Συνεργασία Mercedes-Benz Ελλάς με το Women On Top

Η Mercedes-Benz Ελλάς προχωρεί σε συνεργασία με το Women On Top με στόχο την υλοποίηση μίας νέας πρωτοβουλίας ανάπτυξης των γυναικών στελεχών της στο πλαίσιο της D&I στρατηγικής της. Στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής, η εταιρεία θα πραγματοποιήσει Πρόγραμμα Mentoring, ώστε έμπρακτα να βρίσκεται δίπλα στα γυναικεία ταλέντα της, επενδύοντας στην επαγγελματική ανάπτυξη και εξέλιξή τους, ενώ παράλληλα προωθεί τα θετικά και ισχυρά γυναικεία πρότυπα εντός του Οργανισμού.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος και για 6 μήνες, οι συμμετέχουσες θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή και να ανταλλάξουν γνώσεις και εμπειρίες με άλλες γυναίκες εντός και εκτός της εταιρείας, με σκοπό να ξεκαθαρίσουν τους στόχους τους, αλλά και να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις που σχετίζονται με την προσωπική και επαγγελματική τους εξέλιξη.

«Στην κουλτούρα της Mercedes-Benz Ελλάς η ενδυνάμωση αποτελεί βασικό συστατικό για μία επιτυχημένη προσωπική και επαγγελματική πορεία στη ζωή των γυναικών που απασχολεί. Γι’ αυτόν το λόγο, η εταιρεία επενδύει διαρκώς σε σημαντικές συνεργασίες και δράσεις που στόχο έχουν μία κοινωνία ισότητας, καθώς και τη δημιουργία μίας εργασιακής κουλτούρας ίσων ευκαιριών και συμπερίληψης» αναφέρει η Mercedes-Benz Ελλάς στη σχετική της ανακοίνωση.

Συνεργασία Κωτσόβολος και WorkWell

Με μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκαν οι Wellness Days, που πραγματοποιήθηκαν στο χώρο του Τηλεφωνικού Κέντρου της Κωτσόβολος, στις 11 και στις 14 Νοεμβρίου, σε συνεργασία με την WorkWell.

Ειδικότερα, εξειδικευμένοι θεραπευτές προσέφεραν ατομικές θεραπευτικές συνεδρίες και Chair Massage στους ανθρώπους της Κωτσόβολος, χαρίζοντας στιγμές χαλάρωσης και ευεξίας.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη συνεργασία υλοποιήθηκε με στόχο την ενδυνάμωση και τη βελτίωση της ψυχικής υγείας των εργαζομένων, περνώντας ένα μήνυμα αναγνώρισης και επιβράβευσης για την καθημερινή τους προσφορά.

Cube RM: Δραστηριότητες Wellness και άσκησης για τους ανθρώπους της

Μία σειρά από δραστηριότητες Wellness και άσκησης οργάνωσε η Cube RM για τους ανθρώπους της τον Νοέμβριο. Συγκεκριμένα, η εταιρεία συνέχισε τη διοργάνωση του 3×3 τουρνουά μπάσκετ που διοργανώνει στο Eurohoops Dome, αλλά και τα διατροφικά coaching sessions με εξειδικευμένη συνεργάτη διατροφολόγο, ενώ εμπλουτίστηκαν και τα εβδομαδιαία brunches που προσφέρει στο γραφείο σε συνεργασία με την Fitness Meals, η οποία οργάνωσε και μία «Protein & Energy» ημέρα.

Παράλληλα, η Cube RM λάνσαρε το 2ο εσωτερικό Ping Pong Challenge Tournament, μοιράζοντας αθλητικά έπαθλα στους νικητές, ενώ το ίδιο έπραξε και για την Steps Counting Challenge που υλοποιεί σε συνεργασία με την Wellics.

Τέλος, συνεχίστηκαν τα μηνιαία sessions Cross Training και Yoga, σε συνεργασία με την Holmes Place Greece, ενώ οι εργαζόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και ένα session με την Occupational Psychologist, Εβίνα Ηλιοπούλου, της Hellas EAP, με τίτλο «Mind-Body connection with Wellbeing». Σημειώνεται ότι, βάσει των πυλώνων και της στρατηγικής wellness που ακολουθεί η εταιρεία, αναμένονται και άλλες τέτοιου είδους πρωτοβουλίες τον μήνα που διανύουμε.

Edenred: Στο Open Tv με αφορμή τη διάκριση στα HR Awards 2022

Στην εκπομπή του Open Tv «Ώρα Ελλάδος» βρέθηκαν, με αφορμή το Gold Βραβείο που κατέκτησε η Edenred στα HR Awards 2022, η Μαριλένα Σουλογιάννη, HR Director, και η Σοφία Παπαθεοδώρου, Senior HR Generalist της εταιρείας. Αρχικά, η Σ. Παπαθεοδώρου εξήγησε ότι η Edenred είναι μία ψηφιακή πλατφόρμα πληρωμών, με παρουσία σε 45 χώρες, ενώ σημείωσε ότι στην ελληνική αγορά, η εταιρεία έχει παρουσία από το 1996, έχοντας ως κορωνίδα των προϊόντων της την υπηρεσία Ticket Restaurant.

«7.000 εταιρείες εμπιστεύονται καθημερινά την Edenred για την παροχή σίτισης προς τους εργαζομένους τους» τόνισε χαρακτηριστικά. «Η διαδικασία είναι απλή. Τα πάντα είναι αυτοματοποιημένα. Μέσα σε λιγότερο από μία βδομάδα μπορούμε να έχουμε είτε κάρτα είτε άυλη κάρτα, που ο εργαζόμενος θα μπορεί μέσω αυτής να εξαργυρώσει σε ό,τι έχει να κάνει με τη σίτησή του» επισήμανε η Μ. Σουλογιάννη και εξήγησε ότι το θεσμοθετημένο πλαίσιο της παροχής αυτής αφορά «132 ευρώ το μήνα, 11 μήνες τον χρόνο, 1.452 ευρώ τον χρόνο», ενώ η κα. Παπαθεοδώρου πρόσθεσε ότι η χρήση της κάρτας μπορεί να γίνει σε ένα τεράστιο δίκτυο πάνω από 10.000 καταστημάτων.

Στη συνέχεια, η κα. Σουλογιάννη, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, υποστήριξε ότι μέσω αυτής της υπηρεσίας «ο εργοδότης εμπλουτίζει το πακέτο των παροχών του, άρα έχει έναν ευχαριστημένο εργαζόμενο» και συμπλήρωσε ότι το συγκεκριμένο πλαίσιο έχει και μία φορολογική ελάφρυνση «καθώς η συγκεκριμένη παροχή είναι συμφωνημένη με την κυβέρνηση, η οποία έρχεται να υποστηρίξει το πλαίσιο αυτό». Τέλος, η HR Director της Edenred εστίασε στο γεγονός ότι σειρά ερευνών δείχνει ότι η παροχή αυτή είναι μέσα στις Top παροχές που επιθυμεί ο ίδιος ο εργαζόμενος.