ανθρώπινης προόδου, της κοινωνικής ευημερίας και της βιωσιμότητας του πλανήτη, οικονομία της Ευτυχίας: Μετρήσεις και Δείκτες, παράγοντες που επηρεάζουν την ψυχική υγεία και ευεξία των ατόμων στη σύγχρονη εποχή, σύγχρονες τάσεις και στρατηγικές ενίσχυσης της ψυχικής υγείας και ευεξίας μέσω του πολιτισμού και της τέχνης, ο ρόλος της ψυχικής υγείας και ευεξίας των εργαζομένων στην αναπτυξιακή στρατηγική των επιχειρήσεων, ψυχική υγεία στο Ψηφιακό Περιβάλλον, η πίδραση της κλιματικής αλλαγής στο wellbeing των ανθρώπων κ.α.

Όμιλος Olympia: Στον κύκλο εκπαίδευσης του «The Boardroom» 5 υψηλόβαθμα στελέχη του

Τις πρωτοβουλίες της για την ενδυνάμωση των γυναικών ενισχύει η Olympia Group, εγκαινιάζοντας τη συμμετοχή πέντε υψηλόβαθμων στελεχών του Ομίλου και των εταιρειών του σε ειδικό πρόγραμμα προετοιμασίας τους για την ανάληψη καθηκόντων μελλοντικά ως μέλη Διοικητικών Συμβουλίων.

Συγκεκριμένα, η Olympia Group υποστηρίζει τις δράσεις του The Boardroom στην Ελλάδα, με τη συμμετοχή του Εκτελεστικού της Πρόεδρου Γιάννη Καραγιάννη στο Advisory Board του οργανισμού, καθώς και της Τατιάνας Φαφαλιού, μέλους του Δ.Σ. της Olympia, ως ιδρυτικό μέλος. Στον πρώτο κύκλο του προγράμματος που ξεκινά στη χώρα μας, συμμετέχουν οι Φωτεινή Βούλγαρη, Chief Commercial Officer, Westnet, Βασιλική Γάλλου, Εκτελεστική Διευθύντρια, Γενική Διεύθυνση Νομικών Υποθέσεων και Κανονιστικής Συμμόρφωσης, Sunlight Group, Ιωάννα Γαβριελάτου, Διευθύντρια Marketing, Sunlight Group, Μαρία Πεδουλάκη, CFO του Ομίλου SoftOne και Ιωάννα Χριστοδουλοπούλου, Talent Director Olympia Group.

«Προσδοκία μας στην Olympia είναι να βελτιωνόμαστε διαρκώς στον τομέα της εταιρικής διακυβέρνησης και να αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες ώστε να υποστηρίζουμε τις εταιρείες του χαρτοφυλακίου μας για την συμμετοχή των γυναικών σε όλα τα επίπεδα διοίκησης, δίνοντας εσωτερικά ευκαιρίες στα στελέχη μας για την ανάληψη καθηκόντων ως μέλη διοικητικών συμβουλίων» σχολίασε σχετικά ο Γιάννης Καραγιάννης, Εκτελεστικός Πρόεδρος της Olympia Group.