Westnet: Nέα Head of HR η Ναταλία Σωτηρίου

Η Ναταλία Σωτηρίου είναι η νέα Head of HR της Westnet, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία μέσα από σχετική ανάρτησή της.

Η Ν. Σωτηρίου είναι απόφοιτη του Πανεπιστημίου Πειραιώς και κάτοχος MSc στο Strategic HR Management από το Alba Graduate Business School, ενώ μέχρι πρότινος εκτελούσε χρέη HR Business Partner, HQ Greece & Cyprus στο Public Group.

«Με την πολύτιμη εμπειρία, τις δεξιότητες και το πάθος της, η Ναταλία θα συμβάλει στην ανάπτυξη της στρατηγικής μας, προκειμένου να υποστηριχθεί με επιτυχία ο σκοπός της Westnet και να προωθηθεί μια ανθρωποκεντρική κουλτούρα που προάγει το engagement και τη συμπερίληπτικότητα σε όλες τις γεωγραφικές μας περιοχές» επισημαίνει χαρακτηριστικά η σχετική ανάρτηση.

Nestlé: Νέα HR Business Partner η Ειρήνη Ελευθερίου

Καθήκοντα HR Business Partner στην Nestlé ανέλαβε η Ειρήνη Ελευθερίου. Η Ε. Ελευθερίου είναι απόφοιτη του Πανεπιστημίου Πειραιώς, ενώ μέχρι πρότινος ήταν HR Manager στην Korres.

«Είμαστε βέβαιοι ότι η Ειρήνη θα μας βοηθήσει να γίνουμε μια αληθινή δύναμη του καλού, κάνοντας μια θετική διαφορά στον κόσμο, κάθε μέρα» σημειώνει η εταιρεία σε σχετική ανάρτησή της.

ΟΟΣΑ: Απαλλαγή εργοδοτικών εισφορών ως κίνητρο προσλήψεων νέων εργαζόμενων

Tην απαλλαγή από τις εργοδοτικές εισφορές των επιχειρήσεων που πραγματοποιούν νέες προσλήψεις, ως κίνητρο για την απασχόληση των νέων, χωρίς επαγγελματική εμπειρία εργαζόμενων, προτείνει ο ΟΟΣΑ σε ειδική έκθεσή του για την Ελλάδα. «Η Ελλάδα θα μπορούσε να μηδενίσει τις κοινωνικές εισφορές των εργοδοτών, όταν απασχολούν νέους εργαζομένους μερικής απασχόλησης με ελάχιστη προηγούμενη εργασιακή εμπειρία, μειώνοντας έτσι το κόστος απασχόλησής τους και δίνοντας στους εργαζόμενους αυτούς την ευκαιρία να μπουν στην αγορά εργασίας» επισημαίνει μεταξύ άλλων ο ΟΟΣΑ στην έκθεσή του.

Ωστόσο, ο οργανισμός παρά το γεγονός ότι αναγνωρίζει την πρόοδο που έχει συντελεστεί στα ποσοστά συμμετοχής των νέων στην απασχόληση, κατατάσσει την Ελλάδα στους ουραγούς της Ε.Ε. σε επίπεδο προσλήψεων νέων ατόμων, γυναικών και συνταξιούχων. «Η απασχόληση των νέων είναι χαμηλή στην Ελλάδα, παρά την πρόσφατη πρόοδο που σημειώθηκε την περίοδο του κορωνοϊού. Ωστόσο η αύξηση της απασχόλησης των νέων μπορεί να αντισταθμίσει τις επιπτώσεις της γήρανσης του εργατικού δυναμικού και να υποστηρίξει την παραγωγικότητα και τα κέρδη των επιχειρήσεων. Το πρόγραμμα επιδότησης απασχόλησης («Πρώτο Ένσημο) για την ενθάρρυνση των εργοδοτών να προσλαμβάνουν νέους με μικρή εργασιακή εμπειρία βοήθησε προς αυτή την κατεύθυνση» αναφέρει μεταξύ άλλων.

Την ίδια στιγμή ο ΟΟΣΑ προτείνει και νέες μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, με έμφαση στην εστιασμένη εκπαίδευση και στην ευελιξία ωραρίου. Πιο συγκεκριμένα, προτείνει:

  1. Την αναμόρφωση όλων των επιπέδων εκπαίδευσης ώστε να επικεντρωθεί περισσότερο στις δεξιότητες και την εμπειρία που απαιτείται στην αγορά εργασίας
  2. Περισσότερη ευελιξία στο ωράριο, αλλά και στην εξ αποστάσεως εργασία, ώστε περισσότεροι εργαζόμενοι με δεσμεύσεις (οικογένεια, σπουδές κλπ) να παραμείνουν ενεργοί στην αγορά εργασίας
  3. Υποστήριξη των κοινωνικών εταίρων για τη διαπραγμάτευση του χρόνου εργασίας, της τηλεργασίας και άλλων πτυχών της ευέλικτης εργασίας.

