ΔΕΔΔΗΕ: Αναζητά σύμβουλο στρατηγικής και οργάνωσης ανθρώπινου δυναμικού

Ο Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας Α.Ε. (ΔΕΔΔΗΕ) προχώρησε στη διενέργεια διαγωνισμού αναζητώντας ανάδοχο για έργο που έχει να κάνει με την παροχή συμβουλών σε θέματα ανάπτυξης επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.

Ειδικότερα, ο διαγωνισμός αφορά στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών για την υποστήριξη της στρατηγικής και του μετασχηματισμού δραστηριοτήτων και διαδικασιών οργάνωσης και ανθρώπινου δυναμικού.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι στα 2.340.000 ευρώ χωρίς ΦΠΑ, ενώ η διάρκεια της σύμβασης είναι 12 μήνες από την υπογραφή της. Η προθεσμία κατάθεσης προσφορών λήγει στις 9 Ιανουαρίου 2023, στις 3 το μεσημέρι. Περισσότερες πληροφορίες για τον διαγωνισμό στο www.deddie.gr

Kaizen Gaming: Playroom και δύο έξτρα ημέρες άδειας για τους ανθρώπους της

Στην αναδιαμόρφωση των γραφείων της προχώρησε η Kaizen Gaming, με αφορμή το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου στο Κατάρ, προκειμένου να ευχαριστήσει τους ανθρώπους της. Συγκεκριμένα, η εταιρεία στόλισε τα γραφεία με σημαιάκια, ενώ δημιούργησε ένα ειδικό playroom στις εγκαταστάσεις της προκειμένου οι άνθρωποί της να εργάζονται ή να χαλαρώνουν εκεί για έναν ολόκληρο μήνα.

Το εν λόγω playroom έχει εξοπλιστεί με κονσόλες Playstation 5 και φυσικά τηλεοράσεις για την προβολή των αγώνων, ενώ η Kaizen Gaming προσφέρει καθημερινά σνακ, burger, hot dogs, pizza, tacos κ.ά., καθώς και δραστηριότητες, όπως face painting.

Σημειώνεται, τέλος, ότι η Kaizen Gaming θα προσφέρει 2 ημέρες επιπλέον άδειας στους εργαζομένους της, την Παρασκευή 23 και την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου, ενώ όσοι δεν μπορούν να λείψουν αυτές τις ημέρες, θα έχουν την ευκαιρία να τις αναπληρώσουν μέσα στον Ιανουάριο του 2023.

Havas: 6 μήνες πληρωμένη άδεια στους νέους γονείς

Μία νέα πολιτική αδειών για τους νέους γονείς παρουσίασε η Havas, στο πλαίσιο της στρατηγικής DEI που εφαρμόζει, παρέχοντας ίση άδεια στους εργαζομένους της, ανεξαρτήτως φύλου. Ειδικότερα, η εταιρεία θα εξασφαλίζει σε μητέρες και πατέρες που εργάζονται τουλάχιστον 3 χρόνια σε αυτήν, άδεια για 6 μήνες μετά τη γέννηση ή την υιοθεσία παιδιού, με το 100% των αποδοχών τους.

Για όσους εργάζονται στην εταιρεία μικρότερο διάστημα, η άδεια μετ’ αποδοχών θα ανέρχεται σε 6 ως 18 εβδομάδες. Επιπρόσθετα, η εν λόγω νέα πολιτική προβλέπει παροχές, όπως δάνεια υποστήριξης γονιμότητας, πληρωμένες άδειες μέχρι 5 ημέρες ετησίως ανά παιδί, γονική εκπαίδευση με ειδικό σύμβουλο κ.ά.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, με τη δομή αποδοχών και την υποστήριξη που παρέχει η εταιρεία, στοχεύει να επηρεάσει θετικά το έμφυλο χάσμα αμοιβών στον κλάδο, ενώ, σε συνέντευξή του, ο Xavier Rees, UK Group Chief Executive της Havas Creative, δήλωσε ότι η εταιρεία θέλει να διατηρήσει τα ταλέντα της και όχι να τα αναγκάσει να στραφούν αλλού, προκειμένου να ανταποκριθούν στις νέες τους προτεραιότητες.

(Πηγή: Campaign)

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν ΔΥΠΑ και Huawei

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου, ο διοικητής της ΔΥΠΑ, Σπύρος Πρωτοψάλτης, και ο CEO Balkan Region Huawei, Ren Fujun.

Σκοπός του εν λόγω μνημονίου είναι να προωθήσει τη συνεργασία των δύο φορέων, προκειμένου να γεφυρωθεί το κενό μεταξύ γνώσεων και δεξιοτήτων Τεχνολογιών Πληροφοριών και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), να προσφερθούν κατάρτιση και εκπαιδευτικές λύσεις μέσω εξειδικευμένων σεμιναρίων, να δημιουργηθεί ένα οικοσύστημα ταλέντων στη βιομηχανία ΤΠΕ και να υποστηριχθεί το υπάρχον ανθρώπινο δυναμικό ΤΠΕ.

Παράλληλα, στόχος είναι η προώθηση της εκπαίδευσης των άνεργων γυναικών στον τομέα των ψηφιακών δεξιοτήτων και η υποστήριξη στις προσπάθειες εκσυγχρονισμού των ΤΠΕ στη ΔΥΠΑ. Επισημαίνεται, τέλος, πως η συνεργασία αυτή περιλαμβάνει την εκπαίδευση 500 άνεργων γυναικών σε βασικές γνώσεις ΤΠΕ και κύκλους μαθημάτων από πιστοποιημένους συνεργάτες ΤΠΕ της Huawei (Huawei Certified ICT Associates), με πιστοποίηση μετά από σχετικές εξετάσεις.