Μytilineos-Knowl: Webinar για την ισότιμη ένταξη στην αγορά εργασίας

H Mytilineos στο πλαίσιο του προγράμματος mellonabilities διοργανώνει σε συνεργασία με την Κοινωνική Επιχείρηση knowl ανοικτό διαδικτυακό σεμινάριο με τίτλο «ΑΜΕΑ: πρακτικές συμπερίληψης στην αγορά εργασίας» την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022, ώρα 10:30, με ομιλητές τον Βαγγέλη Αυγουλά, τυφλό Δικηγόρο, Μέλος Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Πρόεδρο ΑΜΚΕ “Με Άλλα Μάτια”, και τον Θεόδωρο Κατσίκη, People Experience & Intelligence Director της Mytilineos.

Στόχος του webinar είναι η εξοικείωση του κοινού με πρακτικές ουσιαστικής συμπερίληψης, ενδυνάμωσης και αλλαγής νοοτροπίας. «Mέσω ενημέρωσης και επιμόρφωσης συμμετέχουμε ενεργά στην αντιμετώπιση του αποκλεισμού κοινωνικών ομάδων από την αγορά εργασίας, τη δια βίου μάθηση, τις κοινές δράσεις καθώς και την πιθανή άγνοια σχετικά με την αναπηρία» αναφέρει μεταξύ άλλων η σχετική ανακοίνωση. Το webinar είναι δωρεάν και προσβάσιμο από όλους, ενώ θα παρέχεται παράλληλη διερμηνεία ελληνικής νοηματικής γλώσσας.

Η συγκεκριμένη εκπαιδευτική δράση υλοποιείται σε συνέχεια του μνημονίου συνεργασίας με το Γραφείο Διασύνδεσης του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και αποτελεί την πρώτη από σειρά εκδηλώσεων που θα συνδιοργανώσουν το Γραφείο Διασύνδεσης του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου με την κοινωνική επιχείρηση Knowl.

Workplace Active Certification: Ευρωπαϊκή διάκριση για 4 κορινθιακές επιχειρήσεις

Τέσσερις κορινθιακές επιχειρήσεις βραβεύτηκαν ανάμεσα σε 11 συνολικά επιχειρήσεις από όλη την Ευρώπη την Τρίτη, 25 Οκτωβρίου, στην αντίστοιχη τελετή απονομής στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος WAC (Workplace Active Certification), το οποίο αφορά στην άθληση στον χώρο εργασίας.

Συγκεκριμένα, οι Κορινθιακές επιχειρήσεις που βραβεύτηκαν ήταν οι Designous, Tourix, Corinth Canal – Ανώνυμος Εταιρεία Διώρυγος ΑΕΔΙΚ και Sportcamp.

Οι εν λόγω επιχειρήσεις κατάφεραν, μέσα από ένα αυστηρό σύστημα αξιολόγησης, να συγκεντρώσουν την απαιτούμενη βαθμολογία, αποδεικνύοντας ότι έχουν υιοθετήσει πρακτικές άσκησης και αθλητισμού στον χώρο εργασίας.

GrowYourBusiness: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με πιστοποιητικό κατάρτισης από το ΟΠΑ

Η Cosmote λανσάρει το νέο δωρεάν εκπαιδευτικό πρόγραμμα για επιχειρήσεις #GrowYourBusiness- Certification Program που για πρώτη φορά, προσφέρει στους συμμετέχοντες τη δυνατότητα να αποκτήσουν πιστοποιητικό κατάρτισης  από το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλες τις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τους εργαζομένους τους και τους ελεύθερους επαγγελματίες που θέλουν να εξελίξουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες και να ενισχύσουν την ανάπτυξή τους. Τα σεμινάρια του #GrowYourBusiness- Certification Program πραγματοποιούνται αποκλειστικά online.

Το πρόγραμμα αποτελείται από 10 θεματικές ενότητες, οι οποίες αθροίζουν συνολικά 118 ώρες διδασκαλίας από έγκριτους καθηγητές πανεπιστημίου και επικεντρώνονται σε ψηφιακές δεξιότητες σε διάφορους τομείς λειτουργίας των επιχειρήσεων.

Αναλυτικά, οι ενότητες περιλαμβάνουν: Digital Skills Ι & ΙΙ, Ανάπτυξη eCommerce Plan, Logistics & Pricing, Σχεδιασμός Digital Marketing Plan, Social Media, Search Engines, Content Marketing, ERP & CRM και Analytics, IoT & ΑΙ. Η πρώτη ενότητα του προγράμματος ξεκινάει την 1η Δεκεμβρίου, ενώ το πρόγραμμα ολοκληρώνεται τον Ιούλιο του 2023. Οι συμμετέχοντες μπορούν να εγγραφούν στα μαθήματα που τους ενδιαφέρουν και να λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης μετά το σχετικό online τεστ αξιολόγησης, ενώ όσοι παρακολουθήσουν όλες τις ενότητες θα λάβουν πιστοποιητικό κατάρτισης από το ΚΕΒΙΔΙΜ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Συνεργασία Pet City και Hatzi Filax Group

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα CX Accelerator Program ανέλαβε να υλοποιήσει η Hatzi Filax group για όλο το δίκτυο καταστημάτων της Pet City, με επίκεντρο την Εμπειρία του Πελάτη για τη μετάβαση στη Νέα Εποχή.

Συγκεκριμένα, η εν λόγω συνεργασία αφορά στην πραγματοποίηση του Connect With Our Customers, ενός προγράμματος ανάπτυξης ενιαίας κουλτούρας και εμπειρίας στον Πελάτη. Οι εκπαιδεύσεις ξεκίνησαν για όλους τους εργαζόμενους του Ομίλου στις 17 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθούν στις 7 Δεκεμβρίου, ενώ στόχος είναι μία οριζόντια εκπαίδευση σε μία νέα ενιαία κουλτούρα.

Την υλοποίηση των εκπαιδεύσεων ανέλαβαν η Χάτζη Σκευοφύλακα, CEO, Founderκαι η Σοφία Σκευοφύλακα, CCO και Co-Founder της Hatzi Filax Group, σε στενή συνεργασία με τον Χρήστο Ντίκο, Διευθυντή Δικτύου των Pet City.