Η Μytilineos λανσάρει το πρόγραμμα ανάπτυξης «Πράσινων» Δεξιοτήτων, #Greenmakers

H Mytilineos συμπράττει με την κοινωνική επιχείρηση knowl και υλοποιεί το Πρόγραμμα #GreenMakers, παρέχοντας δωρεάν κατάρτιση σε 100 άτομα που ζουν και δραστηριοποιούνται στις Περιφέρειες της Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας, με στόχο να διεκδικήσουν θέσεις εργασίας, σε επαγγέλματα της «Πράσινης» Οικονομίας.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, όσοι συμμετάσχουν θα λάβουν ποιοτική κατάρτιση – από επαγγελματίες και επιστημονικούς συμβούλους – σχετιζόμενη με τις «πράσινες» τεχνολογίες, την περιβαλλοντική νομοθεσία, τα περιβαλλοντικά ζητήματα και τις βιώσιμες επαγγελματικές πρακτικές, και θα αποκτήσουν σύγχρονα βιογραφικά που θα διασυνδεθούν με την αγορά εργασίας.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί μέσω του Επιταχυντή Δεξιοτήτων και Απασχολησιμότητας της knowl, μια πλατφόρμα που εξασφαλίζει και υλοποιεί ένα ολιστικό και εξατομικευμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης, «χτισμένο» πάνω στα δυνατά σημεία κάθε συμμετέχοντα/ουσας και εντάσσεται στις δράσεις Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας της Mytilineos που υλοποιεί στο πλαίσιο της στήριξης των Παγκόσμιων Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης για Μηδενική φτώχεια, Αξιοπρεπή Εργασία & Οικονομική Ανάπτυξη.

Σύμφωνα με μελέτες εκατομμύρια άνθρωποι θα εργαστούν στο νέο μοντέλο απασχόλησης, με έμφαση στις «πράσινες» και βιώσιμες πρακτικές, με την Ελλάδα να έχει την ευκαιρία να καταγράψει το 4ο υψηλότερο ποσοστό αύξησης απασχόλησης στην ΕΕ με την εφαρμογή της Συμφωνίας του Παρισιού για το Κλίμα (EuroFound, 2019).

NN Hellas: Συνεχίζει τα προγράμματα “Leaders for a Day” και “My Career”

Η συνεχίζει να επενδύει στη νέα γενιά μέσα από το πρόγραμμα “Leaders for a Day”.  Η πρωτοβουλία αυτή απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες ηλικίας 15 – 18 ετών από δημόσια και ιδιωτικά σχολεία της Αθήνας και της Περιφέρειας και αποσκοπεί στον επαγγελματικό προσανατολισμό τους.

Φέτος, μετά από 2 χρόνια διαδικτυακών συναντήσεων, το “Leaders for a Day” πραγματοποιήθηκε με φυσική παρουσία τη Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου. Οι 20 συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την εργασιακή καθημερινότητα των στελεχών της εταιρείας, να συνομιλήσουν μαζί τους για τη φύση του αντικειμένου τους, καθώς και για τις αρμοδιότητες του κάθε τμήματος της εταιρείας.

Η NN Hellas σε συνεργασία με το Junior Achievement Greece, παράλληλα με το πρόγραμμα “Leaders for a Day”, υποστηρίζει τον επαγγελματικό προσανατολισμό των νέων και μέσω του καινοτόμου προγράμματος “My Career”, το οποίο, από το 2019, τους βοηθά να προσδιορίσουν το αντικείμενο των σπουδών τους και κατ’ επέκταση την επαγγελματική πορεία που τους ταιριάζει.

ΙΒΜ: Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα Wellness Days

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα Wellness Days της ΙΒΜ, το οποίο περιλάμβανε μια σειρά από δραστηριότητες για τους ανθρώπους της εταιρείας. Ειδικότερα, μεταξύ των εν λόγω δραστηριοτήτων, πραγματοποιήθηκε Ημέρα Εθελοντικής Αιμοδοσίας στις 29 Σεπτεμβρίου για την ενίσχυση της τράπεζας αίματος που διαθέτει η εταιρεία, ενώ σε όλους τους εργαζόμενους που συμμετείχαν προσφέρθηκε ένα υγιεινό πρωινό.

