--> 

Schneider Electric: Αναγνωρίστηκε ως παγκόσμιος ηγέτης σε θέματα DEI

Ως «παγκόσμιος ηγέτης» αναφορικά με την ενσωμάτωση της διαφορετικότητας, της ισότητας και της ομαλής ένταξης στον χώρο εργασίας αναγνωρίστηκε η Schneider Electric από τους Financial Times, τη Refinitiv και το Forbes.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία κατέλαβε την 16η θέση μεταξύ των 41 ομολόγων της στον κλάδο στην κατάταξη των Financial Times Diversity Leaders 2023, ενώ είχε μια θέση και στο ετήσιο Diversity and Inclusion Index της Refinitiv, στο οποίο κατέλαβε τη 2η θέση στον κλάδο της, την 5η στην Γαλλία και την 61η συνολικά στην κατάταξη.

Τέλος, η εταιρεία αναγνωρίστηκε μέσα στο 2022, για πρώτη φορά, ως μία από τις κορυφαίες εταιρείες στον κόσμο που στηρίζουν τις γυναίκες για το 2022 (The World’s Top Female-Friendly Companies 2022) από το Forbes, καταλαμβάνοντας την 11η θέση μεταξύ των 30 εταιρειών του κλάδου της μηχανικής και των κατασκευών, καθώς και τη 13η θέση μεταξύ των 51 εταιρειών με έδρα τη Γαλλία, που περιλαμβάνονται στη λίστα.

Μνημόνιο συνεργασίας CSR Hellas και Πανεπιστημίου Κρήτης

To CSR Hellas και το Πανεπιστήμιο Κρήτης υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας, επεκτείνοντας την υπάρχουσα συνεργασία τους, η οποία έχει ως αφετηρία τον καινοτομικό θεσμό του CSR-School που συμπληρώνει 4 χρόνια δραστηριοτήτων, και στο οποίο οι δύο οργανισμοί συνεργάζονται με το ALBA Graduate Business School, The American College of Greece.

Tο νέο μνημόνιο προβλέπει την επέκταση της συνεργασίας αυτής έως και το 2027 σε θέματα όπως η έρευνα και ανάλυση, η επιστημονική τεκμηρίωση και υποστήριξη, το εκπαιδευτικό/επιμορφωτικό έργο, οι φοιτητικοί διαγωνισμοί και ειδικά Εργαστήρια (Sustainability Bootcamps) καθώς και τα συγχρηματοδοτούμενα έργα. Στο νέο σκέλος της συνεργασίας προβλέπεται η επέκταση της προσπάθειας για ανάπτυξη δεξιοτήτων που σχετίζονται με το μοντέλο της βιώσιμης ανάπτυξης καθώς ήδη σχεδόν το σύνολο των ερευνών διεθνών οργανισμών αναγνωρίζει σχετική ζήτηση σε διεθνές και εθνικό επίπεδο.

Όσον αφορά στο CSR-School και σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, «αποτελεί καλή πρακτική εφαρμογής σύμπραξης μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα με διεθνώς καινοτομικό χαρακτήρα, καθώς στη διάρκεια του προγράμματος εκπαιδεύτηκαν 144 άτομα (Ελλάδα, Κύπρος, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Σλοβενία, Σερβία, Βουλγαρία, Μακεδονία Τουρκία, Σιγκαπούρη, Αίγυπτο κ.α.), συμμετείχαν 58 διακεκριμένοι καθηγητές και επαγγελματίες από όλον τον κόσμο και 20 εκπαιδευτικά ιδρύματα και 23 επιχειρήσεις». Το πρόγραμμα υλοποιείται τα 2 τελευταία χρόνια υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομικών και του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Υπ. Εργασίας – ΔΥΠΑ: Πρωτοβουλίες στήριξης της γυναικείας εργασίας

Επίσκεψη στο Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης Περιστερίου και Αιγαλέου πραγματοποίησαν η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Μαρία Συρεγγέλα και ο διοικητής της ΔΥΠΑ, Σπύρος Πρωτοψάλτης. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης η Μ. Συρεγγέλα και ο Σπ. Πρωτοψάλτης τόνισαν ότι στις προτεραιότητες του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων είναι η στήριξη της γυναικείας εργασίας και η καταπολέμηση των διακρίσεων που υφίστανται οι γυναίκες στην αγορά εργασίας, ενώ συνομίλησαν με τους εργαζόμενους της ΔΥΠΑ για τα νέα προγράμματα που προωθούν την απασχόληση και αναβαθμίζουν τις δεξιότητες όλων όσων αναζητούν εργασία και κυρίως των γυναικών.

«Η προώθηση της γυναικείας εργασίας βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας μας», δήλωσε η υφυπουργός, Μ. Συρεγγέλα, και πρόσθεσε πως «στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων μειώνουμε τη γυναικεία ανεργία, ενισχύουμε τη θέση των γυναικών στην αγορά εργασίας και αξιοποιούμε ισότιμα το γυναικείο δυναμικό της χώρας. Αντιλαμβανόμαστε πλήρως τις ανάγκες των γυναικών και το αποδεικνύουμε συνεχώς δημιουργώντας νέες και καινοτόμες δράσεις στήριξής τους.

Με αυτό τον τρόπο ενισχύουμε την οικονομία μας, προωθούμε την ουσιαστική ισότητα των φύλων και θέτουμε τα θεμέλια για την κοινωνική μας πρόοδο». Από την πλευρά του, ο διοικητής της ΔΥΠΑ, Σπ. Πρωτοψάλτης, δήλωσε: «Η προώθηση στην απασχόληση άνεργων γυναικών αποτελεί προτεραιότητα και γι’ αυτό υλοποιούμε διαρκώς δράσεις με έμφαση στις γυναίκες, είτε για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας για γυναίκες είτε για τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων από γυναίκες. Επίσης, ενισχύουμε τις δεξιότητές τους και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που το 75% των 90.000 ωφελουμένων του προγράμματος κατάρτισης είναι γυναίκες. Η ΔΥΠΑ θα συνεχίσει να στηρίζει στην πράξη και όχι στα λόγια όλες τις γυναίκες».