Η Σέβη Αθανασίου People & Culture Manager στην ManpowerGroup Ελλάδας

Η Σέβη Αθανασίου, με περισσότερα από 20 χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας, αναλαμβάνει καθήκοντα People & Culture Manager στη ManpowerGroup Ελλάδας. Προερχόμενη από την JTI Hellas όπου κατείχε την θέση της People & Culture Business Partner έχει ασχοληθεί με σημαντικές πτυχές του κλάδου των ανθρωπίνων πόρων, ενώ η επαγγελματική της σταδιοδρομία είναι εμπλουτισμένη και με εμπειρίες σε θέσεις στους τομείς Operations, Sales & Αdministration.

«Ο συνδυασμός της πολύχρονης εμπειρίας της με τις σπουδές της στο BA (Hons) Degree in Business Administration – Coventry University αποτελούν μια σημαντική προσθήκη στο δυναμικό της ManpowerGroup Ελλάδας για την ανάπτυξη και διαμόρφωση της εταιρικής κουλτούρας εμπιστοσύνης, συνεργασίας και συμμετοχής στις συνδεδεμένες υπηρεσίες του ομίλου μας» αναφέρει η ManpowerGroup Ελλάδος στη σχετική της ανακοίνωση.

Ο Χαράλαμπος Καζαντζίδης, Διευθύνων Σύμβουλος, ManpowerGroup Ελλάδας δηλώνει σχετικά: «Το ανθρώπινο κεφάλαιο είναι η κινητήρια δύναμή μας. Καλωσορίζουμε τη Σέβη Αθανασίου στην ομάδα μας με την πεποίθηση ότι θα εντείνει τις δράσεις μας με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη των ανθρώπων μας, σε ένα σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον που αγκαλιάζει την πολυμορφία και προάγει τη συμπερίληψη, υποστηρίζοντας, έτσι, τον εταιρικό μας σκοπό».

2ο Φόρουμ HETiA: Οι νέες εργασιακές τάσεις στο επίκεντρο

Η εξέλιξη των δεξιοτήτων, το υβριδικό μοντέλο εργασίας και το απαραίτητο αίσθημα του “ανήκειν” που αποζητούν όλο και περισσότερο οι νέοι εργαζόμενοι, στο χώρο της τεχνολογίας τέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης για την απασχόληση και την επιστροφή στο γραφείο στο 2ο Φόρουμ της HETiA. Ο Μπάμπης Μπακολιάς, Γενικός Διευθυντής της Ansys στην Ελλάδα, συμμετείχε στη συζήτηση για την επιτάχυνση των εξελίξεων στην απασχόληση λόγω της πανδημίας, με τον Γιώργο Τερζάκη, HR Manager της EFA Group, τη Λουκία Τσαγκλή, Marketing Manager, Helvia Technologies και συντονιστή τον Αρχισυντάκτη των Deasy.gr και 2045.gr, Φανούρη Δρακάκη.

Έμφαση στον κοινωνικό αντίκτυπο
“Αν δεν προσαρμοστούν οι επιχειρήσεις θα παγώσουν και θα σβήσουν”, υπογράμμισε ο Μπάμπης Μπακολιάς μιλώντας για την κινητικότητα που προκαλούν οι αλλαγές στο εργασιακό τοπίο. Επισήμανε ότι αναμένεται πως οι εταιρείες δεν θα εστιάζουν απλά στην καριέρα και τα benefits, αλλά και στον κοινωνικό τους αντίκτυπο – ώστε να γίνουν πιο ελκυστικές. Ερωτηθείς για το ποιο μοντέλο εργασίας προτιμούν οι εταιρείες, ο Γενικός Διευθυντής της Ansys είπε πως η επιλογή τείνει προς το υβριδικό και έχει να κάνει με τις ανάγκες της εταιρείας αλλά και τον εργαζόμενο, «ειδικότερα για τον νέο εργαζόμενο που θέλει να αναπτύξει νέες κοινωνικές δεξιότητες».