ΣΕΓΕ: Σειρά δράσεων του Female Empowerment Hub

Μία σειρά διαδραστικών δράσεων και εργαστηρίων προσέφεραν δωρεάν στο κοινό της Θεσσαλονίκης ο Σ.Ε.Γ.Ε. και το Betsson Foundation τον Δεκέμβριο, στο πλαίσιο του πρώτου μήνα λειτουργίας του Female Empowerment Hub.

Συγκεκριμένα, στις αρχές του μήνα πραγματοποιήθηκε διήμερο Εργαστήριο Ενδυνάμωσης με θέμα «Ενεργειακές Κοινότητες: Ενεργειακή Δημοκρατία και Πράσινη Κατανάλωση», με καλεσμένες γυναίκες της υπαίθρου από τις Περιφέρειες Πελοποννήσου και Κεντρικής Μακεδονίας, το οποίο επικεντρώθηκε στην πιλοτική εφαρμογή κοινωνικών καινοτομιών που βελτιώνουν τη σωματική, ψυχική και κοινωνική ευημερία, αλλά και στην ανάγκη για αυξημένη συμμετοχή των γυναικών σε πρωτοβουλίες όπως οι Ενεργειακές Κοινότητες.

Επιπλέον, τα βιωματικά εργαστήρια που έλαβαν χώρα την Χριστουγεννιάτικη περίοδο, κινήθηκαν ανάμεσα σε 3 επίκαιρες θεματικές, που αφορούσαν στην ενίσχυση της κυκλικής και πράσινης οικονομίας, με έμφαση στην επαναχρησιμοποίηση υλικών και την μείωση της σπατάλης φαγητού (food waste). Το τελευταίο διαδραστικό εργαστήριο αφορούσε την εκπαίδευση πάνω στη συγγραφή χρηματοδοτούμενων προτάσεων.

Επίσης, παράλληλα με την υλοποίηση των εργαστηρίων, οι μικροί επισκέπτες συμμετείχαν σε διασκεδαστικές δραστηριότητες δημιουργικής απασχόλησης, ενώ στον χώρο πραγματοποιήθηκε και bazaar για την ενίσχυση της δράσης του Σ.Ε.Γ.Ε. Καμία Μόνη, η οποία παρέχει οικονομική ενίσχυση και νομική υποστήριξη σε θύματα έμφυλης βίας.

ΔΥΠΑ: Πρόγραμμα αναβάθμισης δεξιοτήτων «Πάω Μπροστά»

Ξεπέρασε τις 53.000 ο αριθμός των αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα αναβάθμισης δεξιοτήτων «Πάω Μπροστά» της ΔΥΠΑ που «άνοιξε» στις 22 Δεκεμβρίου και χρηματοδοτείται από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας με συνολικό προϋπολογισμό 155 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το νέο πρόγραμμα προσφέρει επιδοτούμενη κατάρτιση διάρκειας 80 ωρών σε 150.000 εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, η οποία οδηγεί σε απόκτηση ψηφιακών και «πράσινων» γνώσεων και δεξιοτήτων και αντίστοιχη πιστοποίηση μέσω ανεξάρτητων φορέων πιστοποίησης. Το ποσό της επιδότησης ωφελούμενων ανέρχεται σε 5 ευρώ ανά ώρα, δηλαδή συνολικά έως τα 400 ευρώ.

Στόχος της δράσης είναι οι εργαζόμενοι να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις των σύγχρονων τάσεων στους χώρους εργασίας, να αναβαθμίσουν τις προοπτικές τους και κατά συνέπεια να συμβάλουν στον εκσυγχρονισμό της ελληνικής οικονομίας.

Η διαδικασία
Οι ενδιαφερόμενοι, μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα, μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα μέσω της ιστοσελίδας voucher.gov.gr πατώντας στον σύνδεσμο «Εγγραφή στο Μητρώο Ωφελουμένων Εργαζομένων για κατάρτιση».

Αφού οριστικοποιηθεί η πρώτη φάση του Μητρώου Ωφελουμένων, οι εργαζόμενοι θα μπορούν να επιλέξουν το πρόγραμμα κατάρτισης που επιθυμούν να παρακολουθήσουν, ανάλογα με το εκπαιδευτικό και επαγγελματικό τους προφίλ. Σε συνεργασία με τα Κέντρα Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (ΚΕΔιΒιΜ) των Πανεπιστημίων, διεθνείς κολοσσούς τεχνολογίας και αδειοδοτημένα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ), η ΔΥΠΑ θα προσφέρει στους εργαζόμενους μία μεγάλη λίστα επιμέρους προγραμμάτων κατάρτισης με έμφαση στις ψηφιακές και «πράσινες» δεξιότητες. Ενδεικτικά, οι επιλογές περιλαμβάνουν από βασικά ψηφιακά εργαλεία γραφείου, προγράμματα για social media marketing και διαχείριση e-shop, μέχρι αντικείμενα πιο υψηλής εξειδίκευσης όπως data analytics, εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης, logistics και υιοθέτηση ψηφιακών τεχνολογιών στον αγροτικό τομέα.

