Four Seasons: Ξεκίνησε το πρόγραμμα «Fit me Up»

Την πρωτοβουλία «Fit me Up» πραγματοποιεί και φέτος η Four Seasons Hotels and Resorts, μέσω της οποίας προσφέρει τη δυνατότητα στους εργαζομένους της να συμμετέχουν σε μία σειρά από δραστηριότητες άσκησης. Ειδικότερα, ξεκινώντας από χθες, Δευτέρα 21 Νοεμβρίου, και μέχρι την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου, οι άνθρωποι της εταιρείας μπορούν να λάβουν μέρος σε Pilates, Yoga ή/και Cross Training Sessions, καθώς επίσης και να συμμετέχουν σε τουρνουά ποδοσφαίρου, μπάσκετ και τένις, ενώ από το πρόγραμμα δεν λείπει και το τρέξιμο.

Το μόνο που χρειάζεται είναι οι ίδιοι, μέσω ειδικής πλατφόρμας, η οποία παρέχει όλες τις πληροφορίες για τον χώρο και τις ώρες κάθε δραστηριότητας, να κλείσουν θέση στο session που επιθυμούν.

Οι δραστηριότητες διεξάγονται τόσο τα πρωϊνά όσο και τα απογεύματα, ενώ η εν λόγω πρωτοβουλία πηγάζει από την πεποίθηση πως η άθληση μπορεί να οδηγήσει τον άνθρωπο σε μία πιο ευτυχισμένη και υγιή ζωή. Σημειώνεται, τέλος, ότι στις εν λόγω δράσεις συμπεριλαμβάνονται το Fitmas και το Happy Fit Year, δύο ειδικές εορταστικές δραστηριότητες που θα πραγματοποιηθούν στις 23 και στις 30 Δεκεμβρίου αντίστοιχα.

ΙΝΕ-ΓΣΕΕ: Οδηγός πληροφόρησης για ασφάλιση-συνταξιοδότηση εργαζομένων

Τον οδηγό πληροφόρησης με τίτλο «Βασικά σημεία κοινωνικής ασφάλισης και συνταξιοδότησης – πρακτικός οδηγός» έδωσε στη δημοσιότητα το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ.

Ο οδηγός περιλαμβάνει χρήσιμες πληροφορίες για την ασφάλιση και συνταξιοδότηση για τον εργαζόμενο/ασφαλισμένο στον ιδιωτικό τομέα.

Η συγκεκριμένη έκδοση εντάσσεται στο πλαίσιο του Υποέργου 6 «Διαμόρφωση των εξ αποστάσεως και δια ζώσης υπηρεσιών πληροφόρησης και συμβουλευτικής Εργαζομένων και Ανέργων, ανάπτυξη συστήματος εσωτερικής λειτουργίας και επιμορφωτικών/συμβουλευτικών διαδικασιών του στελεχιακού δυναμικού», της Πράξης «Εξ αποστάσεως και δια ζώσης υπηρεσίες Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής Υποστήριξης και Ενδυνάμωσης Εργαζομένων και Ανέργων», το οποίο υλοποιείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια βίου μάθηση».

ΗΠΑ, Ην. Βασίλειο και Ισραήλ με πιο «ισορροπημένο» ανθρώπινο δυναμικό

Ιδιαίτερα ενδιαφέροντα ευρήματα περιλαμβάνει η 9η ετήσια έκθεση Total Workforce Index™ (TWI) του ομίλου ManpowerGroup, η οποία δόθηκε προχθές στη δημοσιότητα.

Μεταξύ αυτών, η έκθεση αναδεικνύει πιο ισορροπημένο το δείγμα ανθρώπινου δυναμικού σε ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο και Ισραήλ, χώρες που σημείωσαν ευνοϊκή βαθμολογία στη διαθεσιμότητα ανθρώπινου δυναμικού με παράγοντες όπως η διαθεσιμότητα εξειδικευμένων εργαζομένων, η συμμετοχή στο ανθρώπινο δυναμικό, η συμμετοχή των φύλων, οι δυνατότητες απομακρυσμένης εργασίας και η πρόσβαση σε απομακρυσμένα ταλέντα.

Οι πέντε κορυφαίες αγορές για αποδοτικότητα κόστους είναι η Ταϊλάνδη, η Ινδονησία, το Μπαχρέιν, η Νότια Αφρική και οι Φιλιππίνες, ενώ η Σιγκαπούρη, η Ιρλανδία και η Αυστραλία κατατάσσονται ψηλά στην ύπαρξη ευνοϊκότερων ρυθμιστικών περιβαλλόντων για βιώσιμη πρόσβαση σε επιτόπια και απομακρυσμένα ταλέντα, λόγω χαλαρών συνοριακών περιορισμών και γεωπολιτικών καταστάσεων. Τέλος, οι ΗΠΑ, η Σιγκαπούρη και το Μεξικό έχουν την υψηλότερη δυνατή παραγωγικότητα, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας υποστήριξης απομακρυσμένης εργασίας.

Γερμανία: Ανησυχία για την αύξηση των παροχών στους ανέργους

Την ανησυχία τους για την πρόταση της γερμανικής κυβέρνησης να αυξηθούν οι παροχές προς τους ανέργους εξέφρασαν τόσο οι ενώσεις εργοδοτών της χώρας, όσο και το συντηρητικό κόμμα CDU που σήμερα βρίσκεται στην αντιπολίτευση. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανησυχία αφορά στον κίνδυνο οι προτεινόμενες παροχές να είναι τόσο υψηλές που να μην αποτελούν κίνητρο για αναζήτηση εργασίας. Ωστόσο, όπως δείχνουν του στοιχεία, η αύξηση των παροχών δεν δικαιολογεί την ανησυχία αυτή.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με το Εuractiv, η πρόταση, η οποία αποτελούσε μία από τις βασικές υποσχέσεις του κυβερνητικού συνασπισμού όταν ανέλαβε την εξουσία πέρυσι, προέβλεπε τα μηνιαία επιδόματα να αυξάνονται από τα σημερινά 449 ευρώ σε 503 ευρώ ανά άτομο, το μήνα.

Τα επιδόματα έρχονται να προστεθούν στην κάλυψη του ενοικίου, της θέρμανσης, της υγειονομικής περίθαλψης και ορισμένων άλλων εισφορών σε είδος. Σήμερα Τετάρτη 23 Νοεμβρίου, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι εκπρόσωποι της κυβέρνησης θα συναντηθούν με πολιτικούς από το κόμμα της αντιπολίτευσης CDU, προκειμένου να επιτευχθεί συμβιβασμός.