Deloitte: Το Women ESTEAM Fest έρχεται στην Ελλάδα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Καινοτομίας, και ο Οργανισμός SMEs (EISMEA) σε συνεργασία με την Deloitte προχωρούν στη διοργάνωση του Women ESTEAM Fest και στην Ελλάδα, μια πρωτοβουλία που αφορά στην ενδυνάμωση των γυναικών.

Στόχος του Women ΕSΤΕΑΜ FEST είναι να δημιουργήσει κοινότητες και δίκτυα για την ανάπτυξη των ψηφιακών και επιχειρηματικών δεξιοτήτων των γυναικών, αλλά και να ενισχύσει την αυτοπεποίθησή τους ώστε να ακολουθήσουν μια σταδιοδρομία στoυς τομείς του STEM (το ESTEAM σημαίνει Επιχειρηματικότητα, Επιστήμη, Τεχνολογία, Μηχανική, Τέχνες και Μαθηματικά).

Στη χώρα μας, τo Women ΕSΤΕΑΜ FEST θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη στις 12 Δεκεμβρίου στο Macedonia Palace και στην Πάτρα στο ξενοδοχείο My Way Ηotel & Events στις 14 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Deloitte, 11 ESTEAM Fests θα διοργανωθούν για 3 χρόνια σε 19 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, έρευνα αποκάλυψε ότι μόνο το 24,5% των γυναικών στην ΕΕ μεταξύ 2014 και 2018 ένιωσαν ότι είχαν τις γνώσεις και τις δεξιότητες για να ξεκινήσουν μια επιχείρηση, σε σύγκριση με περίπου το 50% των ανδρών.

Μελέτες δείχνουν επίσης ότι, αν και τα κορίτσια ενδιαφέρονται για επιστημονική σταδιοδρομία όσο και τα αγόρια σε νεαρή ηλικία, τείνουν να απομακρύνονται από την επιστήμη, την τεχνολογία, τη μηχανική και τα μαθηματικά (STEM) καθώς μεγαλώνουν.

Netcompany-Intrasoft: Ολοκληρώθηκε ένας ακόμα κύκλος της Onboarding Academy

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ένας ακόμα κύκλος της Onboarding Academy της Netcompany-Intrasoft, στο πλαίσιο του οποίου 33 νεοπροσληφθέντες εργαζόμενοι καθοδηγηθήκαν από μία ομάδα 21 έμπειρων στελεχών αναφορικά με τις τεχνικές δεξιότητες που απαιτούνται, αλλά και για την κουλτούρα της εταιρείας.

Όπως αναφέρει ο Μιχάλης Κασάπογλου, Academic Supervisor της Netcompany-Intrasoft, σκοπός της εν λόγω πρωτοβουλίας είναι αφενός η διάδοση της εταιρικής κουλτούρας και αφετέρου η εκπαίδευση των νεοπροσληφθέντων στις πιο πρόσφατες τεχνολογίες. Παράλληλα, στόχος είναι να αναδειχθεί η Agile μεθοδολογία και να υπογραμμιστούν τα οφέλη τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους πελάτες, ενώ παρουσιάζονται και οι ευκαιρίες καριέρας που υπάρχουν μέσω της εσωτερικής κινητικότητας και της προσωπικής ανάπτυξης.

«Η συνολική εμπειρία onboarding βοηθά τους συναδέλφους να προσαρμοστούν γρήγορα, να νιώσουν αυτοπεποίθηση, να εμπλακούν στα projects τους και να αναφέρονται στην Netcompany-Intrasoft ως εργοδότης επιλογής. Τα καλύτερα δεν έχουν έρθει ακόμα!» επισημαίνει χαρακτηριστικά ο Μ. Κασάπογλου.

Υπ. Εργασίας: Ρύθμιση απασχολησιμότητας ευάλωτων εργαζομένων

Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κατέθεσε προχθές το βράδυ στη Βουλή ειδική τροπολογία με την οποία ρυθμίζονται καίρια θέματα που σχετίζονται με την εργασιακή κάλυψη και εξασφάλιση της απασχολησιμότητας ευάλωτων εργαζομένων, όπως επαγγελματιών με προβλήματα όρασης καθώς και ατόμων στο φάσμα του αυτισμού. Στόχος της παρέμβασης, σύμφωνα με το Υπουργείο, είναι να διασφαλιστεί με ίσους όρους η συμμετοχή τους στην αγορά εργασίας, προτεραιότητα που βρίσκεται στον πυρήνα την Εθνικής Στρατηγικής για την Αποϊδρυματοποίηση.

Remaining Time-0:00 Fullscreen Mute
Ειδικότερα, στην πρώτη τροπολογία, προβλέπεται η χορήγηση του πλήρους ποσού οικονομικής ενίσχυσης ατόμων με αναπηρία όρασης, σε συνταξιούχους που παράλληλα ασκούν την επιστήμη τους. Η διάταξη έχει και αναδρομικό χαρακτήρα, ώστε οι δικαιούχοι με απλή αίτησή τους να λάβουν αναδρομικά τα ποσά που προβλέπονται, ενώ καταργεί και τις σχετικές υποθέσεις που εκκρεμούν δικαστικώς. Παράλληλα, θεσπίζεται πιλοτικό πρόγραμμα υποστηριζόμενης απασχόλησης για άτομα στο φάσμα του αυτισμού που θα χρηματοδοτηθεί με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και θα υλοποιηθεί από τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Το πρόγραμμα συνίσταται στην υποστήριξη των ωφελούμενων κατά την διαδικασία εύρεσης εργασίας, στην καθοδήγηση των υποψήφιων εργοδοτών κατά την διαμόρφωση του εργασιακού περιβάλλοντος, στην υποστήριξη των ωφελούμενων και του εργοδότη κατά το διάστημα απασχόλησής των ωφελούμενων και στην κάλυψη μισθολογικού και μη μισθολογικού εργοδοτικού κόστους, συμπεριλαμβανομένων εύλογων προσαρμογών υποδομών. Οι λεπτομέρειες του προγράμματος θα καθοριστούν με απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.