Επιπρόσθετα, στις 12 Οκτωβρίου έλαβε χώρα ένα Mind Massage Interactive Workshop από την Δήμητρα Τσόγκα, Coach και Ιδρύτρια της Welcomeistic Coaching Experience, το οποίο εστίασε στη συναισθηματική ισορροπία και ευτυχία, ενώ παρείχε εργαλεία για αποτελεσματική ανταπόκριση στις καθημερινές προκλήσεις. Τέλος, στις 18 Οκτωβρίου, οργανώθηκε, σε συνεργασία με την Workwell, ένα Chair massage event, στο οποίο οι εργαζόμενοι της IBM είχαν την ευκαιρία να χαλαρώσουν και να αποβάλουν το άγχος και το στρες, μέσα από 15λεπτα μασάζ.

«Στην IBM, πιστεύουμε ότι ένα υγιές ανθρώπινο δυναμικό είναι απαραίτητο, προκειμένου να υποστηρίζει τους πελάτες και τις κοινότητες, στις οποίες εργαζόμαστε. Είναι σημαντικό για εμάς να συνεισφέρουμε στο ψυχικό και σωματικό wellbeing τόσο της κοινότητας όσο και του ανθρώπινο δυναμικού. Το πρόγραμμα Wellness Days αποτελεί μόνο ένα κομμάτι από την αφοσίωσή μας προς αυτή την κατεύθυνση» ανέφερε χαρακτηριστικά η Μάγδα Κωνσταντέλου, HR Manager Greece & Cyprus της εταιρείας.

Έρευνα: Αυξάνονται οι ποιοτικές θέσεις εργασίας στις startups

Έρευνα για τις πρακτικές σε θέματα Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού των νεοφυών επιχειρήσεων του Elevate Greece παρουσίασε το Τομεακό Επιστημονικό Συμβούλιο Ανθρώπινου Δυναμικού και Αναβάθμισης Δεξιοτήτων του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας, Τεχνολογίας και Καινοτομίας (ΕΣΕΤΕΚ), η οποία έχει τίτλο «Ανθρώπινο Δυναμικό στο Οικοσύστημα Τεχνολογίας και Καινοτομίας».

Η έρευνα ανέδειξε ότι οι νεοφυείς επιχειρήσεις, παρά το νεαρό της ηλικίας τους, αξιοποιούν σύγχρονες μεθόδους προσέλκυσης, επιλογής, εκπαίδευσης και ανάπτυξης, αξιολόγησης και διακράτησης ανθρώπινου δυναμικού. Παράλληλα χρησιμοποιούν μισθολογικές και άλλες παροχές π.χ. μετοχές προαίρεσης (stock options) και αποδίδουν μεγάλη σημασία σε θέματα ηγεσίας, ισότητας, διαφορετικότητας και συμπεριληπτικότητας. Τα παραπάνω συνδέονται, τόσο με την αύξηση του αριθμού εργαζομένων σε αυτές, όσο και με τους δείκτες απόδοσης ανθρώπινου δυναμικού σε συνάρτηση με τις εταιρικές επιδόσεις.

Πρόκειται για το πρώτο μέρος της ερευνητικής πρωτοβουλίας «Ανθρώπινο Δυναμικό στο Οικοσύστημα Τεχνολογίας και Καινοτομίας», η οποία επιχειρεί να συμβάλλει στην συστηματική καταγραφή των τάσεων, προκλήσεων και ευκαιριών στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού που αντιμετωπίζουν οι νεοφυείς επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστο Δήμα, από τον Οκτώβριο του 2020 που δημιουργήθηκε το Elevate Greece με στόχο να καταγραφεί το οικοσύστημα καινοτομίας των νεοφυών επιχειρήσεων, έχουν εγγραφεί κατόπιν αξιολόγησης οι πρώτες περίπου 700 νεοφυείς επιχειρήσεις.