Τέλος, μιλώντας για την έλλειψη ταλέντου με ψηφιακές δεξιότητες, ο Μ. Μπακολιάς αναφέρθηκε στην αναντιστοιχία δεξιοτήτων που αναζητούν οι εταιρείες με εκείνες που έχουν οι νέοι απόφοιτοι. Επανέλαβε την πάγια άποψη ότι τα ελληνικά πανεπιστήμια πρέπει να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την ενίσχυση των δεξιοτήτων των φοιτητών, ιδιαίτερα όσον αφορά στο coding. Μάλιστα, στο πλαίσιο αυτό τόνισε πως η Ansys δίνει 6μηνες πρακτικές σε φοιτητές ή 6μηνες συμβάσεις σε νέους αποφοίτους για να τους εκπαιδεύσει καλύπτοντας το κενό.

DigiNaxos: Ξεκινά το νέο Πρόγραμμα Ψηφιακών Δεξιοτήτων για επαγγελματίες της Νάξου

Την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο εκδήλωσης γνωριμίας στο Δημαρχιακό Μέγαρο Νάξου, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση του εκπαιδευτικού προγράμματος DigiNaxos, αποκλειστικά για επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στο νησί των Κυκλάδων. Πρόκειται για ένα δωρεάν εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Socialinnov, με την αποκλειστική χορηγία της Eurobank, που προσφέρει, σε νέες και νέους επαγγελματίες και επιχειρηματίες από τη Νάξο, τη δυνατότητα να αποκτήσουν δωρεάν ψηφιακές δεξιότητες για να υποστηρίξουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό της επιχείρησής τους.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα DigiNaxos εντάσσεται στις δράσεις του Προγράμματος Naxos Smart Island, που οργανώνεται με πρωτοβουλία της Amazon Web Services (AWS) και τη στήριξη της Ελληνικής Κυβέρνησης, και συμβάλλει στην ψηφιακή αναβάθμιση της Νάξου και στην υιοθέτηση σύγχρονων βιώσιμων προτύπων ανάπτυξης στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων και έναν από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς στη χώρα.

H Εurobank συμμετέχει ενεργά συμβάλλοντας στην ψηφιακή αναβάθμιση του νησιού με σύγχρονες λύσεις για την πραγματοποίηση ευκολότερων και ταχύτερων συναλλαγών των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών του νησιού, στηρίζει την ψηφιακή αναβάθμιση και την επιχειρηματική δικτύωση των επιχειρήσεων της Νάξου και παρέχει διευκολύνσεις για να καταστεί το νησί πιο ελκυστικός τόπος εγκατάστασης ψηφιακών νομάδων. Τα eLectures του προγράμματος DigiNaxos θα ολοκληρωθούν έως τον Μάρτιο του 2023, με δωρεάν παρακολούθηση για όσους δήλωσαν συμμετοχή.

Ολοκληρώθηκε το 2ο OKRs altoWebinar

Την υπηρεσία “Digital Acceleration with OKRs” παρουσίασαν η altoValue, σε συνεργασία με την Exis Technology Εnablers, στο πλαίσιο του 2ου OKRs altoWebinar που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου.

Μέσω της νέας αυτής υπηρεσίας, οι επιχειρήσεις επιταχύνουν τον ψηφιακό τους μετασχηματισμό, αξιοποιώντας το OKRs framework, παράλληλα με την πολύ μεγάλη εμπειρία των δύο εταιρειών σε θέματα στοχοθεσίας, σχεδιασμού Ψηφιακής Στρατηγικής και υλοποίησής της με τις κατάλληλες τεχνολογικές λύσεις και εργαλεία.

Επιπρόσθετα, στo εν λόγω webinar, επαγγελματίες από διαφορετικούς κλάδους παρακολούθησαν τις παρουσιάσεις και τις συζητήσεις των έμπειρων στελεχών της Κωτσόβολος και της Boussias, τα οποία μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους σχετικά με το πώς αξιοποιούν το OKRs framework για να υλοποιήσουν τους στρατηγικούς τους στόχους στην ψηφιακή εποχή, επιτυγχάνοντας παράλληλα Digital Acceleration.