Qualco: Διοικητικές αλλαγές στο HR τμήμα της

Σε διοικητικές αλλαγές στο τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού της προέβη η Qualco. Συγκεκριμένα, από τον τρέχοντα μήνα, καθήκοντα HR Director για τους τομείς των HR Business Partners και Operations αναλαμβάνει η Θεώνη Τριανταφυλλίδου, η οποία μέχρι πρότινος ήταν Senior HRBP στην Alpha Bank.

Παράλληλα, η Ιωάννα Κουνούπη, η οποία μέχρι πρότινος εκτελούσε χρέη Talent & Development Director, αναλαμβάνει τη θέση της HR Director για τον τομέα Talent Acquisition & Talent Development.

Η Θ. Τριανταφυλλίδου είναι κάτοχος ΜΒΑ από το Alba, ενώ στην επαγγελματική της πορεία έχει απασχοληθεί σε επιτελικούς ρόλους σε Θυγατρικές του Ομίλου Alpha Bank και στο Alba Graduate Business School. Η Ι. Κουνούπη είναι κάτοχος διπλώματος στο Executive Coaching & Organizational Development και MSc στο HR από το ΟΠΑ, ενώ πριν είχε το ρόλο της Commercial & Risesmart Manager στη Randstad Hellas.

Beat: «Στον αέρα» 170 εργαζόμενοι στην Αθήνα

Την αναστολή λειτουργίας της Beat στην Λατινική Αμερική αποφάσισε ο μητρικός γερμανικός όμιλος Free Now, απόφαση η οποία επηρεάζει τους 170 εργαζόμενους στο hub της Free Now στην Αθήνα, που είχε αναλάβει την ανάπτυξη και την υποστήριξη της αγοράς της Λατινικής Αμερικής.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει με σχετική της ανάρτηση η Beat: «Λόγω της ξεκάθαρης στρατηγικής απόφασης να επικεντρωθούν στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές, οι μέτοχοι αποφάσισαν να σταματήσουν να επενδύουν στην περιοχή της Λατινικής Αμερικής που δραστηριοποιείται η Beat».

Ως εκ τούτου, ορισμένοι από τους 170 εργαζόμενους στην Αθήνα αναμένεται να απορροφηθούν σε άλλες μονάδες του ομίλου, ενώ άλλοι θα κληθούν να επιλέξουν τη λύση της εθελουσίας εξόδου. Σημειώνεται, ωστόσο, ότι η εν λόγω απόφαση δεν επηρεάζει την ομάδα της εταιρείας που υποστηρίζει την ελληνική αγορά, η οποία από το 2019 έχει αυτονομηθεί ως μέρος της Free Now kai αποτελεί ξεχωριστή εταιρική οντότητα από το 2020.

Νομοθεσία: Υπεγράφη η εξειδίκευση ρυθμίσεων της εξ’ αποστάσεως εργασίας

Υπεγράφη από τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη και τον Υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, η απόφαση για την παροχή εξ’ αποστάσεως εργασίας με τηλεργασία μετά από αίτηση του εργαζομένου, η οποία εξειδικεύει τις σχετικές ρυθμίσεις του νόμου 4808/2021 για την Προστασία της Εργασίας (άρθρο 67).

Το νέο πλαίσιο θα ξεκινήσει να ισχύει από 1η Ιανουαρίου 2023, όπως ήδη προβλέπεται και για τους εργαζομένους στο δημόσιο τομέα. Στην ΚΥΑ προσδιορίζονται οι 30 παθήσεις των εργαζόμενων που θα μπορούσαν να τεκμηριώσουν κίνδυνο της υγείας τους που μπορεί να αποφευχθεί αν τηλεργάζονται. Περιγράφεται επίσης η διαδικασία μέσω της οποίας υποβάλλεται η αίτηση (για παροχή τηλεργασίας) του εργαζόμενου προς τον εργοδότη καθώς και η διαδικασία επίλυσης διαφοράς σε περίπτωση που ο εργοδότης δεν αποδεχθεί την αίτηση.

Η Ιατρική Γνωμάτευση θα πρέπει να αναφέρει το πρόβλημα υγείας του εργαζομένου που τεκμηριώνει κίνδυνο υγείας που μπορεί να αποφευχθεί με την παροχή τηλεργασίας, τη χρονική διάρκεια της τηλεργασίας που δεν θα ξεπερνά τους 3 μήνες και την ενδεχόμενη ανάγκη επανεξέτασης του εργαζόμενου για συνέχιση της τηλεργασίας. Να σημειωθεί ότι οι προβλέψεις της ΚΥΑ δεν αντικαθιστούν τις ισχύουσες διατάξεις για αναρρωτικές άδειες λόγω νοσημάτων ή ατυχημάτων που οδηγούν σε προσωρινή ανικανότητα για εργασία.

Power: Πρόγραμμα ενδυνάμωσης της γυναικείας επιχειρηματικότητας στον αγροδιατροφικό τομέα

Tο πρόγραμμα Power υλοποιούν ο οργανισμός Νέα Γεωργία Νέα Γενιά σε συνεργασία με την Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα, στοχεύοντας στην ενδυνάμωση της γυναικείας επιχειρηματικότητας στον αγροδιατροφικό τομέα, τοποθετώντας στο επίκεντρο περιοχές όπως η Βόρεια Εύβοια και η Κοζάνη.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα με τίτλο «Ενδυναμώνουμε τη γυναικεία επιχειρηματικότητα: Κλιματική Αλλαγή και Αγροδιατροφή» εστιάζει σε γυναίκες που είτε επιχειρούν στον κλάδο της αγροδιατροφής είτε ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με αυτόν, ενώ στόχος είναι οι συμμετέχουσες να αποκτήσουν τα απαραίτητα εκπαιδευτικά εφόδια, να τους δοθεί έμπνευση και να δημιουργηθούν ευκαιρίες δικτύωσης για να συνεχίσουν και να ενισχύσουν τη δραστηριότητά τους.

Η δράση χωρίζεται σε 2 τριήμερα εκπαιδευτικά εργαστήρια για έως 20 γυναίκες επιχειρηματίες σε δύο περιοχές, τη Βόρεια Εύβοια και την Κοζάνη. Τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν από τις 11-13 Νοεμβρίου στην αίθουσα Πολιτισμού «Μελίνα Μερκούρη», Λουτρά Αιδηψού, υπό την αιγίδα του Δήμου Ιστιαίας Αιδηψού, και από τις 18-20 Νοεμβρίου στην αίθουσα Περιφερειακού Συμβουλίου στην Κοζάνη, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.