WCD: Ξεκίνησε και επίσημα τη λειτουργία του το ελληνικό παράρτημα

Ολοκληρώθηκε η εκδήλωση για την επίσημη έναρξη της λειτουργίας του ελληνικού παραρτήματος του οργανισμού Women Corporate Directors (WCD) που διοργάνωσε η KPMG την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας.

Ο οργανισμός WCD υποστηρίζει γυναίκες στελέχη σε ρόλους μη εκτελεστικού μέλους Διοικητικών Συμβουλίων, ενισχύει την υποψηφιότητα τους, εντοπίζει σχετικές ευκαιρίες και συμβάλλει στην ενδυνάμωσή τους.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Senior Partner της KPMG, Νικόλαος Βουνισέας με κεντρικό μήνυμα την αναγκαιότητα περισσότερων διορισμών των γυναικών στα Διοικητικά Συμβούλια και την αμέριστη υποστήριξή του μέσω του ρόλου του, στην επίτευξη των στόχων του οργανισμού, ενώ συντονίστριες αλλά και επίσημες Co-Chairs του WCD στην Ελλάδα ήταν η Ράνια Αικατερινάρη, Corporate Director σε 4 εταιρείες και Senior Advisor και η Βερώνη Παπατζήμου, Partner KPMG Consulting.

Επιπρόσθετα, πραγματοποιήθηκαν ομιλίες από τις Jennifer Raynolds, Πρόεδρο του WCD διεθνώς και Jackie Daylor, Partner, KPMG US και global lead αυτής της δράσης. Μεταξύ των ομιλητών ήταν και η Angela Minas, Μέλος ΔΣ 3 εταιρειών του NYSE, καθώς και η Tina Mavraki, ιδρύτρια της Hellenic HOPE-UK Charity.

Αdecco: Χειρότερη η ψυχική υγεία των Ελλήνων εργαζομένων

Η νέα παγκόσμια έρευνα του Ομίλου Adecco, Global Workforce of the Future 2022, ανέδειξε το μέγεθος της επιβάρυνσης της ψυχικής υγείας των εργαζομένων παγκοσμίως τους τελευταίους 12 μήνες, συμπεριλαμβανομένων των Ελλήνων που βρίσκονται στην τελευταία θέση μεταξύ των υπόλοιπων Ευρωπαίων πολιτών.

Την ίδια στιγμή, το 59% των εργαζομένων από την Ελλάδα (κοντά στον ευρωπαϊκό μέσο όρο) υποστηρίζουν ότι είναι ικανοποιημένοι από την τωρινή τους εργασία, επισημαίνοντας όμως την ανάγκη για περισσότερη ισορροπία προσωπικής και επαγγελματικής ζωής. Σύμφωνα με την Adecco, τα συμπεράσματα της έρευνας αναδεικνύουν την επαγγελματική εξουθένωση ως ένα μείζων πρόβλημα που λαμβάνει διαστάσεις πανδημίας μεταξύ των εργαζομένων ανεξαρτήτως ηλικίας, κλάδου ή εθνικότητας.

Σύμφωνα με τους εργαζομένους που συμμετείχαν στην έρευνα, τα 3 σημαντικότερα μέτρα που μπορεί να εφαρμόσει μια επιχείρηση για να περιορίσει τα φαινόμενα επαγγελματικής εξουθένωσης και να βελτιώσει την ψυχική ευεξία των ανθρώπων της είναι τα εξής: Πρώτον, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να ενθαρρύνουν τους εργαζομένους τους να κάνουν χρήση της ετήσιας άδειάς τους για να αποσυμφορίζονται, όποτε νιώθουν την ανάγκη (41%). Δεύτερον, οι εταιρείες οφείλουν να καλλιεργούν ένα κλίμα εμπιστοσύνης και μια υποστηρικτική κουλτούρα που θα εξασφαλίζει ότι οι εργαζόμενοι θα αισθάνονται ασφαλείς (40%). Τρίτον, οι εργοδότες θα πρέπει να επιτρέπουν στους εργαζομένους τους να απουσιάζουν ορισμένες μέρες από την εργασία τους, όταν αισθάνονται πιεσμένοι ψυχολογικά, ώστε να μπορούν να αναρρώσουν (38%).

Lidl Ελλάς: Ανακηρύχθηκε «HR Team of the Year» στα HR Awards 2022

Με 15 βραβεία διακρίθηκε η Lidl Ελλάς στο πλαίσιο των φετινών HR Awards, κατακτώντας και τη διάκριση ως «HR Team of the Year».

Συγκεκριμένα, η εταιρεία κατέκτησε Platinum, Gold και Silver στις κατηγορίες «Most Effective Recruitment Strategy» και «Best Youth Employment Initiative» για τα προγράμματα Lidl Up, Gold και 2 Bronze στις κατηγορίες «Best Internal Use of Academies», «Best Talent Management Strategy & Initiative» και «Best HR Corporate Event» για το πρόγραμμα Lidl Up: Learn & Work, Gold στην κατηγορία «Effective Use of Coaching – Mentoring» για το πρόγραμμα «Mentor me UP», Silver στην κατηγορία «Excellence in Employer Branding» για το σύνολο των δράσεων και της επικοινωνίας της ως εργοδότης επιλογής, Silver στην κατηγορία «Most Effective Upskilling and Reskilling Initiatives» για τη δια βίου εκπαίδευση των ανθρώπων και των ομάδων της, Silver στην κατηγορία «Best Change Management Strategy / Initiative» για το πρόγραμμα «A Lidl change», Bronze στη κατηγορία «Best Employee Engagement Strategy» για το σύνολο των δράσεων και στήριξης της οικογένειας, Bronze στην κατηγορία «Equity & Social Protection in the Workplace» για την υλοποίηση δράσεων ενδυνάμωσης και έμφυλης ισότητας, Bronze στην κατηγορία «Most Effective Upskilling and Reskilling Initiatives» για το πρόγραμμα «Learning Journeys» και Bronze στην κατηγορία «Most Effective Recruitment Strategy» για τον ολιστικό επανασχεδιασμό του Recruitment funnel.

«Θα ήθελα να συγχαρώ όλη μου την ομάδα για τις ενέργειες και τις πρωτοβουλίες που μας χάρισαν αυτά τα 15 βραβεία. Είμαστε μια δεμένη ομάδα όπου όλοι και όλες μας έχουμε πάντα στο επίκεντρο τους ανθρώπους μας που μας δίνουν την ενέργεια να σχεδιάζουμε τα επόμενα βήματα και να είμαστε περήφανοι για όλα όσα πετυχαίνουμε μαζί» δήλωσε σχετικά η Νικολέττα Κολομπούρδα, HR Director & Member of the Board της Lidl Ελλάς.