--> 

KPMG: Έξι βασικές προτεραιότητες για τους Pathfinders του HR

Στο υπό διαμόρφωση περιβάλλον για το τμήμα του Ανθρώπινου Δυναμικού, σύμφωνα με τη νέα έρευνά της KPMG, “The future of HR: From flux to flow”, οι Pathfinders – οι ομάδες Ανθρώπινου Δυναμικού που χαράσσουν το δρόμο σε αυτό το μεταβαλλόμενο τοπίο- δημιουργούν οι ίδιοι τις δυνατότητες που χρειάζονται για τη δική τους αγορά, προκειμένου να υλοποιήσουν τη στρατηγική της εταιρείας τους και βαδίζουν προς το 2025 με αποφασιστικότητα. Όπως αναφέρει η έρευνα, «δίνουν την απαραίτητη πληροφόρηση για το ανθρώπινο δυναμικό που βοηθά στη λήψη αποφάσεων που στηρίζεται σε δεδομένα. Επιπλέον, συνεισφέρουν στη λειτουργία και άλλων οργανωτικών μονάδων της επιχείρησης, καθώς και στα ανώτερα επίπεδα διοίκησης, αναδεικνύοντας την αξία του Ανθρώπινου Δυναμικού και τα οφέλη για το σύνολο της εταιρείας».

Έξι προτεραιότητες
Παράλληλα, και πάντα σύμφωνα με την έρευνα, εστιάζουν στις παρακάτω έξι προτεραιότητες με ορίζοντα τριών χρόνων:

Ροή: Οι HR Pathfinders αναδεικνύουν τη στρατηγική αξία που δημιουργούν ώστε να διαπεράσει ολόκληρο τον οργανισμό, μέσω της στενότερης συνεργασίας με όλες τις λειτουργίες της επιχείρησης και τα ανώτερα επίπεδα διοίκησης.

Ψηφιακή αναβάθμιση: Οι λύσεις του παρελθόντος και οι διαδικασίες δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν σε μια ανταγωνιστική αγορά εργασίας. Για το λόγο αυτό, οι Pathfinders προχωρούν πέρα από την απλή εφαρμογή της τεχνολογίας. Υιοθετούν αυτές τις ψηφιακές λύσεις που επιτρέπουν την αποτελεσματική ροή των εργασιών και παρέχουν μια απρόσκοπτη εμπειρία στους εργαζομένους.

Ανάλυση δεδομένων (Analytics): Οι κορυφαίοι οργανισμοί Ανθρώπινου Δυναμικού δεν αρκούνται στο να παρακολουθούν δείκτες (KPIs) σε πίνακες. Απαντούν στα ερωτήματα που θέτει η επιχείρηση, χρησιμοποιώντας δεδομένα από όλη την εταιρεία, καθώς και τεχνικές ανάλυσης της σχετικότητας των δεδομένων (relational analytics). Συνεπώς, παράγουν συμπεράσματα που ωφελούν τη στρατηγική, τη δέσμευση, τη διακράτηση και την ανάπτυξη των εργαζομένων.

Ταλέντο: Η χρήση εξειδικευμένων εργαλείων για την αντιστοίχιση δεξιοτήτων με ανάλογα καθήκοντα είναι σε πρώιμο στάδιο, ακόμα και στα πιο καινοτόμα τμήματα Ανθρώπινου Δυναμικού. Ωστόσο, είναι θεμελιώδους  σημασίας η διαχείριση και ανάπτυξη δεξιοτήτων σε μια εταιρεία, κρίσιμη για τους Pathfinders καθώς τους δίνει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Σκοπός: Οι HR Pathfinders παίρνουν τα ηνία για τον ορισμό του σκοπού της επιχείρησης και φροντίζουν να τον βιώνουν οι άνθρωποί τους. Υιοθετούν τις αρχές του ESG και διασφαλίζουν ότι ο στόχος του μηδενικού ισοζυγίου άνθρακα υιοθετείται από κάθε τμήμα του οργανισμού.

Wellbeing: Τα κορυφαία τμήματα Ανθρώπινου Δυναμικού υιοθετούν τo «ευ ζην»(wellbeing) των εργαζομένων τους στον πυρήνα των δράσεών τους. Tο αντιμετωπίζουν ολιστικά και εισάγουν καινοτόμες προσεγγίσεις για να βοηθήσουν τους εργαζομένους να αποδώσουν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους.

MarBella Collection: Νέα HR Director η Χριστίνα Νικάκη

Καθήκοντα HR Director στην MarBella Collection ανέλαβε από τον τρέχοντα μήνα η Χριστίνα Νικάκη, η οποία μέχρι πρότινος ήταν Head of Recruitment στην Costa Navarino.

H Χ. Νικάκη είναι απόφοιτη του ΕΚΠΑ, ενώ στην επαγγελματική της πορεία έχει, μεταξύ άλλων, διατελέσει και HR & Payroll Manager στο Applebee’s Neighborhood Grill + Bar.

Συνεργασία Aegean Airlines και Game Tree

Tην Game Tree εμπιστεύτηκε η Aegean Airlines για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του προγράμματος Train the Trainer. Συγκεκριμένα, μέσω του εν λόγω προγράμματος, η Game Tree κλήθηκε να διαμορφώσει περιεχόμενο με αληθινό Impact και να προσφέρει ατομική υποστήριξη σε 30 trainers και senior στελέχη της Aegean.

Ως εκ τούτου, διαμορφώθηκε ένα blended πρόγραμμα, το οποίο κάλυπτε on-site και online experiences, με την εφαρμογή experiential learning και peer learning μεθόδων, ενώ κατά την ολοκλήρωσή του παραδόθηκε και ένα πλήρες learning toolkit.