Εurobank: Πρωτοβουλία για ενίσχυση της απασχόλησης στην ΠΕ Έβρου

Η Εurobank προχώρησε σε μια νέα πρωτοβουλία με στόχο την ενίσχυση της απασχόλησης στην Περιφερειακή Ενότητα (ΠΕ) Έβρου, υλοποιώντας πρόγραμμα δημιουργίας θέσεων απασχόλησης στην υπηρεσία EuroPhone Banking, το οποίο ξεκίνησε, πιλοτικά, από τους μόνιμους κατοίκους της συγκεκριμένης περιφερειακής ενότητας.

Δίνοντας έμφαση στην αντιμετώπιση των δυσκολιών εύρεσης εργασίας ιδιαίτερα σε παραμεθόριες περιοχές της χώρας, όπου εστιάζει η ευρείας κλίμακας πρωτοβουλία Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης για το Δημογραφικό «Μπροστά για την οικογένεια», η Eurobank υπογραμμίζει τη σημασία της ενίσχυσης της απασχόλησης στη βελτίωση των δημογραφικών δεδομένων, ειδικά στα ακριτικά σύνορα της χώρας», αναφέρεται μεταξύ άλλων στη σχετική ανακοίνωση της τράπεζας, η οποία αναφέρει ακόμη ότι τους τελευταίους έξι μήνες, στο πλαίσιο της συγκεκριμένης δράσης, έχουν δημιουργηθεί 45 νέες θέσεις εργασίας, κυρίως σε Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα, για απασχόληση στην υπηρεσία EuroPhone Banking.

Στους εργαζόμενους που απασχολούνται σήμερα, μέσω του Προγράμματος, εννέα στους δέκα είναι γυναίκες, έξι στους δέκα είναι έως 35 ετών, ενώ τέσσερις στους δέκα είναι έγγαμοι.

Inchcape Shipping Services: Νέα HR Manager η Έλσα Καζαντζίδη

Καθήκοντα HR Manager East and West Mediterranean στην Inchcape Shipping Services ανέλαβε από τον τρέχοντα μήνα η Έλσα Καζαντζίδη, η οποία μέχρι πρότινος ήταν HR Manager στην Lalizas.

Η Ε. Καζαντζίδη είναι κάτοχος MBA από το Kingston University και Master στo HR Management από την ΕΕΔΕ, ενώ στην επαγγελματική της πορεία έχει διατελέσει και HR Manager στο LaLiBay Resort & Spa.

Demo: Νέα HR Business Partner η Ειρήνη Γιακιντζή

Καθήκοντα HR Business Partner στην Demo Pharmaceuticals ανέλαβε η Ειρήνη Γιακιντζή, η οποία μέχρι πρότινος ήταν Organization & People Advisor στην Interamerican.

Η Ε. Γιακιντζή είναι απόφοιτη του ΕΚΠΑ και MS στο Strategic HR Management από το Alba Graduate Business School, ενώ στην επαγγελματική της πορεία έχει, μεταξύ άλλων, διατελέσει HR & Payroll Specialist στην Citi.

ISBM: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για διεθνή καριέρα στις Τηλεπικοινωνίες

Το Induction to SMS and Business Messaging Industry (I.S.B.M.), ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα διάρκειας 12 μηνών, το οποίο δίνει τη δυνατότητα σε διεθνή καριέρα στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών, απομακρυσμένα σε όλον τον κόσμο, ανακοίνωσε ο Ανδρέας Κωνσταντινίδης, Head της MoreThan160 και Principal της Διεθνούς Ακαδημίας Τηλεπικοινωνιακών Σπουδών Business Messaging Academy.

Ειδικότερα, το εν λόγω πρόγραμμα χωρίζεται σε δύο εξάμηνα, με το πρώτο να αφορά στη θεωρητική γνώση γύρω από την αγορά του Business Messaging και το δεύτερο στην πρακτική, όπου οι σπουδαστές θα ολοκληρώσουν το πρόγραμμά τους εργαζόμενοι έναντι αμοιβής σε παγκόσμιους Τηλεπικοινωνιακούς παρόχους. Σκοπός του προγράμματος είναι η προσέλκυση και η δημιουργία νέων επαγγελματιών στον Κλάδο του Business Μessaging, η πορεία του οποίου παρουσιάζεται ανοδική σε διεθνές επίπεδο.

«Έως το 2026, οι κλάδοι τηλεπικοινωνιών, τεχνολογίας και υγείας αναμένονται να δημιουργήσουν 12 εκατομμύρια θέσεις εργασίας, το ένα τρίτο των οποίων αφορούν στον χώρο των τηλεπικοινωνιών. Το ISBM αποτελεί ένα πρωτόγνωρο και εκτενές εκπαιδευτικό πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης και αποκατάστασης, μέσα στο οποίο συμμετέχουν περισσότερες από 20 πάροχοι και εταιρείες τεχνολογίας από Ευρώπη, Ασία, Λατινική Αμερική και Αφρική. Στα μαθήματα που ξεκινούν την 1η Μαρτίου συμμετέχουν διεθνώς καταξιωμένα στελέχη από όλον τον κόσμο που φέρουν την ευθύνη να μεταλαμπαδεύσουν την γνώση τους σε νέους επαγγελματίες» ανέφερε σχετικά ο Α. Κωνσταντινίδης.