Diversity: Πρωτόκολλο συνεργασίας ΚΕΘΙ – Χαροκόπειου Πανεπιστημίου

Yπεγράφη χθες το πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας και του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου για την προώθηση της ισότητας των φύλων.  Η Πρόεδρος του ΚΕΘΙ, Μαρίνα Στέφου και η Πρύτανης του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, Μαρία Νικολαΐδη συμφώνησαν να αναλάβουν και να προωθήσουν από κοινού σειρά δράσεων για την ισότητα των φύλων μέσα από την ακαδημαϊκή εκπαίδευση και την έρευνα, καθώς και τη σύνδεση αυτών με την αγορά εργασίας και την απασχόληση.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Μαρία Συρεγγέλα, η οποία δήλωσε το εξής:  «Η ισότητα των φύλων βρίσκεται πολύ ψηλά στην ατζέντα της Eλληνικής Kυβέρνησης. Στο Yπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σχεδιάζουμε και υλοποιούμε πολιτικές που ανατρέπουν αναχρονιστικά στερεότυπα και ανισότητες.

Δεν μένουμε σε θεωρητικές αναλύσεις περί ισότητας αλλά υιοθετούμε συγκεκριμένα αποτελεσματικά μέτρα που εστιάζουν σε τρεις άξονες δράσης: στην πρόληψη και καταπολέμηση της έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας, στη συμφιλίωση προσωπικής και επαγγελματικής ζωής και τέλος στην ένταξη της διάστασης του φύλου σε όλες τις δημόσιες πολιτικές».

TeamViewer: Αύξηση χρήσης AR, MR και ΑΙ για τους εργαζόμενους πρώτης γραμμής

Τις προβλέψεις της για το 2023 έδωσε στη δημοσιότητα η TeamViewer. Ειδικότερα, σύμφωνα με την εταιρεία, η ψηφιοποίηση των διαδικασιών των εργαζομένων πρώτης γραμμής, οι οποίοι εκτιμάται ότι αποτελούν περίπου το 80% του παγκόσμιου ανθρώπινου δυναμικού, μόλις ξεκίνησε, με τις λύσεις επαυξημένης (AR) και μικτής πραγματικότητας (MR) να δημιουργούν τη βάση για το Industrial Metaverse, βοηθώντας τους εργαζόμενους να γίνουν πιο αποδοτικοί, βελτιώνοντας παράλληλα την ικανοποίηση τους. Αναμένεται, λοιπόν, μια αύξηση της ταχύτητας υιοθέτησης τέτοιων τεχνολογιών, ενώ η wearable, hands-free τεχνολογία θα συνεχίσει να εξελίσσεται.

Παράλληλα, δεδομένης της σειράς των πλεονεκτημάτων που τα AR και MR φέρνουν στην εκπαίδευση των εργαζομένων πρώτης γραμμής, οι επιχειρήσεις έχουν αρχίσει να εστιάζουν την προσοχή τους σε αυτό το δεδομένο. Επιπρόσθετα, η TeamViewer αναφέρει πως το 62% των οργανισμών σχεδιάζει να αυξήσει τις δαπάνες για τεχνολογία που υποστηρίζει τους εργαζόμενους πρώτης γραμμής το 2023, με το 80% των ηγετών να αναμένει ότι η παραγωγικότητα θα αυξηθεί το 2023 λόγω των νέων τεχνολογιών.

Επιπλέον, η εταιρεία προβλέπει ότι το 2023 θα υπάρξει μια αυξημένη τάση των βιομηχανιών να αξιοποιούν τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης, ιδίως για την ανάλυση προβλέψεων και δεδομένων, καθώς και για τις καθημερινές τους λειτουργίες, ενώ αναμένεται και μεγαλύτερη προσβασιμότητα του AI μέσω πλατφορμών, μεταφέροντας την αξία της στους εργαζόμενους πρώτης γραμμής. Τέλος, η TeamViewer επισημαίνει ως τάση τις Συνεργασίες, καθότι μόνο με τη σύνδεση συσκευών, πληροφοριών και ανθρώπων οι επιχειρήσεις θα επιτύχουν πραγματικό ψηφιακό μετασχηματισμό, ενώ υπογραμμίζει ότι η τάση για Υβριδική εργασία και Συνδεσιμότητα θα ενισχυθεί.

Μνημόνιο συνεργασίας UN Global Compact Network Hellas και ΓΓΔΟΠΙΦ

Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν, την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου, το UN Global Compact Network Hellas και η Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Συγκεκριμένα, το μνημόνιο υπεγράφη κατά την εκδήλωση «Connecting the dots for Gender Equality», με σκοπό τη συνένωση δυνάμεων για την προώθηση της ουσιαστική ισότητας των φύλων στις επιχειρήσεις.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, το UN Global Compact Network Hellas διασύνδεσε, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του, εκπροσώπους της Κυβέρνησης, των Ηνωμένων Εθνών, των επιχειρήσεων, της ακαδημαϊκής κοινότητας και της κοινωνίας των πολιτών, αναδεικνύοντας τη σημασία της συνεργασίας όλων των ενδιαφερόμενων μερών για θέματα που αποτελούν προτεραιότητα στην παγκόσμια ατζέντα της βιώσιμης ανάπτυξης.

Η εκδήλωση επικεντρώθηκε στο ζήτημα της εκπροσώπησης των γυναικών σε θέσεις λήψης αποφάσεων και ηγετικούς ρόλους στις επιχειρήσεις, καθώς και στην αντιμετώπιση μορφών της έμφυλης ανισότητας.

ACCA: Southern Europe Student Competition “Test your CFO Skills” 2022

H Association of Chartered Certified Accountants (ACCA) (Ένωση Ορκωτών Λογιστών), η μεγαλύτερη παγκόσμια ένωση για επαγγελματίες λογιστές που συγκεντρώνει περισσότερους από 780.000 σπουδαστές και μέλη διεθνώς, διοργάνωσε για 5η συνεχόμενη χρονιά τον διαδικτυακό διαγωνισμό εκπαιδευτικής γνώσης ACCA Southern Europe Student Competition “Test your CFO Skills” 2022.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στις 21 Νοεμβρίου την ίδια ώρα και ημέρα σε 7 χώρες της Νότιας Ευρώπης. Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, ο διαγωνισμός είχε μεγάλη απήχηση σε χιλιάδες φοιτητές πανεπιστημίων που ενδιαφέρονται να ακολουθήσουν καριέρα στα χρηματοοικονομικά και τη λογιστική. Η συμμετοχή τους επίσης ενθαρρύνθηκε από υψηλού επιπέδου/έγκριτους καθηγητές.

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού, κοντά στους 200 τελειόφοιτους αλλά και μεταπτυχιακούς φοιτητές από τον κλάδο της  χρηματοοικονομικής-λογιστικής, οικονομικής διοίκησης και management  είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις γνώσεις τους  σε μια διαδικτυακή εξέταση πολλαπλών ερωτήσεων διάρκειας 30 λεπτών διεκδικώντας σημαντικά βραβεία. Στα πέντε χρόνια διεξαγωγής του διαγωνισμού, η ACCA έχει επιτύχει να προσελκύσει το ενδιαφέρον πάνω από 2.000 φοιτητών συμμετεχόντων, «προάγοντας τα υψηλά πρότυπα εκπαίδευσης που απαιτεί το λογιστικό και ελεγκτικό επάγγελμα», όπως αναφέρει μεταξύ άλλων η σχετική ανακοίνωση.