--> 

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 18th People Management Executive Seminar

Διάδραση, ενδιαφέρουσες ιδέες, απλές επεξηγήσεις σύνθετων εννοιών, πρακτική και ασκήσεις, εργαλεία και παραδείγματα ήταν τα συστατικά του 18ου κατά σειρά People Management Executive Seminar!

Η κουλτούρα, η περιέργεια και η καινοτομία αναπτύχθηκαν ως θέματα και ο εισηγητής, Αναπληρωτής Καθηγητής Οργανωσιακής Συμπεριφοράς στο INSEAD, Spencer Harrison, με τις βαθιές του γνώσεις, την αμεσότητα και τη μεταδοτικότητά του κέρδισε τους συμμετέχοντες στο συνέδριο! Ενδιαφέρον είχε και η παρουσίαση της έρευνας Βusiness Coaching Practices: Insights from our Research που έγινε από τις Κρύστα Τζελέπη, Leadership Coach, Team Facilitator, Managing Partner, Treasure Lab και Λήδα Παναγιωτοπούλου, Επίκουρη Καθηγήτρια Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Το συνέδριο ολοκληρώθηκε με μια συζήτηση για την κουλτούρα στην ελληνική επιχειρηματική πραγματικότητα με την Χριστίνα Τσέλλου, Country HR Manager, Kyndryl Greece & Cyprus και τον Τάσο Τσουμάνη People Head, Πλαίσιο να τοποθετούνται σχετικά. Μπορείτε να κατεβάσετε τις παρουσιάσεις εδώ! Το ραντεβού με ένα από τα μακροβιότερα συνέδρια του HR, κλείστηκε για του χρόνου, Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023.

Revoil: Νέος HR Director o Τάσος Ανδρικόπουλος

Καθήκοντα HR Director στην Revoil ανέλαβε τον Δεκέμβριο ο Τάσος Ανδρικόπουλος, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν HR Director στην V Group.

O T. Ανδρικόπουλος είναι κάτοχος Bachelor στο Business Administration and Management από το The American College of Greece και κάτοχος Master από το Liverpool John Moores University, ενώ στην επαγγελματική του πορεία έχει, μεταξύ άλλων, διατελέσει HR Manager στην Viva Wallet, HR Manager στην Infoassist και Director of HR στην Premier Capital.

Μ. Συρεγγέλα: «Σήμα Διαφορετικότητας» για επιχειρήσεις

«Προτεραιότητά μας στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ήταν από την πρώτη στιγμή η μείωση της ανεργίας. Δημιουργήσαμε πολλές νέες δουλειές, μειώσαμε την ανεργία στο 11,6%, επίπεδα που πλησιάζουν τις εποχές προ της οικονομικής κρίσης του 2009 και καταφέραμε με εξειδικευμένα και στοχευμένα προγράμματα και πολιτικές να μειώσουμε τη γυναικεία ανεργία, ένα πρόβλημα διαχρονικό, στο 15% ενώ τον Σεπτέμβρη του 2019 βρισκόταν στο 21,5%». Αυτό ανέφερε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Μαρία Συρεγγέλα, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στη Βουλή, στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2023.

Σύμφωνα με την Μ. Συρεγγέλα, «το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων προωθεί την ισότητα των φύλων και την ενδυνάμωση των γυναικών, υλοποιώντας πλήθος δράσεων του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Ισότητα των Φύλων 2021-2025 με στόχο την πρόληψη και καταπολέμηση της έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας, την ισότιμη συμμετοχή των γυναικών στην αγορά εργασίας, την ισότιμη συμμετοχή των γυναικών σε θέσεις λήψης αποφάσεων και ηγετικούς ρόλους και την ενσωμάτωση της διάστασης φύλου σε τομεακές πολιτικές».

Όπως τόνισε η υφυπουργός, «διευρύνουμε τη δράση «Νταντάδες της Γειτονιάς», προσφέροντας πολύτιμη υποστήριξη σε εκατοντάδες οικογένειες σε όλη τη χώρα, εκσυγχρονίζουμε και διευρύνουμε της υπηρεσίες της Βιβλιοθήκης Θεμάτων Ισότητας Φύλου, αναβαθμίζουμε ψηφιακά το Παρατηρητήριο Ισότητας Φύλων και ξεκινάμε τη λειτουργία ειδικού help desk για την ενίσχυση, πληροφόρηση και τον συντονισμό των Δημοτικών και Περιφερειακών Επιτροπών Ισότητας». Παράλληλα, μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας θα δοθεί ενίσχυση που ξεπερνά τα 34 εκατομμύρια ευρώ για τη δημιουργία χώρων φύλαξης σε 120 μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις και τη δημιουργία μεθοδολογίας ενσωμάτωσης και λήψης «Σήματος Διαφορετικότητας» στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Venture Capital: Οι μισθοί και οι παροχές των ελληνικών start ups

Περίπου στα 1.025 ευρώ καθαρά διαμορφώνεται ο μέσος μεικτός μισθός στις ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις για κάποιον που δεν έχει εμπειρία στον κλάδο του engineering, σύμφωνα με τη μελέτη της Venture Capital, με δείγμα 40 εταιρείες διαφορετικού μεγέθους και ωριμότητας, οι οποίες απασχολούν περισσότερους από 3.000 εργαζόμενους. H ειδικότητα του software architect βρίσκεται ψηλά στη λίστα, με μέσες ετήσιες απολαβές τα 58.800 ευρώ, ενώ περιζήτητοι είναι και οι μηχανικοί που ασχολούνται με τη Μηχανική Μάθηση, με μηνιαίο μισθό στα 4.445 ευρώ.

Επιπρόσθετα, βάσει της μελέτης, οι απολαβές των περισσότερων ώριμων individual contributors (professional level) συνεχίζουν να συγκλίνουν με εκείνες των managerial (management level) ρόλων. Σε δεξιότητες σχετικές με Data και Engineering, η σύγκλιση αυτή έχει ήδη επιτευχθεί, ενώ σε ρόλους DevOps υπάρχει σημαντική άνοδος από 3.000 ευρώ έως 10.000 ευρώ ετησίως. Επιπλέον, σε ρόλους Machine Learning (Prin-cipal, Advanced) παρατηρείται άνοδος από 1.500 έως 2.000 ευρώ ετησίως, ενώ σε ρόλους (Quality Assurance) περίπου 3.000 ευρώ ετησίως (σε Entry) και 4.000 ευρώ σε θέσεις Manager αντίστοιχα.

Επίσης, το 99% των θέσεων εργασίας που καταγράφονται στην μελέτη απασχολείται είτε εξ αποστάσεως (13%), είτε υβριδικά (86%). Ως προς τις πιο δημοφιλείς παροχές που προσφέρουν οι ελληνικές start ups, πρώτη με ποσοστό 81% έρχεται η ιδιωτική ασφάλεια υγείας και ακολουθούν η ασφάλεια ζωής, η υποστήριξη της σωματικής και της ψυχικής υγείας, επιπλέον ημέρες άδειας, επιπλέον ημέρες άδειας μητρότητας και πατρότητας κ.ά. Τέλος, το 22% των εργαζομένων λαμβάνει εταιρικά μερίδια (μετοχές) ως παροχή για την εργασία του, ποσοστό που αυξάνεται έως και 40% για εργαζόμενους στον κλάδο της τεχνολογίας (engineering, data, product), ενώ ιδιαίτερα διαδεδομένη ως παροχή είναι στα υψηλόβαθμα στελέχη, με το 69% να λαμβάνει stock options.