Coca-Cola στην Ελλάδα: Υποστηρίζει 32.800 θέσεις εργασίας

Τη συμβολή των Coca-Cola Τρία Έψιλον και Coca-Cola Hellas στην εθνική οικονομία, στην εγχώρια απασχόληση και στην επίδραση στην αλυσίδα αξίας των δραστηριοτήτων που συνδέονται με τον κλάδο αναψυκτικών αποτυπώνει πρόσφατη μελέτη του ΙΟΒΕ, καλύπτοντας την περίοδο 2019-2021. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εν λόγω μελέτη, η άμεση, έμμεση και προκαλούμενη επίδραση στην ελληνική οικονομία από το σύνολο της αλυσίδας αξίας της Coca-Cola στην Ελλάδα, άγγιξε τα €1,3 δισεκ. (0,7% του ΑΕΠ).

Επιπρόσθετα, προκύπτει σημαντική συνεισφορά στην απασχόληση που αντιστοιχεί σε υποστήριξη 32.800 άμεσων και έμμεσων θέσεων εργασίας (0,7% της συνολικής απασχόλησης). Αυτό σημαίνει πώς για κάθε 1 άμεση θέση εργασίας στην Coca-Cola στην Ελλάδα, δημιουργούνται άλλες 16 στην ελληνική οικονομία. Παράλληλα, η εταιρεία δημιουργεί σχεδόν το 50% του κύκλου εργασιών του κλάδου (48,5%), ενώ αποτελεί και τον μεγαλύτερο εργοδότη, απασχολώντας σχεδόν 1 στους 2 εργαζομένους (42,6%).

Επίσης, βάσει της μελέτης, η εταιρεία διέθεσε €4,6 εκ. για κοινωνικά προγράμματα, όπως τα Empowered, Zero Waste Future και Zero Drop (2019-2021), και δώρισε €1,8 εκ. για την αποκατάσταση και την αναδάσωση της περιοχής της Βαρυμπόμπης, μετά τη φωτιά (2021). Σημειώνεται, τέλος, ότι την τριετία 2019-2021, η Coca-Cola στην Ελλάδα υλοποίησε επενδύσεις ύψους €75,6 εκατ. για την ενίσχυση της δραστηριότητά της.

ΕΥ Ελλάδος: Πιστοποίηση ISO 45001 για την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων της

Τη διεθνώς αναγνωρισμένη πιστοποίηση ISO 45001:2018 έλαβε πρόσφατα η ΕΥ Ελλάδος, ύστερα από αξιολόγηση της Bureau Veritas. Πρόκειται για το διεθνές πρότυπο που καθορίζει τις απαιτήσεις για ένα αποτελεσματικό σύστημα διαχείρισης υγείας και ασφάλειας, υπερβαίνοντας αλλά και συστηματοποιώντας, παράλληλα, τις σχετικές απαιτήσεις της νομοθεσίας.

Επιπρόσθετα, δημιουργήθηκε και η επιτροπή υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας (Ε.Υ.Α.Ε.), μέσω της οποίας καθιερώνεται η συμμετοχή και διαβούλευση των εργαζόμενων στο σύστημα διαχείρισης υγείας και ασφάλειας, ενώ έχει εμπλουτιστεί το πλαίσιο για την ασφάλεια και την υγεία κατά την εργασία, περιλαμβάνοντας, μεταξύ άλλων, διατάξεις σχετικά με τους εργονομικούς και ψυχοκοινωνικούς κινδύνους, καθώς και με τους κινδύνους που σχετίζονται με τον φόρτο εργασίας.

Τέλος, πραγματοποιήθηκε Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Πρώτων Βοηθειών, κατά το οποίο πιστοποιήθηκαν περισσότεροι από 30 εργαζόμενοι, με έμφαση, τόσο στη θεωρητική κατανόηση, όσο και στην πρακτική εξάσκηση των εργαζόμενων σε προπλάσματα.

Protera: Νέος Talent Acquisition Specialist ο Χρήστος Τσελέμπης

Καθήκοντα Talent Acquisition Specialist στην Protera ανέλαβε ο Χρήστος Τσελέμπης, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν HR Generalist στην Agrotech-John Deere Greece.

Ο Χ. Τσελέμπης είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και κάτοχος MA στο HR Management/Personnel Administration από το University of Northampton, ενώ, μεταξύ άλλων, έχει εργαστεί ως HR Consultant στην Deloitte.

Sunlight Group: Αύξηση 41% στις δαπάνες για μισθούς και 69% για την εκπαίδευση των εργαζομένων

Ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα εξαμήνου, με αύξηση της τάξης του 45% στον Κύκλο Εργασιών και 31% στα προσαρμοσμένα Κέρδη προ Τόκων, Φόρων και Αποσβέσεων (EBITDA) ανακοίνωσε η Sunlight Group, μέλος του διεθνούς επενδυτικού Ομίλου Olympia. Αναλυτικότερα, το πρώτο εξάμηνο του 2022, η εταιρεία συνέχισε να αναπτύσσεται με διψήφιους ρυθμούς, ακολουθώντας την τάση που καταγράφεται από το 2021.

Έτσι, Ο κύκλος εργασιών για το Α΄ εξάμηνο του 2022 ανήλθε σε €183 εκατ. έναντι €126 εκατ. στο ίδιο διάστημα της περασμένης χρονιάς. Παράλληλα, η εταιρεία συνεχίζει να υλοποιεί τη διαφοροποιημένη στρατηγική της, επενδύοντας σημαντικά σε ανθρώπινο δυναμικό. Συγκεκριμένα, στις 31 Ιουνίου 2022 η μητρική εταιρεία και οι θυγατρικές της απασχολούσαν συνολικά 1.535 ανθρώπους, 329 περισσότερους σε σχέση με το ίδιο διάστημα το 2021 (+27%), ενώ, πλέον, το 27% των εργαζομένων της εταιρείας απασχολείται εκτός Ελλάδας.

Επιπρόσθετα, πάνω από το 30% του ανθρώπινου δυναμικού της είναι ακαδημαϊκής εκπαίδευσης, ενώ οι δαπάνες της εταιρείας για μισθούς, παροχές και φόρους το Α΄ εξάμηνο του 2022 ανήλθαν σε €23 εκατ., παρουσιάζοντας αύξηση 41% σε σχέση με τα €16,3 εκατ. της προηγούμενης χρονιάς. Τέλος, η Sunlight Group έχει αυξήσει από €65.000 το Α’ εξάμηνο του 2021 σε €110.000 το αντίστοιχο διάστημα του 2022 τις δαπάνες της για την εκπαίδευση του προσωπικού (+69%).