Καρέλιας: Έκτακτες παροχές προς τους εργαζόμενους που ξεπερνούν τα 3,5 εκατ. ευρώ

Τα 4,5 εκατ. ευρώ ξεπερνούν οι έκτακτες παροχές προς τους εργαζόμενους, αλλά και η συνολική ενίσχυση των κοινωφελών φορέων που ανακοίνωσε ο Ανδρέας Γ. Καρέλιας στο μήνυμά του προς τους εργαζόμενους της εταιρείας. Αναλυτικότερα, όπως ανέφερε, η έκτακτη οικονομική ενίσχυση για το εορταστικό τραπέζι ανήλθε φέτος στα 350 ευρώ καθαρά, με τον κάθε λαχνό της σχετικής γιορτής της εταιρείας για τον καθένα από τους 40 τυχερούς να ανέρχεται σε 1.000 ευρώ καθαρά.

Επιπλέον, κάθε εργαζόμενος με παιδιά που σπουδάζουν σε κρατικό Πανεπιστήμιο ή ΤΕΙ, θα λάβει έκτακτη οικονομική ενίσχυση 1.750 ευρώ καθαρά, με τους εργαζόμενους, των οποίων τα παιδιά πέτυχαν στα παραπάνω Ιδρύματα μέσα στο 2022 να λαμβάνουν ακόμα μία πρόσθετη ενίσχυση 500 ευρώ καθαρά, ενώ η εταιρεία θα κάνει δώρο έναν φορητό υπολογιστή σε κάθε παιδί που πέτυχε την εισαγωγή του μέσα στο 2022.

Επιπρόσθετα, η εταιρεία ειδικά για φέτος θα δώσει 15ο μισθό σε όλους και έκτακτη οικονομική ενίσχυση 500 ευρώ καθαρά σε όσους έχουν μισθό κάτω από 1500 ευρώ, ενώ 160 στελέχη και εργαζόμενοι που ξεχώρισαν με την απόδοσή τους θα λάβουν το μπλε bonus 2.700 ευρώ καθαρά και 50 στελέχη και εργαζόμενοι, των οποίων η απόδοση κρίνεται ως εξαιρετική, θα λάβουν το χρυσό bonus 4.000 ευρώ καθαρά. «Σχεδιάζοντας τον πίνακα με τις παροχές του 2022, κρίναμε ότι και αυτές πρέπει να εκσυγχρονιστούν, να αλλάξουν μορφή και να ανταποκριθούν στα κελεύσματα των καιρών.

Ο στόχος δεν είναι μόνο να συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στην επιτυχία της εταιρείας, αλλά και να επιβραβευθούν ιδιαίτερα εκείνοι που πραγματικά έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους» επισήμανε χαρακτηριστικά ο Α. Καρέλιας. Τέλος, η εταιρεία αποφάσισε να ενισχύσει με το συνολικό ποσό του ενός εκατ. ευρώ μια σειρά από φορείς.

ManpowerGroup: Έρευνα για την αναζήτηση ταλέντων ESG

Νέα έρευνα του ομίλου ManpowerGroup με τίτλο «Η Αναζήτηση Ταλέντων ESG» που διεξήχθη το δ’ τρίμηνο του 2022 (Οκτώβριος-Δεκέμβριος) στην οποία συμμετείχαν 510 Έλληνες εργοδότες, ανέδειξε ότι σχεδόν 7 στις 10 (69%) επιχειρήσεις στην Ελλάδα έχουν ήδη εντοπίσει και αναπτύξει τη στρατηγική τους ESG έναντι 8 στους 10 (78%) διεθνώς. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε σχεδόν 40.700 υπεύθυνους προσλήψεων σε 41 χώρες και περιφέρειες προκειμένου να αντλήσει πληροφορίες για τα στρατηγικά σχέδια των επιχειρήσεων και Οργανισμών αναφορικά με τη διαχείριση ταλέντων και σε σχέση με το πως θα ανταποκριθούν στις ESG προτεραιότητές τους.

