Στην E.I. Παπαδόπουλος ο Βασίλης Χλαμπουτάκης

Καθήκοντα Payroll and Compensations & Benefits Manager στην Ε. Ι. Παπαδόπουλος ανέλαβε από τον τρέχοντα μήνα ο Βασίλης Χλαμπουτάκης, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν HR Manager στην Speedex.

Ο Β. Χλαμπουτάκης είναι απόφοιτος του ΤΕΙ Πειραιά και κάτοχος Master από το Deree, ενώ στο παρελθόν έχει, μεταξύ άλλων, διατελέσει Compensation & Benefits Manager στην Sfakianakis Group.

ΙSON – Boyden: Έρευνα για τα κίνητρα επιστροφής στο γραφείο

Η ΙSON Psychometrica και η Boyden Greece & Cyprus διεξήγαγαν μια από τις πρώτες έρευνες στην Ελλάδα, σχετικά με το ποια κίνητρα και αξίες παίζουν ρόλο στην επιστροφή των εργαζομένων στο χώρο εργασίας τους. Σύμφωνα με αυτή, οι εργαζόμενοι κόντρα στο αναμενόμενο, δεν απαιτούν την πλήρη τηλεργασία, αλλά αντίθετα, παρουσιάζουν διαφορετικές ανάγκες και προτιμήσεις με γνώμονα τις μέρες που περνούν στο χώρο εργασίας επί του παρόντος.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ευρήματα για την ιεράρχηση των αξιών και των κινήτρων από τους ίδιους, όπου φαίνεται ότι η παροχή και υλοποίηση από τις επιχειρήσεις δράσεων ψυχικής και σωματικής υγείας είναι σημαντικότερες από την προσφορά κουπονιών για super market.  Για τους συμμετέχοντες στην έρευνα, οι τρεις σημαντικότερες εργασιακές αξίες είναι η ανάγκη για αναγνώριση, η ανάγκη για επιρροή (ισχύς) και η ανάγκη για προσφορά.

Οι ίδιοι εμφανίζονται να θέλουν να εργάζονται μια ή δύο μέρες λιγότερες στο χώρο του εργοδότη από αυτές που εργάζονται σήμερα εβδομαδιαία. Η παροχή μεταφορικού μέσου προς και από τον εργασιακό χώρο αποτέλεσε το κίνητρο με την μεγαλύτερη βαρύτητα για την επιστροφή στο γραφείο. Τέλος, κίνητρα όπως οι επιπλέον ημέρες άδειας, η βελτίωση του χώρου εργασίας, η ευελιξία ωραρίου, η παροχή δωρεάν σνακ και ροφημάτων, η παροχή εκπαιδεύσεων και πιστοποιήσεων, καθώς και οι δράσεις wellness και ψυχικής υγείας κρίθηκαν επίσης υψίστης σημασίας.

Four Seasons: Προετοιμασία των Learning Coaches ενόψει της νέας σεζόν

Συνάντηση για τους εκπαιδευτές της οργάνωσε στα τέλη Οκτωβρίου η Four Seasons Hotel Astir Palace, προκειμένου να τους προετοιμάσει ενόψει της νέας σεζόν. Συγκεκριμένα, στην εν λόγω συνάντηση, οι εργαζόμενοι-εκπαιδευτές της εταιρείας είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις διαφορές που υπάρχουν στην εκπαίδευση μεταξύ ενηλίκων και παιδιών, τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να γίνουν οι ενήλικες εκπαιδευόμενοι περισσότερο engaged στην όλη διαδικασία, αλλά και διάφορα tips για την κινητοποίηση των ενήλικων εκπαιδευόμενων.

Σκοπός των συγκεκριμένων workshops, τα οποία οργανώνει εσωτερικά η Four Seasons, είναι οι Learning Coaches της να είναι σε θέση να καταστήσουν σαφή την αξία της εκπαίδευσης, να εμπλέξουν τα μέλη της ομάδας τους, να βελτιώσουν τη συνάφεια των εκπαιδεύσεων και να δημιουργήσουν ισχυρότερες στρατηγικές μάθησης. Με τον τρόπο αυτόν, θα είναι πλήρως προετοιμασμένοι ούτως ώστε να εκπαιδεύσουν τους newcomers ενόψει της νέας σεζόν.

«Η πρόσφατη συνάντησή μας ήταν γεμάτη με χρήσιμα εργαλεία για τον εμπλουτισμό των coaching skills των εκπαιδευτών μας, προκειμένου να υποστηρίξουν τις ομάδες τους και το ξενοδοχείο μας, αλλά και να αναπτύξουν τις ικανότητές τους. Είμαστε πολύ τυχεροί που έχουμε τόσο παθιασμένα μέλη στην ομάδας, τα οποία αξιοποιούν αυτή τη συναρπαστική ευκαιρία» αναφέρει χαρακτηριστικά η Μυρτώ Κουτσοπούλου, Senior People and Culture Executive στην Four Seasons. Σημειώνεται, τέλος, ότι το επόμενο σχετικό workshop θα πραγματοποιηθεί στις 28 Νοεμβρίου.

Sarantis Group: Διοργάνωσε Wellness Days για τους ανθρώπους της

Τις Sarantis Wellness Days για τους ανθρώπους της διοργάνωσε από τις 31 Οκτωβρίου μέχρι τις 4 Νοεμβρίου, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η Sarantis Group. Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εν λόγω πρωτοβουλίας, οι εργαζόμενοι της εταιρείας είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν ενεργά για μία εβδομάδα σε μία σειρά από δραστηριότητες που σχετίζονταν με το wellbeing.

H εβδομάδα ξεκίνησε με ένα υγιεινό πρωϊνό, ενώ στις 2 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε ομιλία σχετικά με το VUCA (Volatility, Uncertainty, Complexity, Ambiguity), η οποία προσέφερε τροφή για σκέψη. Την επόμενη μέρα πραγματοποιήθηκε διαγωνισμός μαγειρικής «Sarantis Chef», ο οποίος έφερε τους εργαζόμενους ακόμα πιο κοντά, με την εβδομάδα και την πρωτοβουλία να ολοκληρώνεται με ένα υπαίθριο μάθημα χορού.

«Η επένδυση στο Wellbeing και στην Ψυχική Υγεία των εργαζομένων μας αποτελεί έναν από τους βασικότερους στόχους μας, προκειμένου να έχουν μια ισορροπημένη καθημερινότητα» αναφέρει χαρακτηριστικά η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.