--> 

IG@work: Νέα υπηρεσία προσέλκυσης εργαζομένων υψηλής εξειδίκευσης και δεξιοτήτων

Με αφορμή την υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας που υπέγραψαν το Elevate Greece και ο ΣΕΒ, με στόχο την ταχύτερη ανάπτυξη των νεοφυών επιχειρήσεων, ανακοινώθηκε η δημιουργία της νέας υπηρεσίας προσέλκυσης εργαζομένων υψηλής εξειδίκευσης και δεξιοτήτων IG@work. Το IG@work είναι μια πλατφόρμα που αναπτύχθηκε με πρωτοβουλία του ΣΕΒ, μέσω της οποίας προωθούνται ευκαιρίες εργασίας υψηλής εξειδίκευσης και προσελκύεται ταλέντο, όχι μόνο σε τοπικό, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η πλατφόρμα εστιάζει σε θέσεις εργασίας που σχετίζονται με την τεχνολογία, με βιομηχανικές θέσεις υψηλής εξειδίκευσης και με διοικητικές/διευθυντικές θέσεις ευθύνης. Οι επιχειρήσεις θα έχουν τη δυνατότητα να αναδημοσιεύουν στην πλατφόρμα τις ανοικτές τους online θέσεις εργασίας και να δέχονται με απλό τρόπο τις αιτήσεις των ενδιαφερόμενων υποψηφίων. Τη νέα αυτή πλατφόρμα θα μπορούν να την αξιοποιήσουν οι νεοφυείς επιχειρήσεις του Elevate Greece.

Τι περιλαμβάνει η συνεργασία Elevate Greece και ΣΕΒ
Όσον αφορά στη συνεργασία Elevate Greece και ΣΕΒ, αυτή περιλαμβάνει ακόμα την ενδυνάμωση της διασύνδεσης της έρευνας και των spin-offs με τη βιομηχανική παραγωγή, την ενθάρρυνση της μεταφοράς τεχνολογίας και της ανταλλαγής γνώσης και την ανάπτυξη των κατάλληλων δεξιοτήτων και ικανοτήτων για ταχεία επιχειρηματική ανάπτυξη. Τέλος, περιλαμβάνει ακόμα και τις Υπηρεσίες Δικτύωσης Innovation Ready. Οι νεοφυείς επιχειρήσεις του Μητρώου με τη συμμετοχή τους στα εργαστήρια και στις υπηρεσίες Innovation Ready του ΣΕΒ αποκτούν σημαντικές ευκαιρίες δικτύωσης με τη βιομηχανία, με δυναμικές επιχειρήσεις και με επενδυτικά σχήματα που ενδιαφέρονται για την αξιοποίηση νέων καινοτόμων τεχνολογιών και λύσεων.

Ίδρυμα Vodafone: Δύο νέες πρωτοβουλίες για τις ψηφιακές δεξιότητες στην εκπαίδευση

Δύο νέες πρωτοβουλίες που φέρνουν τις ψηφιακές δεξιότητες στο επίκεντρο της εκπαίδευσης παρουσίασε την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου σε ειδική εκδήλωση το Ίδρυμα Vodafone. Πρόκειται για μία νέα πανευρωπαϊκή έρευνα που αναδεικνύει το ψηφιακό χάσμα στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση της Ελλάδας και την έναρξη ενός νέου Εκπαιδευτικού Προγράμματος Σπουδών, σε συνεργασία με την ομάδα DAISSy του ΕΑΠ, τον εκπαιδευτικό ΜΚΟ Επιστήμη Επικοινωνία (SciCo) και την Ελληνογερμανική Αγωγή.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε και δημόσια συζήτηση για το θέμα των ψηφιακών δεξιοτήτων στην εκπαίδευση. Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την έρευνα που διενήργησε η IPSOS για λογαριασμό του Ιδρύματος Vodafone, οι λειτουργοί της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα θεωρούν ότι στην πλειονότητά τους διαθέτουν πολύ καλά επίπεδα δεξιοτήτων στην πληροφορική, ενώ διαπιστώνουν ότι δεξιότητες, όπως η υπευθυνότητα, η εξοικείωση με τα ψηφιακά μέσα, η προσαρμοστικότητα και η ευελιξία θεωρούνται οι πιο σημαντικές σε μια ψηφιακή κοινωνία.

Ωστόσο, αναγνωρίζουν ότι υπάρχει χάσμα μεταξύ της συνάφειας ορισμένων ικανοτήτων και της ικανότητας των σχολείων να τις προάγουν, όπως πρέπει. Σε σχέση με τις ήπιες δεξιότητες, οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί θεωρούν τα σχολεία καλά προετοιμασμένα για να προωθήσουν εκείνες της υπευθυνότητας και της επικοινωνίας, αλλά διαπιστώνουν ελλείμματα στην προώθηση της αυτοργανωμένης μάθησης και του ψηφιακού γραμματισμού.

Παράλληλα, οι εκπαιδευτικοί θεωρούν τα σχολεία υπεύθυνα για την προετοιμασία των νέων για τις τεχνολογικές απαιτήσεις ενός ψηφιακού μέλλοντος. Τέλος, αναφορικά με το νέο δωρεάν Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Σπουδών, διάρκειας 130 ωρών, απευθύνεται σε μελλοντικούς ή ενεργούς εκπαιδευτικούς και έχει ως στόχο να τους εισάγει στον κόσμο της STEAM εκπαίδευσης.

Έρευνα: Οι εργαζόμενοι επιθυμούν περισσότερες ευκαιρίες για προσωπική ανάπτυξη

Σύμφωνα με νέα έρευνα της GoodHabitz, με δείγμα 13.000 εργαζόμενους, το 75% θεωρεί σημαντικό οι εργοδότες του να επενδύουν στην προσωπική του ανάπτυξη, αν και το 85% εξ αυτών δεν προσεγγίζει τους managers του, προκειμένου να ζητήσει περισσότερες ευκαιρίες.

Παράλληλα, το 81% των συμμετεχόντων θεωρεί εξαιρετικά σημαντική την προσωπική ανάπτυξη και το 70% τονίζει ότι θα ήταν πιο ευτυχισμένο στον τωρινό του ρόλο αν είχε περισσότερες ευκαιρίες για προσωπική ανάπτυξη. Εντούτοις, μόνο το 15% ζητά ενεργά από τον εργοδότη του περισσότερες ευκαιρίες. Επιπρόσθετα, βάσει της έρευνας, το 76% των ερωτηθέντων υποστηρίζει ότι οι εργοδότες είναι περισσότερο υπεύθυνοι για την προσωπική του ανάπτυξη, ενώ το 71% δηλώνει ότι η προσωπική ανάπτυξη αποτελεί δική του ευθύνη.

Ταυτόχρονα, οι εργοδότες υπογραμμίζουν ότι εκτιμούν τις προσπάθειες προσωπικής ανάπτυξης που κάνουν οι εργαζόμενοι τους (74%), ενώ το 75% σημειώνει ότι ενθαρρύνει τους εργαζομένους να ασχοληθούν με την προσωπική τους ανάπτυξη. Παρόλα αυτά, από το 15% των ατόμων που ζητούν περισσότερες ευκαιρίες, το 59% επισημαίνει ότι τα αιτήματά του δεν λαμβάνονται σοβαρά υπόψη.