Οι ρόλοι που αφορούν στο Περιβάλλον, την Υγεία και την Ασφάλεια βρίσκονται στην πρώτη γραμμή ζήτησης για πρόσληψη ταλέντων ESG για το επόμενο 12μηνο με ποσοστό 59% τόσο στον κόσμο όσο και στην Ελλάδα. Τα ποσοστά διαφοροποιούνται για τη Βόρεια Ελλάδα (57%) και την υπόλοιπη Ελλάδα (63%) ενώ το ποσοστό της περιοχής της Αττικής συμπίπτει με τον Μ.Ο. στην επικράτεια (59%). Το 40% των εργοδοτών στην Ελλάδα δηλώνουν ότι θα προσλάμβαναν ειδικότητες ταλέντων στο ESG για θέματα Εταιρικής Βιωσιμότητας, με το παγκόσμιο ποσοστό να αγγίζει το 39%. Το 37% των ελληνικών επιχειρήσεων (έναντι 39% σε παγκόσμια κλίμακα) σκοπεύουν να προσλάβουν ρόλους για την Υγεία και την Ευημερία, απόδειξη ότι δίνουν προτεραιότητα στην ευημερία των εργαζομένων.

Έλληνες CEOs: Το 39% προσλαμβάνει ρόλους που προάγουν τον κοινωνικό αντίκτυπο
Το 34% των εργοδοτών στην Ελλάδα σχεδιάζουν να προσλάβουν ρόλους που αφορούν στη Διαχείριση Οικοσυστήματος & Βιοποικιλότητας (έναντι 33% σε παγκόσμια βάση), ενώ άλλο ένα 34% των επιχειρήσεων προγραμματίζουν να προσλάβουν ρόλους για την Ανάπτυξη Ταλέντων & Ηγεσίας (έναντι 31% διεθνώς) και την Ανακύκλωση & Διαχείριση Απορριμμάτων (έναντι 37% παγκοσμίως).

Το 39% των εργοδοτών στην ελληνική αγορά προσλαμβάνουν ρόλους που προάγουν τον κοινωνικό αντίκτυπο και το 37% για ρόλους που προωθούν θετικά περιβαλλοντικά αποτελέσματα. Τα αντίστοιχα ποσοστά σε παγκόσμιο επίπεδο είναι ελαφρώς πιο ανεβασμένα: 41% για ρόλους που προάγουν τον κοινωνικό αντίκτυπο και 43% για ρόλους που συμβάλλουν θετικά στο Περιβάλλον. Το 34% προσλαμβάνουν ρόλους που βελτιώνουν τη διακυβέρνηση του οργανισμού, έναντι 38% σε παγκόσμια κλίμακα με το υπόλοιπο 29% των επιχειρήσεων στην Ελλάδα να δηλώνουν ότι δεν γνωρίζουν/δεν προσλαμβάνουν/δεν διαθέτουν ESG πρόγραμμα (έναντι 24% για τον παγκόσμιο μέσο όρο).

Leroy Merlin: Στο επίκεντρο ο άνθρωπος και η ασφάλεια στην εργασία

Tην πρώτη της Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης (Sustainability Report), καθώς και το πρώτο της Κοινωνικοοικονομικό Αποτύπωμα, δημοσίευσε η Leroy Merlin Ελλάδος για τις δραστηριότητες της εταιρείας στην Ελλάδα για το 2021.

H εταιρεία μέσα από την Έκθεση αποτυπώνει λεπτομερώς την πορεία της σε θέματα εσωτερικής διακυβέρνησης, στρατηγικής και επιδόσεων για τις ESG δράσεις της, σχετικά με το Περιβάλλον, την Οικονομία, την Κοινωνία και το Εργασιακό πλαίσιο. Mεταξύ άλλων, στην Έκθεση αναφέρεται ότι στο επίκεντρό της εταιρείας βρίσκεται ο άνθρωπος και η ασφάλεια των εργαζομένων της.

«Πρωταρχικός της στόχος είναι τα μηδενικά ατυχήματα στο χώρο εργασίας, ενώ επενδύει στην εξέλιξη και ανάπτυξη των δεξιοτήτων των συνεργατών της, μέσω εκπαιδευτικών σεμιναρίων. Επιπλέον, η Leroy Merlin στηρίζει την τοπική κοινωνία, επιλέγοντας να συνεργαστεί με τοπικούς προμηθευτές, μέσα στο ευρύτερο πλαίσιο των ενεργειών της για τον Στόχο των Βιώσιμων Πόλεων» αναφέρεται μεταξύ άλλων.