Η ΜΕΒΓΑΛ επιβραβεύει τα παιδιά των εργαζομένων της

Μία ξεχωριστή εκδήλωση διοργάνωσε η ΜΕΒΓΑΛ, την Τρίτη 3 Ιανουαρίου για να τιμήσει όλα τα παιδιά των εργαζομένων της που πέτυχαν την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση το 2022.

Η εταιρεία προσκάλεσε τους νέους φοιτητές και τους γονείς τους στις εγκαταστάσεις της στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης και έδωσε σε κάθε παιδί χρηματικό βραβείο 1.000 ευρώ μαζί με αναμνηστικό έπαινο για την επιτυχία τους. Ο συγκεκριμένος θεσμός υλοποιείται από το 2002 και αποτελεί μέρος του προγράμματος «Αγάπης Έργα για τον Εργαζόμενο», το οποίο περιλαμβάνει πρακτικές στήριξης των εργαζομένων της ΜΕΒΓΑΛ και των οικογενειών τους.

Μέχρι σήμερα η εταιρεία έχει βραβεύσει περισσότερα από 450 παιδιά, λειτουργώντας σαν ευρύτερη οικογένεια για τους ανθρώπους της. Επίτιμος προσκεκλημένος ήταν ο αθλητής παραολυμπιακών αγώνων Στέλιος Μαλακόπουλος, του οποίου η ΜΕΒΓΑΛ είναι υπερήφανη χορηγός τα τελευταία 3 χρόνια.

ManpowerGroup: Μειωμένες κατά 6% οι προοπτικές απασχόλησης στον κόσμο

Με βάση την εποχικά προσαρμοσμένη ανάλυση,  το παγκόσμιο κλίμα προσλήψεων παραμένει ισχυρό για το α’ τρίμηνο του 2023, σύμφωνα με την έρευνα της ManpowerGroup (σε 38.000 εργοδότες). Οι προθέσεις προσλήψεων είναι θετικές σε 39 από τις 41 αγορές της έρευνας, με συνολικές καθαρές προοπτικές απασχόλησης 23%, μειωμένες ωστόσο κατά 6% έναντι του δ’ τριμήνου του 2022.

Οι ισχυρότερες προθέσεις προσλήψεων για το επόμενο τρίμηνο αποτυπώνονται στον Παναμά (39%), την Κόστα Ρίκα (37%) και τον Καναδά (34%). Οι ασθενέστερες στην Πολωνία (-2%) και την Ουγγαρία (-8%).

Οι εργοδότες στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική (ΕΜΕΑ) αναφέρουν ανεπαίσθητα μειωμένες προσδοκίες προσλήψεων (18% έναντι 21% το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο). Το 36% των εργοδοτών στην περιοχή αναμένουν αύξηση των προοπτικών απασχόλησης (θυμίζουμε το αντίστοιχο ποσοστό στην Ελλάδα είναι 28%), το 20% προβλέπουν μείωση ενώ το 40% καμία αλλαγή.

Εργασία: Διαθέσιμη η νέα Ψηφιακή Κάρτα ΔΥΠΑ

Διαθέσιμη μέσω του gov.gr Wallet είναι από τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου η νέα Ψηφιακή Κάρτα ΔΥΠΑ. Με τον τρόπο αυτό, οι άνεργοι πολίτες που αναζητούν εργασία και είναι εγγεγραμμένοι στο Ψηφιακό Μητρώο της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) έχουν τη δυνατότητα να αποθηκεύουν σε κινητά τηλέφωνα, tablet και άλλες κινητές συσκευές την νέα ψηφιακή κάρτα και να τη χρησιμοποιούν για εύκολη και άμεση πρόσβαση στις παροχές που δικαιούνται.

Η νέα Ψηφιακή Κάρτα ΔΥΠΑ σηματοδοτεί την κατάργηση της έντυπης μορφής της κάρτας ανεργίας. Η κάρτα είναι διασυνδεδεμένη με το Ψηφιακό Μητρώο ΔΥΠΑ και ενημερώνεται καθημερινά από αυτό. Εξασφαλίζεται, έτσι, σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας, σαφήνεια για το ποιος δικαιούται ποιες παροχές, σύμφωνα με όσα ορίζει ο νόμος 4921/2022 «Δουλειές Ξανά».

Ειδικότερα, σκανάροντας την Ψηφιακή Κάρτα ΔΥΠΑ από το Gov.gr Wallet, θα είναι εύκολα επαληθεύσιμο το είδος των παροχών, επιδομάτων, βοηθημάτων ή διευκολύνσεων που θα δικαιούται ο εκάστοτε κάτοχός της. Η Ψηφιακή Κάρτα ΔΥΠΑ αποτελεί το τέταρτο έγγραφο που εντάσσεται στο Gov.gr Wallet.